Κεντρική Α1 Άρης “Η ομάδα δουλεύει και μαθαίνει…”

“Η ομάδα δουλεύει και μαθαίνει…”

Ο Άρης πήρε αυτό που… ήθελε στη Ρόδο νικώντας τον Κολοσσό, σε ένα ματς που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Μετά το τέλος του αγώνα ο Βαγγέλης Αγγέλου δήλωσε:

“Ήταν ένα νικηφόρο αποτέλεσμα από το οποίο κρατάμε τις καλές αποφάσεις στο δεύτερο ημίχρονο και σε άμυνα και σε επίθεση. Τέτοια επιτυχία είχαμε πρώτη φορά. Κατά την διάρκεια των παιχνιδιών που πέρασαν, μαζί με την κόπωση των ταξιδιών, όταν προσπαθούσαμε να παίξουμε άμυνα, δυσκολευόμασταν στην επίθεση, όταν προσπαθούσαμε να παίξουμε επίθεση, δεν είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα στην άμυνα.

Η εμπειρία σε έναν αθλητή είναι πάρα πολύ σημαντική για να βρει την ισορροπία μέσα από την πίεση, ώστε να παίρνει αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι. Σήμερα η σχέση ασίστ – λαθών και αμυντικών – επιθετικών ριμπάουντ, η δημιουργία καλών σουτ, που είχαν καλή αμυντική ισορροπία με στόχο να σταματήσουμε το τρανζίσιον του Κολοσσού, που είναι και το δυνατό του σημείο και τα παιδιά που δεν είχαν τόσο μεγάλη πνευματική κόπωση, μας έδωσαν αυτό το αποτέλεσμα. Είναι ένα αποτέλεσμα από μια δύσκολη συνέχεια που έρχεται και από μία κατάσταση που εμείς στο μυαλό μας την έχουμε κάνει δύσκολη έξω από την ομάδα. Μέσα στην ομάδα, η ομάδα δουλεύει, η ομάδα μαθαίνει και διαχειρίζεται τη φανέλα του συλλόγου. Η προσπάθεια συνεχίζεται”.

Για το δεύτερο καλό ημίχρονο του Άρη: “Η ομάδα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη διαχείριση του προγράμματος. Πρέπει να είμαστε η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που από τις 20 Σεπτεμβρίου έχουμε κάνει πέντε ταξίδια αλλάζοντας τρεις πτήσεις ολοήμερα και η ομάδα δεν έχει θέμα τραυματισμού – δόξα τω Θεώ – ούτε μεγάλης πνευματικής κόπωσης. Είχε να διαχειριστεί τα αρνητικά αποτελέσματα σε σχέση με την ιστορία και την πίεση του συλλόγου. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τους συνεργάτες μας και νιώθουμε καλά για να συνεχίσουμε, παρά την εξωπραγματική ταλαιπωρία αυτού του πενθήμερου. Είδατε και εσείς ότι η ομάδα δεν είχε ενεργειακό πρόβλημα”.

Για την συνέχεια: “Στο μπάσκετ αυτός που δουλεύει ετοιμάζεται για τον Απρίλιο και τον Μάιο. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχει φίνις το πρωτάθλημα και ετοιμάζεσαι για το φίνις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καμπερίδης: “Πολύ ποιοτική ομάδα ο Προμηθέας, αμυντική συνέπεια για 40 λεπτά”

Ο Άρης επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, μετά από 25 μέρες, φιλοξενώντας αύριο (05/12, 17:…