Κεντρική Basket League Άρης Άρης-Λουκόιλ Λέφσκι 81-76

Άρης-Λουκόιλ Λέφσκι 81-76

lucky jones nea fanela

Σε ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς η μεν Λέφσκι είχε εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου, ο δε Άρης δεν είχε ελπίδα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europe Cup από τον έβδομο όμιλο  της διοργάνωσης o Άρης επικράτησε της Λέφσκι με σκορ 81-76. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η ένταση που προκάλεσαν περίπου 40 Βούλγαροι οπαδοί με την αστυνομία αλλά και τα εθνικιστικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες είχαν πολύ καλή επαφή με το καλάθι και έβρισκαν συνέχεια διαδρόμους προς την αντίπαλη ρακέτα ενώ ήταν και ιδιαίτερα εύστοχοι από την γραμμή του τριπόντου. Πάντως λόγω και της απουσίας κινήτρου καμία ομάδα δεν έδειξε διάθεση στην άμυνα. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την Λέφσκι να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα δύο πόντων(24-26). Ωραία φάση στην τελευταία επίθεση της Λουκόιλ με τον Φλιώνη να κόβει τον Ρέμπερτ.

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου ο Βεργίνης πήρε την σκυτάλη από τον Λάκι Τζόουνς(12π.- ημίχρονο) και πραγματικά ήταν ο πρωταγωνιστής της ανατροπής του Άρη. Ο Έλληνας γκαρντ με 8 πόντους και 4 ασίστ έβαλε δύσκολα στους Βούλγαρους και σε συνδυασμό με την καλύτερη άμυνα, ο Βαγγέλης Αγγέλου είδε την ομάδα του να πηγαίνει στην ανάπαυλα προηγούμενη στο σκορ 46-43. Για τους φιλοξενούμενους συνέχιζε να δίνει λύσεις ο Ιβάνοφ που είχε πετύχει 15π. στο ημίχρονο.

Έσφιξαν οι άμυνες στην τρίτη περίοδο με την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου να κερδίζει με σκορ… πόλο το δεκάλεπτο(13-11). Οι Βούλγαροι αρχικά έβγαλαν αντίδραση με κάποιους πόντους του Μίγιοβιτς όμως το τρίποντο Τζόουνς αλλά κυρίως του Βεργίνη στην τελευταία φάση έδωσε αέρα 5 πόντων στον Άρη κλείνοντας ένα νευρικό δεκάλεπτο μπροστά με 59-54.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης έβγαλε μεγαλύτερη ενέργεια δείχνοντας διάθεση να κάνει ακόμα μία νίκη στον όμιλο του και αύξησε την διαφορά. Ο Φλιώνης και ο Νταλό έδωσαν και άλλες επιθετικές λύσεις στους γηπεδούχους με την Λουκόιλ να έχει στηρίγματα μόνο τον Ιβάνοφ και τον Ρέμπερτ. Οι ”κίτρινοι” με ωραίο μπάσκετ υπέταξαν τελικά την Λέφσκι με σκορ 81-76 παρά την αντίδραση των φιλοξενούμενων στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν ο Τζόουνς με 19 πόντους 4 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ ενώ κομβικός ήταν και ο Νταλό με 14 πόντους 4 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Από την Λέφσκι παρά την ήττα προσπάθησαν οι Ιβάνοφ και Ρέμπερτ με 19 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα:

24-26, 22-17, 13-11, 22-22.

Τα στατιστικά του αγώνα:

ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Νταλό 14 (3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα), Φλιώνης 10 (1), Τζόουνς 19 (3/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4/6 βολές), Κάιζερ 6 (3/9 δίποντα), Σλαφτσάκης, Αγγέλου 6 (2), Χρηστίδης 6, Χάρις 5 (1/6 τρίποντα), Κουρτίδης, ΜακΓκι 2, Βεργίνης 13 (3/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ)

ΛΟΥΚΟΙΛ ΛΕΦΣΚΙ (Παπάζοφ): Ντ. Ιβάνοφ 19 (3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μίγιοβιτς 11 (1), Ρέμπερτ 16 (3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Ρόμπινσον 10, Βελίκοφ 5 (1), Μάραβιτς 11 (10 ριμπάουντ), Νικόλοφ, Ζαχάριεφ 4 (2/8 σουτ)

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…