Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Η παρουσία του κόσμου σπρώχνει την ομάδα προς τη νίκη”

“Η παρουσία του κόσμου σπρώχνει την ομάδα προς τη νίκη”

paok omadiki

Σε ραδιοφωνικό σταθμό για την νίκη κόντρα στον Άρη μίλησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο κόουτς του “δικεφαλου” αναφέρθηκε στην απόδοση της ομάδας του, ενώ στάθηκε στην σημασία που έχει το γεμάτο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis:

Για τη σημασία της νίκης κόντρα στον Άρη: “Σίγουρα ήταν πολύ θετικό ότι κερδίσαμε στο ντέρμπι της πόλης, κάτι που φάνηκε και από την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Για εμάς ήταν κάτι πρωτόγνωρο να έχει τόσο πολύ κόσμο το γήπεδο. Επίσης ήταν πολύ θετικό ότι υπήρχε εκπροσώπηση όλης της οικογένειας του ΠΑΟΚ στο Παλατάκι”.

Την απόδοση της ομάδας: “Είναι ιδανικό για εμάς να έχουμε τέτοια απόδοση σε παιχνίδια τέτοιας σημασίας. Δυστυχώς αυτό δε μπορεί να συμβαίνει συνέχεια, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε ανάλογη απόδοση και στα επόμενα παιχνίδια, ώστε να έχουμε καλά αποτελέσματα αλλά και για να κερδίσουμε τον κόσμο μας”.

Για το σερί που τρέχει ο ΠΑΟΚ: “Η προοπτική υπάρχει και αυτό είναι ένα καλό σημάδι εξέλιξης της ομάδας. Η ομάδα έκανε καλά παιχνίδια τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων και θα πρέπει να διατηρήσουμε τον υψηλό ρυθμό που έχουμε το τελευταίο διάστημα, ώστε να οριοθετήσουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Τη σημασία του γεμάτου γηπέδου: “Σε όλα τα παιχνίδια που ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο, η ομάδα αντέδρασε πάρα πολύ καλά. Αυτό φάνηκε και σε κάποια περσινά παιχνίδια, όπως αυτά με τον Άρη, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Το γεμάτο γήπεδο βοηθάει τους παίκτες να ανεβάζουν την απόδοση τους και γενικότερα η παρουσία του κόσμου σπρώχνει την ομάδα προς τη νίκη”.

Τη διαφορετική εικόνα που δείχνει η ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια: “Δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο ώστε να καταλάβει το επίπεδο της τωρινής ομάδας. Η ομάδα δεν έχει το ίδιο επίπεδο με αυτό που είχε την δεκαετία του 90’. Η διαφορά επιπέδου που έχει η τωρινή ομάδα με τις μικρότερες ομάδες όπως είναι η Λήμνος και ο Προμηθέας δεν είναι μεγάλη. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό, τότε θα πιστεύουμε ότι χάνουμε από υποδεέστερες ομάδες. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως και η περσινή ομάδα ξεκίνησε με παρόμοιο τρόπο. Η ομάδα χτίζει το χαρακτήρα της στη διάρκεια της σεζόν και γι’ αυτό είναι λογικά τα σκαμπανεβάσματα στη διάρκειά της. Είναι πολύ δύσκολο η ομάδα να έχει την ίδια απόδοση εντός και εκτός έδρας από την αρχή της χρονιάς. Πέρυσι στο δεύτερο μισό της χρονιάς κερδίσαμε σχεδόν όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά πρώτα χτίσαμε τον χαρακτήρα μας. Χρειάζεται χρόνος για να αποκτήσει χαρακτήρα η ομάδα. Βλέπουμε πως μέχρι τώρα στην Euroleague ο Παναθηναϊκός, παθαίνει αυτό που παθαίνει και ο ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα, μη μπορώντας να κερδίσει τα εκτός έδρας παιχνίδια του. Αυτό συμβαίνει σε πολλές ομάδες ανά την Ευρώπη. Οι παίκτες είναι άνθρωποι με συναισθήματα και νιώθουν πολύ καλύτερα όταν αγωνίζονται στο σπίτι τους”.

Την πιθανή μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: “Ο τραυματισμός του Μαργαρίτη μας έχει αφήσει με ένα λιγότερο ψηλό παίκτη. Επίσης στους ψηλούς δεν έχουμε την πληθώρα παικτών που χρειαζόμαστε. Την απουσία του Μαργαρίτη την καλύψαμε με λύσεις εκ των έσω στα παιχνίδια με την Τενερίφη και τον Άρη. Με λιγότερο παίκτη στους ψηλούς δημιουργούνται προβλήματα τόσο στην προπόνηση, όσο και στα επίσημα παιχνίδια. Θα δούμε τις προϋποθέσεις που υπάρχουν και έπειτα θα πάρουμε την απόφαση μας, η οποία ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα είναι δύσκολη”.

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η πιθανή επιλογή ψηλού: “Θα ήταν πιο εύκολο αν παίρναμε κάποιον Έλληνα ψηλό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αποδεσμεύσουμε κάποιον ξένο. Το καλό είναι ότι υπάρχουν Έλληνες παίκτες στην αγορά και θα δούμε σε τι απόφαση θα προβούμε”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …