Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Euroleague: Αυτή είναι η τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Euroleague: Αυτή είναι η τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

giannakopoulos

Γνωστή έγινε η τιμωρία της Euroleague στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για την έκτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η διοργανώτρια αρχή επανέφερε όλα τα πρόστιμα στον Γιαννακόπουλο (τα είχε “παγώσει” μέσα στο καλοκαίρι), με τον ισχυρό άνδρα του “τριφυλλιού” να καλείται να πληρώσει 410.000 ευρώ + 30.000 ευρώ για τη συμπεριφορά του στο πρώτο “αιώνιο” ντέρμπι. Η Euroleague δεν του επέβαλε απαγόρευση εισόδου, ενώ να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν κυρώσεις για τον Παναθηναϊκό.

Βέβαια, πειθαρχική διαδικασία απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλοέχει ξεκινήσει από τον Πειθαρχικό Δικαστή σχετικά με τη δήλωση που εμφανίστηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επηρεάζει την εικόνα της διοργάνωσης και των μετόχων της”.

Η ανακοίνωση:

Ο Πειθαρχικός Δικαστής της EuroLeague τιμώρησε με πρόστιμο 30.000 ευρώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Παναθηναϊκό για δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για την έκτη αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι συγκεκριμένες δηυλώσεις έγιναν σε μέλος της διαιτητικής τριάδας, ενώ υπήρξαν και σχόλια που αναπαράχθηκαν από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης με αποτέλεσμα να πληγεί η εικόνα της διοργάνωσης.

Ο Πειθαρχικός Δικαστής απεφάνθη πως ο κ. Γιαννακόπουλος αγνόησε τις αξίες του αθλητισμού και το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθε. Ως εκ τούτου, η EuroLeague Basketball αποφάσισε να ενεργοποιήσει τις εξής ποινές, από τη σεζόν 2017/18, οι οποίες είχαν “παγώσει” τον περασμένο Οκτώβριο: 160.000 ευρώ για σχόλια που είχαν γίνει από τον κ. Γιαννακόπουλο στις 9 και τις 16 Απριλίου, 250.000 ευρώ για σχόλια που είχαν γίνει από τον κ. Γιαννακόπουλο στις 20 Απριλίου. Η απαγόρευση εισόδου παραμένει σε αναστολή, ωστόσο η απόφαση ενδέχεται να αλλάξει σε περίπτωση νέας παράβασης.

Ο Παναθηναϊκός τιμωρείται επίσης με 2.500 ευρώ για τη χρήση λέιζερ και με 3.500 για τη συμπεριφορά ατόμων που βρίσκονταν στις θέσεις δίπλα στο παρκέ. Πειθαρχική διαδικασία απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο έχει ξεκινήσει από τον Πειθαρχικό Δικαστή σχετικά με τη δήλωση που εμφανίστηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επηρεάζει την εικόνα της διοργάνωσης και των μετόχων της”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …