Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Σπαταλήσαμε ενέργεια μιλώντας με τους διαιτητές”

“Σπαταλήσαμε ενέργεια μιλώντας με τους διαιτητές”

banci

Ο θεσμός του Κυπέλλου… τελείωσε για την ΑΕΚ, με τον Λούκα Μπάνκι μεταξύ άλλων να στέκεται στις απουσίες των Σάκοτα, Ξανθόπουλου και Καββαδά. Συγκεκριμένα είπε μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ:

“Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του. Ηταν μια πρόκριση που τον στέλνει στις κορυφαίες ομάδες του θεσμού. Δεν έχω πολλές δικαιολογίες. Προσπάθησα να προετοιμάσω την ομάδα με τον καλύτερο τρίποντο έχοντας να αντιμετωπίσουμε τρεις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Οι Σάκοτα, Καββαδάς και Ξανθόπουλος ήταν τρεις πολύ σημαντικές απουσίες και αυτό το γεγονός δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να προετοιμάσουμε όπως θέλαμε την ομάδα, ειδικά στο πνευματικό κομμάτι, όταν προσπαθώ να περάσω στην ομάδα ότι έχουμε ένα παιχνίδι το οποίο δεν έχει αύριο.

Είναι κάτι σαν αγώνας πλέι οφ. Είναι νοκ άουτ παιχνίδι το οποίο πρέπει να ελέγξεις τακτικά, αγωνιστικά και πνευματικά. Και στο τέλος αυτό που θέλω να πω είναι ο τρόπος με τον οποίον χάσαμε το ψυχολογικό έδαφος του αγώνα και επιτρέψαμε στον ΠΑΟΚ να αλλάξει το παιχνίδι και τον ρυθμό στα μέσα της τρίτης περιόδου. Σπαταλήσαμε ενέργεια μιλώντας με τους διαιτητές και το αποτέλεσμα ήταν οι τεχνικές ποινές, μη απαραίτητες ελεύθερες βολές που δώσαμε και πολύ κακές επιλογές στην επίθεση, ενώ θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την επιθετική άμυνα του αντιπάλου. Δεν μπορώ να δεχθώ τέτοια λάθη, περιμένω πιο υψηλή πειθαρχία από τους παίκτες. Πέσαμε στην παγίδα”.

Για την τελευταία επίθεση στα 3” πριν την λήξη είπε: “Όταν έχεις μόνο τρία δευτερόλεπτα και δίχως τάιμ άουτ είναι να έχεις στο παρκέ πέντε παίκτες που απλά θα μπορούν να σουτάρουν. Ο ΠΑΟΚ έκανε εξαιρετική δουλειά στην πρώτη επιλογή που είχαμε κι έτσι πήγαμε σε κάτι διαφορετικό. Είναι αυτό που είπα πριν ότι όταν το παιχνίδι φτάνει σ’ αυτό το σημείο κι έχεις μόνο ένα τάιμ άουτ γιατί σπατάλησες τα δύο στο προηγούμενο διάστημα για να κρατήσεις την ομάδα σου στο παιχνίδι… Δεν φτάνεις να κριθεί ένα παιχνίδι από τις βολές και τα λάθη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…