Όλα δικά του

pasqual

Εδώ κι 1.5 χρόνο πλανιέται ένα (σχεδόν υπαρξιακό) ερώτημα: Μπορεί ο Παναθηναϊκός «χωρίς» τον Καλάθη; Απέναντι στην Μπαρτσελόνα, σ’ ένα ματς κομβικό, με τους «πράσινους» να έχουν ζητήματα να επιλύσουν (δεν είναι πανάκια οι νίκες επί του Ολυμπιακού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνουν καλό στην ηρεμία της ομάδας), βρήκε περισσότερες από μία απαντήσεις. Κι η βραδιά ήταν όλη δική του, παίρνοντας πιο πολλά απ’ όσα ζήτησε.

Οι 12 ασίστ του Καλάθη και τα 9 ριμπάουντ είναι κολακευτικά για την εικόνα του. Άσφαιρος (1/9 σουτ και 0/2 βολές), με 5 λάθη, δεν ήταν ο γνωστός «βιονικός» παίκτης. Σημειώστε πως το μοναδικό καλάθι (στο 27’) το πέτυχε στον αιφνιδιασμό, άνευ αντιπάλου. Ο Λεκαβίτσιους δεν βοήθησε ιδιαίτερα, ο Παππάς δεν ήταν ο «μπόμπερ» του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Λοτζέσκι με τον Λάνγκφορντ πρόσφεραν, αλλά δεν… «μάγεψαν».

Με αυτά τα δεδομένα, ο Παναθηναϊκός έφτασε πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε στη νίκη. Ο Τόμας νίκησε κατά κράτος τον άκεφο Σίνγκλεντον, προσφέροντας διπλή ικανοποίηση. Τόσο… όσο, γιατί ο Αμερικανός έχει θέματα στο πίσω μέρος του γηπέδου, που κόντρα στην «Μπάρτσα» κάλυψε ικανοποιητικά.

Μεγαλύτερο κέρδος από τη νίκη η μεστή εμφάνιση του Μήτογλου, αλλά και το ότι ο Λάσμε (έκανε το καλύτερο μέχρι σήμερα παιχνίδι του, στη δεύτερη «πράσινη» θητεία) με τον Γκιστ άντεξαν απέναντι σε πιο… δυνατούς και ψηλούς σέντερ. Ο Σεραφέν έκανε ζημιά στο πρώτο μισό, ο Τόμιτς δεν «πόνεσε» τον Παναθηναϊκό και παρότι οι Καταλανοί για μεγάλο χρονικό διάστημα σκόραραν μόνο από το «ζωγραφιστό», η φροντ λάιν των «πράσινων» άντεξε.

Ποτέ δεν θα είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού αν η επίθεση ήταν κακή, ή η άμυνα την ανάγκασε να φανεί τόσο κακή. Ενδεχομένως να συνυπάρχουν αυτά τα δύο, αλλά όπως και να ‘χει οι φιλοξενούμενοι είχαν 3/15 τρίποντα κι όλα από τον Κούριτς. Οι υπόλοιποι είχαν ένα ολοστρόγγυλο μηδέν!

Μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις ο Παναθηναϊκός οφείλει να υπερασπίζει με νύχια και με δόντια την έδρα του, καθώς θα έρθουν πιο σκληροί αντίπαλοι (Φενέρ, για παράδειγμα κι αργότερα η ΤΣΣΚΑ), οπότε κάθε νίκη –και δη επί ομάδων με τον ίδιο στόχο- είναι πολύτιμη. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι και φέτος, μακριά από το «Νίκος Γκάλης» οι παίκτες του Πασκουάλ χάνουν πολλή ενέργεια κι εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …