Κεντρική Basket League ΑΕΚ Πρόσφυγες από το Οικουμενικό Πρόγραμμα στο ΑΕΚ-Ήφαιστος

Πρόσφυγες από το Οικουμενικό Πρόγραμμα στο ΑΕΚ-Ήφαιστος

AEK 12

Συνεχίζει να δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο η ΚΑΕ ΑΕΚ και προχωράει σε μια σημαντική κίνηση καθώς θα φιλοξενήσει παιδιά του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλλινοστούντων και Μεταναστών, του Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων στο ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση με τον Ήφαιστο Λήμνου (25/11, 15:00) .

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

Την ερχόμενη Κυριακή (25/11, 15:00), η «Βασίλισσα» αντιμετωπίζει τον Ήφαιστο Λήμνου, στο Κλειστό του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της betshop.gr Basket League.

H AEK BC ανακοινώνει, ότι στο πλαίσιο της ευρείας συνεργασίας της με την Εκκλησία της Ελλάδος, στην συγκεκριμένη αναμέτρηση θα δώσουν το «παρών» παιδιά του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλλινοστούντων και Μεταναστών, του Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων, οι οποίοι δύνανται να ενταχθούν σε δράσεις του Οργανισμού.

Σε πρώτη φάση, τα παιδιά από χώρες, που έχουν πληγεί από τον πόλεμο και άλλα δεινά, καθώς και οι συνοδοί τους, θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Κατά την άφιξή τους στο Κλειστό του ΟΑΚΑ θα ξεναγηθούν στους χώρους, και θα ακολουθήσει καλωσόρισμα και ομιλία των υπευθύνων της ΑΕΚ ΒC.

Καλούνται οι οπαδοί της ΑΕΚ, με την αδιαμφισβήτητη ευαισθησία, να δώσουν το «παρών» στο γήπεδο και να καλωσορίσουν με ένα ζεστό χειροκρότημα τους νέους φίλους μας, οι οποίοι με τη συμβολή της Εκκλησίας, συνειδητά επέλεξαν την Ομάδα μας για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας με την Εκκλησία της Ελλάδος, της 6ης Νοεμβρίου 2018:

Οι κοινωνικές δράσεις με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο συνιστούν κορωνίδα των δραστηριοτήτων της ΑΕΚ BC από το 2015 έως και σήμερα.

Η ΑΕΚ ΒC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει, ότι έπειτα από συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (05/11) στα Γραφεία της εταιρίας στο Νέο Ηράκλειο, θα συνεργαστεί με το «Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλλινοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι δύο πλευρές θα επεξεργαστούν το επόμενο διάστημα το εύρος των δράσεων και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες της συνεργασίας, η οποία θα είναι πρωτοφανής για τα αθλητικά ελληνικά χρονικά.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε ο Διευθυντής του «Κέντρου», Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, π. Παντελεήμων Παπασυννεφάκης και η συνεργάτις του φορέα, κα Έλλη Κούβαρη κοινωνική λειτουργός.

Το «Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία της Εκκλησίας της Ελλάδος που ιδρύθηκε με αυτή τη νομική μορφή το 2012, δραστηριοποιείται, ωστόσο, από τη δεκαετία του 1970 στον χώρο της παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών αρχικά σε Έλληνες παλιννοστούντες από γερμανόφωνες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, επεκτείνοντας από το 1990 τη δράση του σε αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες. Το Κέντρο διαθέτει πλούσια εμπειρία και μακρόχρονη προσφορά στο χώρο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνεργάζεται με έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες και έχει υλοποιήσει πλήθος σχετικών προγραμμάτων. (για περισσότερα www.kspm-erp.com)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…