Κεντρική Basket League Όντουμ: O Αμερικανός Βετούλας

Όντουμ: O Αμερικανός Βετούλας

Promitheas2411182

Στην πόλη όπου σημειώθηκε μία από τις δύο κορυφαίες επιδόσεις ασίστ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ο Τζέικ Όντουμ έγραψε ιστορία για τον Προμηθέα. Ο Αμερικανός γκαρντ μοίρασε 14 ασίστ στο παιχνίδι με την Κύμη, επίδοση που είναι η κορυφαία στη διαδρομή της ομάδας της Πάτρας στην Betshop Basket League αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 13 που είχε δύο φορές πέρσι ο Νίκος Γκίκας.

Παράλληλα οι 14 ασίστ του Όντουμ είναι ισοφάριση της 2ης κορυφαίας επίδοσης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τον Νίκο Βετούλα και τον Νίκο Γκάλη. Ο πρώτος επίσης στην πόλη της Πάτρας αλλά με τον Απόλλωνα είχε 15 ασίστ σε ματς με τον Ηρακλή στις 29 Οκτωβρίου 1997 ενώ ο δεύτερος είχε τέσσερα χρόνια νωρίτερα (19 Σεπτεμβρίου 1993) έφτασε σε αυτήν την επίδοση ως παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ κόντρα στον Άρη, σε παιχνίδι που είχε γίνει στο Ιβανώφειο.

Όσο για την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του Όντουμ; Ήταν εκείνη των οχτώ ασίστ που είχε ως παίκτης του ΠΑΟΚ στο εντός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels για την 24η αγωνιστική της σεζόν 2014-15.

Οι 14 ασίστ του Αμερικανού ήταν μια καλή βάση για τον Προμηθέα ώστε να φτάσει σε μια μεγάλη επίδοση. Τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 34 ασίστ που αποτελούν ρεκόρ περιόδου για την Betshop Basket League αφού το προηγούμενο ήταν οι 29 που είχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κόντρα στο Λαύριο Aegean Cargo.

*Μόνο στη σκιά της επίδοσης του Όντουμ δεν έμειναν ο Πέτρος Γερομιχαλός και ο Τέρελ Παρκς. Ο 24χρονος φόργουορντ σημείωσε ρεκόρ καριέρας στην κατηγορία με τους 21 πόντους του καθώς είχε 19 στον 3ο μικρό τελικό των περσινών πλέι οφ απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο Γερομιχαλός διέλυσε το ρεκόρ περιόδου στα δίποντα έχοντας 9/9. Το προηγούμενο ανήκε στον Ματ Λοτζέσκι που είχε 6/6 στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings. Η ίδια επίδοση (αυτό το 9/9) ήταν και το περσινό ρεκόρ το οποίο μοιράστηκαν ο Οκτάβιους Έλις από το ματς του Προμηθέα στη Ρόδο με τον Πάρη Μαραγκό από το παιχνίδι του Γυμναστικού Λάρισας κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Αμερικανός σέντερ από την πλευρά του έφτασε σε «double-double» με 22 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ήταν το πρώτο στο φετινό Πρωτάθλημα για τον Προμηθέα που στο περσινό ήταν η πρώτη ομάδα αυτής της κατηγορίας με 17 «double-double» σε κανονική περίοδο και πλέι οφ, έξι περισσότερα από τον δεύτερο της λίστας Ολυμπιακό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ο Παρκς σημείωσε έναν πόντο περισσότερο από τα πέντε προηγούμενα παιχνίδια του συνολικά στο Πρωτάθλημα (22 έναντι 21).

Έφτασε τους 34 βαθμούς στο ranking ενώ στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε είχε συνολικά 22.

*Ο Νίκος Γκίκας μοίρασε τέσσερις ασίστ και με αυτές έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που ξεπέρασε τις 300.

*Ο Ολεξάντερ Λίποβι έκλεψε δύο φορές την μπάλα και έγινε ο 2ος “κλέφτης” στην ιστορία του Προμηθέα αφού έφτασε τα 38 και ξεπέρασε τον Μακένζι Μουρ που είχε 36 στην περσινή σεζόν.

*Με τα τέσσερα εύστοχα δίποντα του, ο Οκτάβιους Έλις μπήκε στην πρώτη πεντάδα της αντίστοιχης λίστας της ομάδας της Πάτρας. Ο Αμερικανός έφτασε τα 72 και προσπέρασε τον Μίλαν Μιλόσεβιτς που είχε πέρσι 70.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Το απόγευμα έγινε εύκολο για τον Προμηθέα μέσα από την εντυπωσιακή εκκίνηση του στο παιχνίδι. Σημειώνοντας 33 πόντους στην 1η περίοδο ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος αφού την ίδια είχε η ΑΕΚ κόντρα στο Περιστέρι Βίκος Cola στην 4η και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απέναντι στο Λαύριο Aegean Cargo στη 2η περίοδο.

Από την άλλη πλευρά η Κύμη μένοντας στους επτά πόντους στην 1η περίοδο, σημείωσε αρνητικό ρεκόρ περιόδου για την Betshop Basket League. Το προηγούμενο ήταν οι οχτώ πόντοι που είχαν η ΑΕΚ στη 2η περίοδο του ματς στο Περιστέρι, ο Κολοσσός H Hotels στην 4η περίοδο του ματς στον Χολαργό και η ομάδα του Χολαργού στη 2η περίοδο του παιχνιδιού με την ΑΕΚ.

*Ο Προμηθέας επέβαλλε το παιχνίδι του μέσα από τη ρακέτα όπως δείχνει το επιμέρους 58-20 του σκορ από το “ζωγραφιστό”. Οι 58 πόντοι αποτελούν ισοφάριση της κορυφαίας φετινής επίδοσης αφού την ίδια είχε ο Κολοσσός H Hotels κόντρα στην Κύμη.

*Ρεκόρ περιόδου και οι 32 πόντοι που πήρε η αχαϊκή ομάδα από τα λάθη της αντιπάλου της. 27 είχε ο ΠΑΟΚ επίσης απέναντι στην Κύμη.

*Η Κύμη δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη κάνοντας διπλάσια λάθη από τον Προμηθέα. Τα 24 μάλιστα που καταγράφηκαν στη στατιστική της, αποτελούν ισοφάριση της χειρότερης φετινής επίδοσης αφού την ίδια είχε και κόντρα στο Περιστέρι Βίκος Cola.

*Κόντρα στην ομάδα της οποίας τη φανέλα φόρεσε στην περσινή σεζόν, ο Σταύρος Τουτζιαράκης είχε 2/2 δίποντα και με αυτά έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Κύμης στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων διπόντων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…