Κεντρική Basket League Άρης “Θέλει να παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Μποχωρίδης, ο Μπελ θα κάνει ένεση”

“Θέλει να παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Μποχωρίδης, ο Μπελ θα κάνει ένεση”

aggelou

Μετά το ματς με την Λέφσκι και το τέλος των υποχρεώσεων του Άρη στο FIBA Europe Cup ο Βαγγέλης Αγγέλου δήλωσε:

“Για εμάς τελείωσε μια φάση που είχαμε φιλοδοξίες. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί αποτύχαμε. Ελπίζω να μάθαμε τι μαγικά συνέβησαν σε σχέση με τη σταθερότητα μας σε αυτό το θεσμό. Καταλαβαίνω γιατί μπορεί να αναρωτιέται κανείς γιατί είμαι ευχαριστημένος επειδή απέτυχα, είμαι χαρούμενος όταν χάνω γιατί μαθαίνω γιατί χάνω. Όταν κερδίζει κάποιος συνήθως αποπροσανατολίζεται. Σε πρώτη φάση, όταν έπαιζε άμυνα δεν έπαιζε επίθεση και όταν έπαιζε επίθεση δεν είχε συγκέντρωση στην άμυνα. Στα τελευταία παιχνίδια βρήκαμε ένα στόχο με δύο ζευγάρια παικτών στην επίθεση. Έχουμε πρόβλημα τραυματισμών και σημάδεμα αυτών των αθλητών. Είχαμε ένα άσχημα αποτέλεσμα. Το σημερινό παιχνίδι μπορεί να μας βοηθήσει για να ετοιμάσουμε το παιχνίδι της Κυριακής”.

Για τους τραυματισμούς των Μποχωρίδη-Μπελ: “Ο τραυματισμός του Μποχωρίδη είναι ήπιος. Είναι μια θλάση. Θέλει να παίξει. Θα δούμε αν μπορεί να κάνει τη Παρασκευή και το Σάββατο προπόνηση. Ο Μπελ δεν θα είναι 100% έτοιμος και θα δοκιμάσει να κάνει ένεση”.

Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ: “Είναι ένα παιχνίδι της πόλης. Ένα απλό παιχνίδι πρωταθλήματος. Εμείς γυρίσαμε από τη Φιλανδία και παίξαμε Σάββατο, ο ΠΑΟΚ γυρίζει από τη Τενερίφη και παίρνει μια επιπλέον μέρα. Και οι δύο ομάδες έχουν τραυματίες. Υπάρχει ένα παιχνίδι εντυπώσεων που είναι πολύ ουσιαστικό για τον κόσμο. Υπάρχει και ένα παιχνίδι ουσίας που οι ομάδες συνεχίζουν γιατί έχουν διαφορετικούς-ξεχωριστούς στόχους για την ομάδα τους. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι σε αυτό το παιχνίδι με την απαιτούμενη σοβαρότητα”.

Για τον χρόνο συμμετοχής των παικτών: “Σήμερα δεν έγινε κάτι παραπάνω. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στις θέσεις “1”,”2″ και “3”, γκαρντ. Προσπαθήσαμε να δώσουμε στους γκαρντ, ευθύνη δημιουργίας και άμυνας. Η Λουκόιλ έπαιζε χωρίς δύο παίκτες προσπαθήσαμε να εστιάσουμε το παιχνίδι γύρω από δύο γκαρντ. Πιστεύουμε ότι θα είναι μια παράμετρος του παιχνιδιού. Αν λέτε για τους Φλιώνη, Βεργίνη και Νταλό που έχει μεγαλύτερο βάρος, είναι τα στοιχεία του παιχνιδιού που θα πρέπει να διαχεριστούμε. Χωρίς τον Λευτέρη, χρησιμοποιήσαμε περισσότερον τον Σλαφτσάκη. Θα πρέπει να τα διαχειριστούμε. Αναζητάμε τη σταθερότητα του Χρηστίδη που ανταποκρίνεται αν και έχασε τέσσερα ριμπάουντ στο παιχνίδι με το Περιστέρι”.

Για την απόδοση: “Γιατί το κάνεις όταν δεν χρειάζεται και γιατί το κάνεις όταν έπρεπε. Μου δείχνουν τα παιδιά ότι προσπαθούν να ευχαριστηθούν το παιχνίδι στον Άρη. Αυτό στον Άρη, δεν γίνεται. Πρέπει να ζει με πίεση. Επειδή δεν μπορούν να ευχαριστηθούν, εκτονώνται με λάθος τρόπο. Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση”.

Για τον αποκλεισμό: “Το είπαμε το πρωί στο βίντεο. Στο παιχνίδι με τη Λουκόιλ είχαμε 0/24 ελεύθερα σουτ. 0/24. 8 λέι απ και 12 ελεύθερα τρίποντα. Δεχθήκαμε 7 πόντους από δικά μας λάθη. Με τη Κατάγια φάγαμε 33 πόντους με 17 κατοχές. Το έχουμε στο γραφείο και το κοιτάμε. Είναι σαν έκθεμα μουσείου”.

Για το ότι οι διαιτητές του αγώνα με το Περιστέρι, έμειναν εκτός ορισμών: “Αυτό που μπορούμε να πούμε επίσημα, είναι ότι συνεχίζουμε το παιχνίδι. Όλες οι πράξεις στο μπάσκετ μπορούν να ερμηνευτούν από δύο πλευρές. Από αυτόν που κερδίζει και από αυτόν που χάνουν. Μαθαίνουμε μέσα από αυτό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…