Κεντρική NBA Γουόριορς σε κρίση, τους διέλυσαν οι Θάντερ! (vids)
NBA

Γουόριορς σε κρίση, τους διέλυσαν οι Θάντερ! (vids)

dennis schroder

Όσο ήσυχοι κι αν είναι οι φίλοι των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, θεωρώντας ορθά ότι οι μηχανισμοί “αυτορύθμισης” των πρωταθλητών θα λειτουργήσουν όταν πρέπει, η τωρινή κατάσταση των “dubs” θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως προβληματική. Συγκεκριμένα, οι Γουόριορς υπέστησαν την 4η σερί ήττα τους, με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ να περνούν σαν “σίφουνες” από την Oracle Arena, επικρατώντας με 123-95!

Αυτό το σερί 4 ηττών είναι το μεγαλύτερο για τους Γουόριορς την τελευταία 5ετία ενώ η εντός έδρας ήττα με 28 πόντους από τους Θάντερ είναι η 2η πιο “βαριά” κατά τη θητεία του Στιβ Κερ στον πάγκο. Η τελευταία περίοδος ήταν η πιο καθοριστική, με την Οκλαχόμα να “τρέχει” επιμέρους σκορ 36-16 και να χάνεται στον “ορίζοντα”, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό στις τάξεις του Γκόλντεν Στέιτ.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό ήταν το 7ο συνεχόμενο παιχνίδι, στο οποίο ο Στεφ Κάρι έμεινε εκτός δράσης, με τους Γουόριορς να έχουν ρεκόρ 2-5 εν απουσία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωταθλητές έχουν ρεκόρ μόλις 23-23 από τη σεζόν 2014-15 μέχρι σήμερα, στα ματς που ο Κάρι βρίσκεται στα “πιτς”, υποδεικνύοντας τη σημασία του παίκτη που έχει αλλάξει τα δεδομένα στο σύγχρονο μπάσκετ.

Ειδική αναφορά, βέβαια, θα πρέπει να γίνει και για την απουσία του Ντρέιμοντ Γκριν, απόλυτου καθοδηγητή και συνδετικού “κρίκου” της άμυνας, καθώς και του κορυφαίου πασέρ της ομάδας. Ο Γκριν έλειψε για φορά στα τελευταία 8 παιχνίδια κι η απώλεια των 2 πιο σημαντικών παικτών του ρόστερ αρχίζει και γίνεται “ανυπόφορη”, όσον αφορά τα τελικά αποτελέσματα της ομάδας.

Από πλευράς Θάντερ, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ πέτυχε το πρώτο του τριπλ-νταμπλ για φέτος, με 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 13 ασίστ αλλά ο πολιορκητικός “κριός” της επίθεσης ήταν ο Ντένις Σρέντερ με 32 πόντους από τον πάγκο! Ο Πολ Τζορτζ σταμάτησε στους 25 πόντους με 10/23 σουτ ενώ ο Στίβεν Άνταμς κυριάρχησε κάτω από το καλάθι με 20 πόντους κι 11 ριμπάουντ.

Τα highlights της αναμέτρησης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…