Κεντρική NBA Τα έβαζε από παντού ο απίθανος Λίλαρντ! (vid)
NBA

Τα έβαζε από παντού ο απίθανος Λίλαρντ! (vid)

damian lillard

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά την περσινή σεζόν, όσον αφορά την προσωπική του απόδοση. 27 πόντοι, 4.5 ριμπάουντ κι 6.6 ασίστ ανά αγώνα με 3.1 εύστοχα τρίποντα σε κάθε ματς και μια θέση στην κορυφαία πεντάδα της κανονικής περιόδου. Διόλου άσχημα…

Ο ηγέτης των Μπλέιζερς θα πρέπει να επαναλάβει τα περσινά του κατορθώματα, ώστε η ομάδα του να προοδεύσει σε μια Δύση που διαρκώς ενισχύεται και τα στάνταρ που οφείλει να πιάσει μια ομάδα για μια θετική πορεία γίνονται όλο και πιο υψηλά. Με εμφανίσεις, βέβαια, όπως η χθεσινή, ο “Dame Dolla” έχει κάθε λόγο να κάνει όνειρα για τον εαυτό του και το Πόρτλαντ.

Συγκεκριμένα, ο Λίλαρντ φόρτωσε το καλάθι των Ορλάντο Μάτζικ με 41 πόντους και καταπληκτικά ποσοστά (8/13 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 10/12 βολές) ενώ κατέβασε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής! Με αυτό ως δεδομένο, δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι Μπλέιζερς “απέδρασαν” με ένα καθαρό διπλό από τη Φλόριντα με 128-114.

Αυτό, μάλιστα, ήταν το 17ο παιχνίδι του Λίλαρντ με +40 πόντους, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ των Μπλέιζερς, το οποίο κατέχει ο κορυφαίος παίκτης της ιστορίας τους, Κλάιντ Ντρέξλερ!

Το πικ-εν-ρολ αποτέλεσε το κύριο “όπλο” του Λίλαρντ, ιδιαίτερα στο “οργιώδες” δεύτερο ημίχρονο, όπου πέτυχε 34 πόντους! Ό,τι τακτική κι αν επέλεγαν οι Μάτζικ στην αναχαίτισή του (hedge, step-back/fight through), το “πολυβόλο” δεν μπορούσε να σταματήσει τις “ριπές”. Οι συμπαίκτες τού έστηναν τα σκριν ψηλά, ώστε να έχει περισσότερο χώρο για να δράσει, με την αστραπιαία release του να βρίσκει άριστη εφαρμογή.

Τα highlights του Λίλαρντ

https://www.youtube.com/watch?v=T4lRPfo3PJM

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…