Κεντρική NBA Ο Μαρκέλ Φουλτζ στην πιο παράξενη βολή της χρονιάς! (vid)
NBA

Ο Μαρκέλ Φουλτζ στην πιο παράξενη βολή της χρονιάς! (vid)

markelle fultz

Ο Μαρκέλ Φουλτζ έχει περάσει έναν ολοκληρωτικό “Γολγοθά” από τη στιγμή που επιλέχθηκε στο νο.1 του Ντραφτ από τους Φιλαδέλφια 76ερς. Μια σειρά τραυματισμών στον ώμο αλλά και ένα ψυχολογικό “μπλόκο” του στερούν τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, το οποίο αποδεδειγμένα βρίσκεται μέσα του αν κρίνει κανείς από την τρομερή θητεία του στο κολέγιο της Γουάσινγκτον.

Ο συνδυασμός αυτών των καταστάσεων του έχουν στερήσει το πολυτιμότερο μπασκετικό αγαθό του, που δεν είναι άλλο από το σουτ. Η μηχανική του αλλάζει συνεχώς, ο περσινός τραυματισμός του τον υποχρέωνε να σουτάρει με λανθασμένους τρόπους ενώ, φαίνεται πως δυσκολεύεται πολύ να ξεφύγει από τους “δαίμονες” που βρίσκονται μέσα στο κεφάλι του.

Ανά διαστήματα, ο Φουλτζ δείχνει κάποια ψήγματα του potential που κατέχει. Η χθεσινή ελεύθερη βολή που εκτέλεσε στο ματς εναντίον των Χιτ, όμως, είναι ίσως ό,τι χειρότερο…

Αξίζει να παρατηρήσει κανείς το γεγονός ότι ο Φουλτζ κάνει τουλάχιστον 3 παύσεις μέχρι να απελευθερώσει την μπάλα από τα χέρια του, σαν κάποιο “πνεύμα” να πήρε τον έλεγχο του σώματός του! Η βολή ήταν, προφανώς, άστοχη.

Δείτε τη βολή του Φουλτζ

Συνολικά, ο Φουλτζ έχει 9 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ ανά αγώνα φέτος σε 24.3 λεπτά συμμετοχής. Εκτελεί με 41.2% εντός πεδιάς, με 30.8% από το τρίποντο σε ελάχιστες προσπάθειες (0.9 σε κάθε ματς) και με 57.6% στις βολές, με την  επίθεση των Σίξερς να πληγώνεται πολύ όσο βρίσκεται στο παρκέ, εξαιτίας της αδυναμίας του να “ανοίξει” το γήπεδο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…