Κεντρική Α1 ΑΕΚ Διεθνής αναγνώριση για Μπουλμέτη και ”1968”

Διεθνής αναγνώριση για Μπουλμέτη και ”1968”

Άλλη μια διάκριση για τον Τάσο Μπουλμέτη και την ταινία ”1968” που αφηγείται την ιστορία της κατάκτησης του Κυπέλλου Κυπελλούχων από την ΑΕΚ στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η ταινία απέσπασε βραβείο στο 36ο Φεστιβάλ του Μιλάνου ”Sport Movies & TV”.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«H διαδρομή της ταινίας – έπος “1968” σε όλο τον κόσμο ξεπερνά κάθε προσδοκία. Το δημιούργημα του Τάσου Μπουλμέτη, παραγωγής της ΑΕΚ ΒC και του Μάκη Αγγελόπουλου, προκάλεσε “θόρυβο” και στην Ιταλία.

Το “1968” ταξίδεψε και στο 36o Φεστιβάλ του Μιλάνου (14-19/11/2018) «Sport Movies & TV», που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Federation Internationale Cinema Television Sportifs FICTS, αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
Προβλήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, την Παρασκευή 16/11/2018, στο Palazzo Giureconsulti της ιταλικής πόλης, ενώ συμμετείχε στην κατηγορία “Movies” και κέρδισε το βραβείο “Mention d` Honneur” σε μια εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου, στο Auditorium Testori Regione di Lombardia.

Στην εκδήλωση – μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων του αθλητισμού και της πολιτικής –  παρευρέθησαν εκπρόσωποι ταινιών από τις πέντε ηπείρους. Στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν 140 προβολές ταινιών, 2 συνεντεύξεις Τύπου, 23 βραβεύσεις, Συναντήσεις και Workshops.

Πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις στις εξής επτά (7) κατηγορίες:
1) Ολυμπιακοί Αγώνες
2) Ντοκιμαντέρ
3) Αθλητισμός & Κοινωνία
4) Αθλητισμός & ΑΜΕΑ
5) Αθλητισμός & Διαφήμιση
6) Αθλητισμός & TV Ποδόσφαιρο
7) Ταινίες

Για την ιστορία, ο Διεθνής Οργανισμός FICTS, που έχει ως μότο τον “Πολιτισμό μέσω του Αθλητισμού” προάγει τις αξίες του αθλητισμού μέσω της δύναμης της εικόνας. Πρόεδρος του Οργανισμού είναι ο καθηγητής Franco Ascani, Μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Πολιτισμού και Ολυμπιακής Κληρονομιάς της ΔΟΕ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Νικολάου: “Αν δεν υπάρξει άλλο lockdown, το Φεβρουάριο θα μπούμε στο νέο μας γήπεδο”

Ο Γιώργος Νικολάου μίλησε στον Over FM και την εκπομπή «Overage» με τους Γιώργο Χελάκη και…