Κεντρική Διεθνή Θλίψη στο μπάσκετ με τον θάνατο του Γκριγκόρι Χίζνιακ

Θλίψη στο μπάσκετ με τον θάνατο του Γκριγκόρι Χίζνιακ

grigoriy khiznyak

Ο Γκριγκόρι Χίζνιακ, άλλοτε παίκτης του Μακεδονικού και του Περιστερίου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 44 ετών, βυθίζοντας στο πένθος το ουκρανικό μπάσκετ. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς, με τον Ουκρανό συντάκτη, Ολεξάντρ Προσούτα να κοινοποιεί στον λογαριασμό του στο Twitter την τραγική είδηση.

Ο Χίζνιακ αγωνίστηκε στο Περιστέρι τη σεζόν 2003-2004 αλλά και στον Μακεδονικό την αμέσως επόμενη σεζόν (2004-2005), φθάνοντας μέχρι και τον τελικό του ULEB Cup κόντρα στη Λίέτουβος Ρίτας, υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη. Επίσης, ο Ουκρανός “γίγαντας”, ύψους 2.16, αναδείχθηκε πρώτος μπλοκέρ της Ευρωλίγκα εις διπλούν με τη φανέλα της Ζαλγκίρις το 2001 και το 2002 (3.2 τάπες ανά αγώνα) ενώ αποτελούσε παίκτη-ορόσημο για την Εθνική Ουκρανίας, αγωνιζόμενος σε δύο Ευρωμπάσκετ ως βασικός σέντερ, το 1997 και το 2003.

Συνολικά, ο Χίζνιακ αποκόμισε πλούσιες παραστάσεις από την καριέρα του, καθώς αγωνίστηκε σε ομάδες όπως η Βαλένθια, η Ζαλγκίρις, η Μπουντιβέλνικ κι η Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης. Η πορεία του ως παίκτης ολοκληρώθηκε το 2010, όταν κι αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική και πιο συγκεκριμένα με την δεύτερη ομάδα της ουκρανικής, Ντνίπρο-Αζότ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…