Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Στον αέρα το πρωτάθλημα!

Στον αέρα το πρωτάθλημα!

Το καθεστώς ανομίας που έχει επιβάλει η ΕΟΚ μέσω της ΚΕΔ, αγγίζει τα όρια του παραλόγου. Και μπορεί κανείς να μην μιλάει, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συντελούνται σειρά σοβαρών παραβάσεων, που απειλούν την ύπαρξη του πρωταθλήματος! Κι αυτό γιατί όλοι οι ορισμοί διαιτητών (σε όλες τις κατηγορίες) πάσχουν ακυρότητας, καθώς η Κεντρική Επιτροπή δεν δικαιούται να συνεδριάζει, υπό το σημερινό καθεστώς.

Προσπεράσαμε (αυθαίρετα) το γεγονός ότι και τα πέντε μέλη της ΚΕΔ δεν είναι πρώην διεθνείς διαιτητές, παρότι ο κανονισμός το καθορίζει. Κάναμε πως δεν είδαμε, παρότι υπήρξαν τοποθετήσεις ΚΑΕ απέναντι στο ζήτημα. Εδώ και σχεδόν έναν χρόνο η Κεντρική Επιτροπή από πενταμελής έγινε τετραμελής, μετά την παραίτηση του Κώστα Μουζάκη. Είναι πρόδηλο ότι έπρεπε να αντικατασταθεί, από τη στιγμή που αποχώρησε.

Ακόμα κι αν ΔΕΝ παραιτήθηκε επίσημα, από τη στιγμή που απείχε από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις έπρεπε να αντικατασταθεί. Κι άντε (αυθαίρετα πάλι) να πούμε ότι στην περσινή σεζόν δεν ήθελαν να αναταράξουν τις ισορροπίες. Να ‘χαμε, να λέγαμε. Φέτος όφειλαν από την αρχή να είχαν βρει τρόπο να είναι πέντε. Το κακό είναι πως η αυθαιρεσία, το παράτυπο των συνεδριάσεων δεν σταματά εδώ.

Στην τελευταία συγκέντρωση, όταν κι ορίστηκαν οι διαιτητές, ήταν μόλις δύο (2) μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ παρόντα. Ο Κώστας Κορομηλάς κι ο Κυριάκος Ταβουλαρέας έκοψαν κι έραψαν κατά το δοκούν, δίχως να έχουν τη… δεδηλωμένη, καθώς ακόμα κι αν συμφώνησαν μεταξύ του δεν είναι καν τα 3/5! Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος έλειπε (ως συνήθως) κι ο Στέλιος Συμεωνίδης φέρεται να απέχει επειδή δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός πέντε (5), ώστε η παράνομη ΚΕΔ να μην είναι… διπλά παράνομη.

Πλέον το ζήτημα δεν είναι… τυπικό. Είναι ουσιαστικό, καθώς σε λίγο μπορεί να αποφασίζει ένας για τις τύχες του πρωταθλήματος (όχι πως οι δύο διασφαλίζουν το μίνιμουμ της αξιοπιστίας). Όποια ομάδα καταθέσει ένσταση θα δικαιωθεί, αφού η σύσταση της ΚΕΔ (ό,τι απέμεινε) είναι παράνομη.

Αλήθεια, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος έχει γνώση κι άποψη; Η ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού γνωρίζει το θέμα; Ενδιαφέρεται κανείς για το εθνικό μας σπορ; Ασχολείται κάποιος με την αξιοπιστία του στοιχήματος, όπου κόσμος παίζει τα χρήματά του; Δεν θα δώσουμε εμείς τις απαντήσεις, εμείς οφείλαμε να αναδείξουμε το πρόβλημα, που πολλοί γνωρίζουν αλλά δεν τολμούν να γράψουν…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Εθνική Ομάδα: Οριστικά χωρίς Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο

Η πρόκριση των Μιλγουόκι Μπακς στους τελικούς της Ανατολής έσβησε τις όποιες ελπίδες υπήρχ…