Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ανακοίνωση της Ευρωλίγκας για το λάθος στο χρονόμετρο

Ανακοίνωση της Ευρωλίγκας για το λάθος στο χρονόμετρο

cska zalgiris

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ευρωλίγκα με την οποία κάνει τα αποτελέσματα της έρευνας για το λάθος που έγινε στο χρονόμετρο στην αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με της Ζαλγκίρις. Η διοργανώτρια αρχή δικαίωσε τους Λιθουανούς, όμως όπως αναφέρει το λάθος εντοπίστηκε μετά το παιχνίδι οπότε δεν μπορεί να βγει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Μετά την ανάλυση όλων των στοιχείων, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως στο 4ο δεκάλετπο, 1:08 πριν το τέλος, η Ζαλγκίρις είχε την κατοχή. Το χρονόμετρο πήγε κατευθείαν από το 18 στο 14 στην ίδια κατοχή. Για να μην υπάρξουν αμφιβολίες, το χρονόμετρο πήγε στα 14 δευτερόλεπτα από τον Shot Clock Operator (υπεύθυνο για το χρονόμετρο) και ισχύουν τα παρακάτω.

Το χρονόμετρο είναι σε χρήση για παιχνίδια της Euroleague από τις 21 Οκτώβρη του 2016 στην Megasport Arena χωρίς να έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

Το χρονόμετρο δοκιμάστηκε πριν το ματς από την ΤΣΣΚΑ και δούλευε σωστά

Κατά τη διάρκεια όλων των ματς της Euroleague ο υπεύθυνος για το χρονόμετρο είναι ο μόνος αρμόδιος στο γήπεδο που μπορεί να επαναφέρει το χρονόμετρο στα 14 δευτερόλεπτα.

Το λάθος εντοπίστηκε μετά το τέλος του ματς. Πειθαρχική διαδικασία ανοίγει εναντίον της ΤΣΣΚΑ για να εξακριβωθεί αν το λάθος εκπίπτει στον πειθαρχικό κώδικα της Euroleague.

Η διαμαρτυρία της Ζαλγκίρις έγινε μετά το τέλος του αγώνα, όταν το λάθος δεν μπορούσε να διορθωθεί”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ταβάρες: «Στόχος μου να παραμείνω στη Ρεάλ»

Απαντά στα μεταγραφικά σενάρια ο Έντι Ταβάρες. Το όνομα του Έντι Ταβάρες είναι ίσως ένα απ…