Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Σχηματίζεται εικόνα

Σχηματίζεται εικόνα

olympiacos 1

Γιώργος Κογκα λίδηςΗ ψυχρή (έως κυνική) καταγραφή των πεπραγμένων των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών φέρνει τον Ολυμπιακό στο 3-1 και τον βαθμό που παίρνει να είναι… υψηλός. Μπορεί να έχει τη μουτζούρα της περασμένης αγωνιστικής με την Αρμάνι στο ΣΕΦ, όμως τρεις νίκες σε μια τόσο δύσκολη σειρά αγώνων (οι επόμενοι είναι… χειρότεροι) δεν είναι κακή συγκομιδή.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν πώς θα παίξουν τα… χαρτιά τους φέτος. Ο Μπλατ έχει δημιουργήσει μια ομάδα που ΔΕΝ στηρίζεται στην άμυνα, αλλά ξεκινά από το πίσω μέρος του γηπέδου για να οικοδομήσει επιθέσεις με αμυντική ανισορροπία. Η Μακάμπι προσφέρεται, καθώς παίζει ένα… free lance παιχνίδι, χωρίς άγχος, δίχως αμυντική στοχοπροσήλωση και «σημάδια» στην επίθεση.

Καλή άμυνα είδαμε μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν μπήκαν βάσεις νίκης, όμως η ενέργεια, η επίθεση και κυρίως το γεγονός ότι καθένας αφήνει και κάτι μπαίνοντας στο παιχνίδι, είναι αυτό που κρατάμε, από έναν αγώνα που σύντομα θα ξεχαστεί.

Ο Ολυμπιακός στηρίζεται στην ομαδική λειτουργία, στην απειλή από πολλούς παίκτες και στο γυμναστικό πρόγραμμα (αυτό κρατήστε το για τον… επίλογο). Από τους 10 που συμμετείχαν (ο Μπόγρης έμεινε στον πάγκο, ο Στρέλνιεκς ανέτοιμος δεν πήρε ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής) μόνο ένας (Μάντζαρης) δεν σκόραρε, αλλά πέντε παίκτες τέλειωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων. Κι όλα αυτά με τον Μιλουτίνοφ να μένει στο ένα καλάθι!

Αν για Σπανούλη και Πρίντεζη δεν χρειάζεται ανάλυση, ο Γκος παραμένει πολύ ουσιαστικός κι έχει βρει ρόλο στην ομάδα, όπως κι ο Βεζένκοφ. Ο ΛεΝτέι, παρότι ΔΕΝ γεμίζει τη ρακέτα (και το μάτι), ήταν καλός, ενώ ο Τουπάν είναι ο παίκτης που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις (από τους νεοφερμένους).

Οι «ερυθρόλευκοι» πονοκεφαλιάζουν κάθε άμυνα, καθώς δεν γνωρίζεις ποιος θα σε… σκοτώσει. Έχουν σκορ μέσα κι έξω από το «ζωγραφιστό», έχουν παίκτες που μπορούν να απειλήσουν κι έναν προπονητή, ο οποίος δίνει ελευθερία, δίχως να αφήνει το άναρχο μπάσκετ.

Αναφερθήκαμε στην αρχή στο πιο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί και στο εξαιρετικό γυμναστικό πρόγραμμα της ομάδας του λιμανιού. Ίσως η περιοδικότητα της ομάδας να επιτάσσει το «φόρτωμα» της ομάδας, ώστε ο «υπερσυμψηφισμός» να έρθει μαζί με το φορμάρισμα, ενόψει ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκού (αλλά και Φενέρ). Ίσως και όχι. Θα φανεί πάνω στο παρκέ…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…