Κεντρική Basket League Τσιάρας: “Να μετατρέψουμε τον πληγωμένο εγωισμό σε θέληση και ενέργεια”

Τσιάρας: “Να μετατρέψουμε τον πληγωμένο εγωισμό σε θέληση και ενέργεια”

tsiaras

Στο προσωπικό του blog έγραψε ο Γιώργος Τσιάρας και μίλησε για το παιχνίδι στην Ρόδο με τον Κολοσσό και για το πόσο πληγώθηκε ο εγωισμός τους από την ήττα. Ο σέντερ της Κύμης αναφέρθηκε και στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας με το Περιστέρι στη Χαλκίδα και στο ότι η ομάδα θα πρέπει να μείνει πιστή στο πλάνο του προπονητή για να πάρει τη νίκη. Τέλος αναφέρθηκε και στην αγάπη που δείχνει ο κόσμος, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, προς την ομάδα και προς το μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ:

“Να μετατρέψουμε τον πληγωμένο εγωισμό σε θέληση και ενέργεια

Γεια σας φίλοι μου,

Στην Ρόδο θεωρώ ότι χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη, με το παιχνίδι να πηγαίνει σε δύο παρατάσεις και να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Αναμφίβολα αυτή η εξέλιξη μας στεναχώρησε και πλήγωσε τον εγωισμό μας. Όμως δεν το βάζουμε και δεν τα παρατάμε, αντιθέτως οφείλουμε να μετατρέψουμε τον πληγωμένο εγωισμό μας σε θέληση και ενέργεια και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με μεγαλύτερη ένταση.

Τώρα μπροστά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στο Περιστέρι, μια δυνατή ομάδα, με σωστά δομημένο σύνολο και διακριτούς ρόλους στους παίκτες. Άλλωστε αυτά αποδεικνύονται από το μέχρι τώρα ξεκίνημα του στο πρωτάθλημα, όπου μετράει μόνο νίκες.

Εμείς όμως παίζουμε στην έδρας μας και θέλουμε πάρα πολύ το ροζ φύλλο αγώνα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μείνουμε πιστοί στο πλάνο που μας έχει δώσει ο προπονητής όλη την εβδομάδα, να μπούμε δυνατά σε όλες τις διεκδικήσεις και να μείνουμε συγκεντρωμένοι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν τα κάνουμε όλα αυτά σωστά πιστεύω ότι θα κερδίσουμε το ματς, θα είμαστε πολύ καλά βαθμολογικά και θα δώσουμε χαρά στους φιλάθλους της Κύμης.

Εκτός από τα αγωνιστικά θέματα, θέλω να αναφερθώ σε μια άλλη πτυχή της καθημερινότητας μας ως αθλητές, την οποία προσωπικά θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα. Αναφέρομαι στην επαφή μας με τον κόσμο και ειδικότερα με τα μικρά παιδιά, τα οποία εκδηλώνουν τεράστιο ενδιαφέρον για να μας γνωρίσουν από κοντά, ενώ και για εμάς είναι χαρά να τους μεταλαμπαδεύουμε την αγάπη μας για το μπάσκετ.

Αυτήν την εβδομάδα λοιπόν, στο πρωινό ρεπό της Τετάρτης συνδεθήκαμε μέσω skype με την Ε΄ τάξη του δημοτικού σχολείο Σάμου και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι μας κέρδισαν με την ενέργεια, την διάθεση και τον αυθορμητισμό τους! Η όλη διαδικασία διεξήχθη μετά από πρωτοβουλία του κόουτς Βαρβούνη που κατάγεται από την Σάμο και της δασκάλας του σχολείου, η οποία μας εξήγησε ότι κάθε μήνα προσπαθεί να βοηθήσει τους μαθητές της να εντρυφήσουν σε ένα Ολυμπιακό άθλημα, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Ο μήνας αυτός ήταν αφιερωμένος στο μπάσκετ και εμείς είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που μπορέσαμε να συμμετάσχουμε σε αυτόν το σκοπό και να λύσουμε όσες απορίες είχαν τα παιδιά σχετικά με το άθλημα μας. Άλλωστε το μπάσκετ μας έχει δώσει πάρα πολλά και εμείς οφείλουμε να το ανταποδώσουμε βοηθώντας τα μικρά παιδιά να το κατανοήσουν και να το αγαπήσουν!”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…