Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Με κεκτημένη ταχύτητα ο Χρυσικόπουλος

Με κεκτημένη ταχύτητα ο Χρυσικόπουλος

chrysikopoulos paok

Λίγες μέρες πριν αναδείχτηκε ο MVP της 7ης αγωνιστικής του BCL. Χθες, ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν ο κορυφαίος της νίκης του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Betshop Basket League απέναντι στον Άρη, με δύο ρεκόρ περιόδου.

Ο διεθνής φόργουορντ έφτασε σε δύο επιδόσεις που ήταν πολύ κοντά στα ρεκόρ καριέρας του στην Betshop Basket League. Είχε 20 πόντους, έναν λιγότερο από το περσινό εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο (21) και 25 βαθμούς στο ranking, πέντε λιγότερους από το προπέρσινο εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Πατρών (30).

*Από τους καλύτερους του Δικεφάλου ήταν ο Ντάριους Γκάρετ που συνδύασε την εμφάνιση του με ένα ατομικό επίτευγμα. Έχοντας 4/7 δίποντα, ξεπέρασε τα 100 στην Betshop Basket League. Έχει 103/191 (53,92%).

*Με τα δύο κλεψίματα που έκανε στο ντέρμπι -το ένα ήταν σε μια κρίσιμη άμυνα στο τέλος- ο Ουίλ Χάτσερ έφτασε τα 53 στο Πρωτάθλημα και μπήκε στην πρώτη 10άδα των ξένων παικτών του ΠΑΟΚ ξεπερνώντας τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς και τον Ρόουλ Μάρσαλ που είχαν από 51. Παράλληλα “έπιασε” στην 8η θέση της λίστας τον Φιλ Γκος.

Ο Μπορίς Νταλό ήταν ο καλύτερος του Άρη στην Πυλαία. Ο Γάλλος σημείωσε ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα μοιράζοντας εννιά ασίστ, δύο περισσότερες από το προηγούμενο καθώς είχε επτά με τον Πανιώνιο στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ο Νταλό τελείωσε το ντέρμπι έχοντας 25 βαθμούς στο ranking ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του στο φετινό Πρωτάθλημα ήταν εκείνη των 13 κόντρα στον Πανιώνιο. Στατιστικά ο γκαρντ του Άρη έκανε την καλύτερη από τις 29 εμφανίσεις του στην Betshop Basket League αφού είχε 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, στο περσινό ματς του Πανιωνίου με το Ρέθυμνο Cretan Kings στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

*Σε διπλό επίτευγμα έφτασε ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Με τους 12 πόντους του ξεπέρασε τους 800 στην Basket League ενώ έχοντας 3/5 τρίποντα, έφτασε τα 100 εύστοχα στην κατηγορία. Έχει πλέον 100/294 (34,01%).

*Παρότι δεν έμεινε στο παρκέ για κάτι λιγότερο από 13 λεπτά, ο Διαμαντής Σλαφτσάκης πρόλαβε να μοιράσει τέσσερις ασίστ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στην κατηγορία. Τέσσερις είχε και ως παίκτης του Απόλλωνα Πατρών στο προπέρσινο παιχνίδι με τον Προμηθέα για τη 18η αγωνιστική.

*Έχοντας 2/4 δίποντα ο Λάκι Τζόουνς ξεπέρασε τα 100 στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Έχει πλέον 101/224 δίποντα (45,08%).

Ραμόν Χάρις που είχε σημαντική συμβολή στην εικόνα του 2ου ημιχρόνου για τον Άρη, με τους 14 πόντους του ξεπέρασε τους 300 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες εκτέλεσαν με υψηλά ποσοστά, αμφότερες έμειναν κάτω από τα 30 ριμπάουντ. Έχοντας 24 μάλιστα ο Άρης σημείωσε αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή Betshop Basket League αφού το προηγούμενο ήταν τα 26 που είχε χθες το Περιστέρι Βίκος Cola κόντρα στο Λαύριο Aegean.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …