Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “H πόρτα είναι ανοιχτή για ιδιοκτήτη, έκανα λάθος με το μπάτζετ…”

“H πόρτα είναι ανοιχτή για ιδιοκτήτη, έκανα λάθος με το μπάτζετ…”

prelevic

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Μπάνε Πρέλεβιτς τονίζοντας -όπως αναμενόταν- πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ιδιοκτήτη και πως θα αναζητηθεί λύση γι’ αυτό. Υπογράμμισε, ακόμη, πως έκανε λάθος με το φετινό μπάτζετ της ΚΑΕ (υπάρχει ήδη οικονομικό “άνοιγμα” από πέρυσι) ενώ ανέφερε πως ο Ιβάν Σαββίδης θα είναι στο πλευρό της ΚΑΕ αλλά και ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο ότι δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση να “μπει” στο τμήμα μπάσκετ ως μεγαλομέτοχος. Επίσης είπε πως “έκλεισε” ο κύκλος της Διοίκησης Πρωτοδικείου και ότι το καλοκαίρι θα παραιτηθεί από την προεδρία της ΚΑΕ.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο Πρέλεβιτς:

“Ξεκινώ από τα κουτσομπολιά για το ποια είναι η ατζέντα του Μπάνε… Ξεκινήσαμε από το 2011, με το άρθρο 99. Οι σκέψεις μου είναι αυτό να γίνει μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο ή οριστικό. Δεν έγινε τίποτα από αυτά. Για να είμαστε ακόμη εδώ δεν υπήρχε καλύτερη λύση αυτά τα χρόνια. Ελεγα ότι όταν βρεθεί καλύτερη λύση, θα φύγω. Εύχομαι να έρθει κάποιος, επειδή θα βοηθήσει και μένα προσωπικά, θα του φέρνω δώρο Χριστούγεννα και Πάσχα. Θα συνεχίζω μέχρι να βρεθεί καλύτερη λύση. Με επιστολή στον κ. Κατσαρή είπα πως δεν έχω διάθεση να έχω να μείνω αν βρεθεί κάποιος.

Στον κ. Σαββίδη με επιστολή είπα πως αν έχει αυτός κάποιον άνθρωπο, είμαι έτοιμος να αποχωρήσω. Το δεύτερο κουτσομπολιό είναι τα οικονομικά της ΚΑΕ. Ας πάει στον Α.Σ. να πει τις προθέσεις του και αν είναι σοβαρός, τότε θα έρθει να τα ελέγξει. Πάμε στην περίφημη συνέντευξη που έχω δώσει. Περισσότερος κόσμος δεν κατάλαβε τι ήθελα να πω ή δεν τον ένοιαζε. Εισέπραξα το… ‘σιγά μην φύγει και ότι κονομάει’. Το άλλο ήταν ότι πιέζω τον Ιβάν να πάρει την ομάδα.

Ενας κύκλος έχει τελειώσει. Η διοίκηση Πρωτοδικείου δεν μπορεί να δώσει τίποτα. Είμαστε η μόνη ομάδα δίχως εμπιστοσύνη. Ευχαριστώ τον κ. Κατσαρή που μου έδωσε εξουσιοδότηση να βρω ιδιοκτήτη. Η ομάδα έχει ανάγκη να αλλάξει το επίπεδο με το οποίο λειτουργεί. Η ΚΑΕ πρέπει να έχει πολλά τμήματα. Σε εμάς τώρα κάθε άνθρωπος έχει τρεις δουλειές. Δεν γίνεται να έχουμε τιμ μάνατζερ και άλλους, να έχει άλλη δουλειά και να την αφήνει για να υποστηρίξει την ομάδα. Η διοίκηση Πρωτοδικείου είναι προσωρινή λύση.

Από εμάς θα αρχίσει η διαδικασία να βρούμε ιδιοκτήτη. Ολα αυτά πίστευα πως εμείς είμαστε Διοίκηση Πρωτοδικείου και ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με αυτό. Είναι λάθος… Από εμάς θα αρχίσει η διαδικασία να βρούμε ιδιοκτήτη. Ολα αυτά πίστευα πως εμείς είμαστε Διοίκηση Πρωτοδικείου και ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με αυτό. Είναι λάθος…”.

Για την φετινή χρονιά: “Ο προϋπολογισμός της ομάδας γίνεται το καλοκαίρι βλέποντας που πηγαίνει ο ανταγωνισμός. Εχω κάνει λάθος εκτίμηση της αγοράς και ζητά συγγνώμη. Ποτέ δεν ήταν στόχος να κυνηγήσουμε ομάδες σαν την ΑΕΚ. Ο στόχος ήταν να ακολουθήσουμε την αγορά. Δηλαδή 6ο, 7ο, 8ο μπάτζετ στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν είχαμε υπολογίζει κάποιους νόμους με στοιχηματικές εταιρίες. Θέλω να ανακοινώσω πως η WATT+VOLT θα είναι χορηγός στη φανέλα. Για να βρούμε ιδιοκτήτη, πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα για να δείξουμε την δυναμική, για να δείξουμε τι προοπτικές έχει… Κανένας επιχειρηματίες δεν θα έρθει μόνος του. Πρέπει να πάμε να ενημερώσουμε την διασπορά και να ενημερώσουμε πως δεν έχουμε ιδιοκτήτη. Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους. Οποιος θέλει να έρθει. Πώς θα το πετύχουμε; Ολοι μαζί… Θα στηρίξουμε την ομάδα. Ο κύκλος της διοίκησης Πρωτοδικείου έχει τελειώσει. Για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει μπάσκετ του ΠΑΟΚ, να το πω… Οταν πάω στα ματς ποδοσφαίρου, με σταματάει ο κόσμος και μου λέει ‘εσείς μας κάνατε ΠΑΟΚ’ εννοώντας το μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Πολύς κόσμος έγινε ΠΑΟΚ από το μπάσκετ. Πιστεύω πως ο κ. Σαββίδης θα συνεχίζει να στηρίξει την ομάδα και θα το κάνει μέχρι να βρούμε ιδιοκτήτη”.

Για το αν ο Σαββίδης έδωσε προοπτική να αναλάβει την ΚΑΕ: “Ποτέ δεν υποσχέθηκε κάτι. Πηγαίναμε κάναμε συζητήσεις και παρουσιάζαμε την ομάδα. Τον ευχαριστώ πολύ και είμαι ευγνώμων. Του χρωστάμε, δεν μας χρωστάει”.

Για τον… επόμενο ιδιοκτήτη: “Θέλουμε να είναι μέσα από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Αν δεν γίνει αυτό, θα απευθυνούμε κάπου αλλού. Το θέμα είναι το πώς θα χρησιμοποιήσει την δυναμική της ομάδας. Αν πάμε σε μοντέλο, ένας να πετάει τα χρήματά του, δεν θα το βρούμε. Ολα έχουν αλλάξει, ο τρόπος που σκέφτονται οι εταιρίες και ο κόσμος. Ο στόχος είναι η ομάδα να γίνει αυτοχρηματοδοτούμενη. Δομή έχουμε αλλά δεν έχουμε πόρους. Χρειάζονται μεταγραφές στελεχών”.

Για την WATT+VOLT και αν έγινε συζήτηση να “μπει” στην ΚΑΕ: “Οχι, δεν υπάρχει κάτι αυτή την στιγμή. Θα είναι χορηγός της ομάδας. Εχουμε συνεργασία που θα δώσει πολλά

Για τον προϋπολογισμό της ΚΑΕ: “Εκτίμησα λάθος. Θα το παλέψουμε με αυτή την χρονιά.

Για την ακολουθία της αγοράς και ότι παραδέχτηκε πως έκανε λάθος για το μπάτζετ: “Κάθε καλοκαίρι βλέπεις τους χορηγούς και την αγορά. Εκανα λάθος εκτίμηση εγώ”.

Για το τι θα γίνει αν δεν βρεθεί λύση για το ιδιοκτησιακό: “Πιστεύω πως θα υπάρχει αποτέλεσμα γιατί θα κινηθούμε όλοι μαζί. Η λύση υπάρχει κάπου, πρέπει να την βρούμε”.

Για την αισιοδοξία και από που πηγάζει: “Λόγω του χαρακτήρα μου”.

Για το λάθος στο μπάτζετ: “Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίζει να βοηθάει”.

Για το ότι υπάρχει οικονομικό “άνοιγμα” από πέρυσι: “Θα αποφύγω να απαντήσω. Δεν οφελεί να πω τα νούμερα”.

Για το αν ισχύει ότι θα παραιτηθεί το καλοκαίρι: “Ισχύει. Δεν έχω την ενέργεια για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας”.

Για την επιθυμία να αναλάβει ο Σαββίδης την ΚΑΕ και ότι δεν θέλει να “μπει” στην ΚΑΕ: “Ηταν επιθυμία μας να αναλάβει. Για την απόφασή του, πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του”.

Για το αν είναι στην πρόθεση ο Σαββίδης να αναλάβει την ΚΑΕ μετέπειτα: “Μακάρι. Αυτό είναι ιδανικό σενάριο”.

Για το αγωνιστικό τμήμα και την πορεία του: “Η ομάδα είναι ανταγωνιστική”.

Για τα λεφτά που πρέπει να δώσει ο ιδιοκτήτης: “Ολα είναι νοικοκυρεμένα”.

Για το διάστημα μέχρι το καλοκαίρι: “Για όλα υπάρχουν λύσεις. Διάθεση να υπάρχει και μικρή στήριξη από όλους. Λίγα καλά λόγια…”.

Για το ότι λέει συνεχώς ότι υπάρχει μικρή στήριξη και το αν αυτός φταίει: “Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με την εκπαίδευση των φιλάθλων. Αυτό είναι λάθος μας. Αυτό θέλει οργάνωση και είναι σοβαρό κομμάτι”.

Για το αν έκανε κάτι διαφορετικό στο παρελθόν: “Είμαι περήφανος για όσα έχουμε καταφέρει. Πετύχαμε το ότι μπορεί να είμαστε η μόνη Ανώνυμη Εταιρία που βγήκαμε από τον πτωχευτικό κώδικα. Δεν έχει δικαστήρια. Δεν θα άλλαζα τίποτα, μόνο το φετινό μπάτζετ”.

Για την εικόνα του άδειου γηπέδου: “Δεν ασχοληθήκαμε σωστά στο επίπεδο που έπρεπε. Στην καθημερινότητα υπήρχαν πολλά θέματα. Κάποια στιγμή το συζητούσαμε αλλά μετά το ξεχνούσαμε. Δεν ασχοληθήκαμε σοβαρά με τον κόσμο. Δεν έχουμε καθοδηγήσει τις νέες γεννιές”.

Για τα στάνταρ του νέου ιδιοκτήτη και αν πρέπει να είναι ένας… άλλος Σαββίδης: “Οχι καμιά σχέση… Το θέμα είναι να συντηρεί την ομάδα αρχικά και το σωματείο να αυτοχρηματοδοτείται”.

Για την ομογένεια και για τις επαφές με τον Σαββίδη για να βοηθήσει να βρεθεί ιδιοκτήτης: “Πιστεύω στην διασπορά. Υπάρχουν φίλοι του ΠΑΟΚ εκτός Ελλάδας. Πρέπει να πάμε να τους μιλήσουμε και να τους παρουσιάσουμε την ομάδα. Δεν έχει γίνει επαφή με τον Σαββίδη για να βρει άτομο από το περιβάλλον του. Πάντως δεν απέρριψε ποτέ ότι θα βοηθάει την ομάδα, είτε έχουμε ιδιοκτήτη, είτε όχι”.

Για το αν η ομάδα διατηρηθεί η ίδια με το “άνοιγμα” που υπάρχει οικονομικά: “Δεν φοβάμαι. Υπάρχει και θα υπάρχει στήριξη. Είμαι σίγουρος”.

Για το αν έπρεπε να μιλάει πιο συχνά: “Σωστά, δεν μιλάω πολύ”.

Για το οργανωτικό κομμάτι της ΚΑΕ: “Υπάρχει δομή στην ομάδα. Δεν μπορούμε όμως παραπάνω”.

Για το τι τον οδήγησε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου: “Το παράπονο ότι δεν μιλάω πολύ…”.

Για το ματς με τον Άρη και την στήριξη: “Είναι καλή ευκαιρία για να δείξουμε πως θέλουμε να έχουμε μέλλον και να προσελκύσουμε τον άνθρωπο που θα μας πάει σε άλλο επίπεδο”.

Για το αν απομακρύνθηκε από τον κόσμο: “Μπορεί… Εξήγησα και γιατί δεν βλέπω το ματς μέσα στο γήπεδο και μέσα στο γραφείο. Μια φορά είδα τον αγώνα στο γήπεδο με την Τενερίφη και διαμαρτυρόμουν στους διαιτητές”.

Για το ματς με τον Άρη και την στήριξη: “Είναι καλή ευκαιρία για να δείξουμε πως θέλουμε να έχουμε μέλλον και να προσελκύσουμε τον άνθρωπο που θα μας πάει σε άλλο επίπεδο”

Για το αν απομακρύνθηκε από τον κόσμο: “Μπορεί… Εξήγησα και γιατί δεν βλέπω το ματς μέσα στο γήπεδο και μέσα στο γραφείο. Μια φορά είδα τον αγώνα στο γήπεδο με την Τενερίφη και διαμαρτυρόμουν στους διαιτητές”.

Για το ότι δεν εμφανίστηκαν άνθρωποι που ήθελαν να πάρουν την ΚΑΕ: “Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Το ιδιοκτησιακό το έχουμε συζητήσει. Πάντως είχαμε μαζέψει εδώ πριν χρόνια ενδιαφερόμενους, ποιος θα ήθελε να βοηθήσει. Αλλά μηδέν αποτέλεσμα. Οποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να πάει στον Α.Σ..Είναι απλά τα πράγματα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…