Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Πρόκληση η περσινή σεζόν, ευκαιρία να αποδείξω την αξία μου”

“Πρόκληση η περσινή σεζόν, ευκαιρία να αποδείξω την αξία μου”

luca banky aek

Η ΑΕΚ την περσινή χρονιά κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και το Basketball Champions League και θέλει να πραγματοποιήσει ανάλογη πορεία και φέτος. Ο προπονητής της Ένωσης, Λούκα Μπάνκι, τόνισε ότι είναι πρόκληση η περσινή σεζόν και ότι θέλει να αποδείξει την αξία του φέτος.

Αναλυτικά:

“Φυσικά πρόκειται για μία ομάδα αρκετά καινούρια, με νέο προπονητή. Ωστόσο έχουμε αρκετούς παίκτες που βρίσκονταν και τα προηγούμενα χρόνια και θα προσπαθήσουμε να αξιποιήσουμε την πνευματική νοοτροπία και την στάση τους για να αποδείξουμε στον καθένα το στυλ της ομάδας. Στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις, στο κύπελλο και το BCL στα οποία είμαστε και κάτοχοι του τροπαίου, καθώς και στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για μεγάλο βάρος στους ώμους μας αλλά είναι μία πρόκληση”.

Για την πίεση: “Ξέρουμε τι έκανε η ΑΕΚ πέρσι, δεν νιώθουμε καθόλου πίεση αλλά την πρόκληση. Καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβουμε την περασμένη σεζόν αλλά θα κινηθούμε με νέα κριτήρια, είναι νέα σεζόν καινούρια εμπειρία. Στόχος μας είναι μετά την κατάκτηση τροπαίων να καθιερώσουμε σταθερότητα στην ομάδα και την διαχείριση. Να αρχίσουμε να δουλεύουμε για να έχουμε νέες επιτυχίες στο μέλλον”.

Για το συμβόλαιό του: “Για τους παίκτες και τους προπονητές καλύτερο είναι να μην μιλούν για τα συμβόλαια. Κάθε χρόνο τα πάντα αλλάζουν γρήγορα, το ρόστερ, οι παίκτες, προπονητής. Τώρα εξαιτίας αυτού πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας να παρουσιαστούμε καλοί όσο πιο σύντομα γίνεται. Θα δούμε κατά την διάρκεια της σεζόν πόσο μακριά θα είναι η σεζόν και πόσο θα κρατήσει η περιπέτειά μας. Είναι μία ευκαιρία να αποδείξω την αξία μου. Το παρκέ και τα αποτελέσματα κρίνουν”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…