Κεντρική Basket League Άρης “Ο Άρης χρειάζεται την ευρωπαϊκή παρουσία”

“Ο Άρης χρειάζεται την ευρωπαϊκή παρουσία”

aggelou aris

Eκτός του Δημήτρη Φλιώνη, στη media day του Άρη μίλησε και ο Βαγγέλης Αγγέλου για το ξεκίνημα στο FIBA Europe Cup αλλά και για όσα έγιναν στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα ανέφερε για τον αγώνα με την Κατάγια:

“Δεν προσεγγίζουμε τα παιχνίδια με “ευκολότερο” ή “δυσκολότερο”. Αρχής γενομένης από αύριο, μέχρι τις 31 του μηνός, έχουμε 5 παιχνίδια σε 14 μέρες. Μετά, έχουμε στις υπόλοιπες 17 μέρες άλλα 6 παιχνίδια. Κάτω από την ιδιομορφία που έχει το δικό μας ρόστερ και στη κατάσταση που βρίσκεται αυτή η ομάδα, η οργάνωση έχει μεγάλη σημασία και ενεργειακά, αλλά και σε σχέση με το πως αντιλαμβάνεται ένας παίκτης τα στοιχεία του παιχνιδιού σε σχέση με το επόμενο. Όπως είδατε, και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μετά την Euroleague, είχαν ενεργητική κατάπτωση. Είναι σημαντικό πως θα διαχειριστούμε ενεργειακά και εγκεφαλικά αυτά τα παιχίδια”.

Για το αν η ομάδα είναι έτοιμη να παίξει δύο παιχνίδια την εβδομάδα:

“Το κίνητρο της Ευρώπης ήταν βασικό ατού στο να έρθουν κάποιοι παίκτες. Δεν υπήρχε γυρισμός. Έγινε μάχη και από τη διοίκηση ώστε η ομάδα να μπει στα προκριματικά του Champions League και να συνεχίσει στην Ευρώπη, σημαίνει ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει τη παρουσία του Άρη και χρειάζεται και ο Άρης την ευρωπαϊκή παρουσία και για αγωνιστικούς λόγους αλλά και για τη σχέση της με τον κόσμο. Η ομάδα χτίστηκε να παίζει τρία παιχνίδια την εβδομάδα και είναι πολύ σημαντικό για τον σχεδιασμό της τα επόμενα χρόνια”.

Για το επίπεδο της διοργάνωσης:

“Το μπασκετικό επίπεδο αν είναι καλό ή όχι, θα φανεί στη πορεία. Το αν εσύ χρησιμοποιείς αυτά τα παιχνίδια για να κερδίσεις κάτι, αυτό εξαρτάται από εσένα. Σας είπα, η ενεργειακή και η τακτική οργάνωση έχει πλέον σχέση με δεκαήμερο προγραμματισμό. Η ομάδα θα παίξει με τη Κατάγια, θα κατέβει στην Αθήνα, θα μείνει στην Αθήνα, θα πάει στην Ουκρανία, θα γυρίσει από την Ουκρανία, θα παίξει με τον Ολυμπιακό, θα πάει στη Βουλγαρία, θα γυρίσει από τη Βουλγαρία και έχει και πάλι εδώ παιχνίδι. Είναι σα να παίζεις δεκάλεπτο-δεκάλεπτο αυτή η εβδομάδα. Αν αντιμετωπίσω έναν αδύνατο αντίπαλο, θα είμαι έτοιμος για έναν πιο δυνατό; Αν δεν έχω κοιμηθεί για δύο βράδια στα ταξίδια μου, θα έχω ενέργεια όταν πρέπει; Ταυτόχρονα, αυτό που έχω υποσχεθεί στους παίκτες, ότι εγώ μέσα από όλη αυτή τη πορεία, εγώ θα σεβαστώ όλο το κομμάτι της καριέρας τους, δίνοντας σου και αγωνιστική παρουσία στην Ευρώπη αλλά και τακτική κατεύθυνση σε σχέση με τη διάρκεια των παιχνιδιών. Αυτό θα γίνει ένα ταμείο στο τέλος”.

Για το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας:

“Μετά τα πρώτα παιχνίδια, έχουμε δει κάποια πράγματα που προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Ένα από αυτά, είναι πως παίζει η ομάδα στο μισό γήπεδο όταν λείπει ο ΜακΓκι. Όταν λείπει ο ΜακΓκι, ειδικά στο rotation του δεύτερου δεκαλέπτου, υπάρχει ένα έλλειμα.  Επίσης, η ομάδα ξεκίνησε να διεκδικεί τους αρχικούς στόχους στηριζόμενη στην ενέργεια και στις σχέσεις μεταξύ των παικτών. Όπως καταλαβαίνετε, όσο περνάει ο καιρός δε μπορεί αυτή η ομάδα να πιέζει σε όλο το γήπεδο 100%. Θα χρειαστούν επιθετικοί και αμυντικοί αυτοματισμοί. Σε αυτή τη φάση, προσπαθούμε να ρυθμίσουμε αυτές τις αλλαγές”.

Για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και για όσα γράφονται: “Δεν ξέρω τι γράφτηκε. Τα επικριτικά σχόλια γράφονται και λέγονται. Σέβομαι πάντα τη κριτική. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται. Από κει και πέρα η στάση η δική μας, είτε με σωστές κινήσεις, είτε με λάθη που εγώ δεν αρνούμαι ποτέ ότι γίνονται, είναι σε μια κατεύθυνση: Να υποστηρίξεις αυτό που δουλεύεις κάθε μέρα στην προπόνηση, αυτό που έχεις υποσχεθεί στην ομάδα των ανθρώπων, με τους οποίους  δουλεύεις. Η αρχή του μπάσκετ είναι μια, ο ανταγωνισμός. Αν δεν είσαι ανταγωνιστικός πρώτα με τον εαυτό σου… Δεν συμφωνώ με τις ακραίες αναλύσεις, για τις οποίες μου είπαν, αλλά τις σέβομαι”.

Για το αν τον εξόργισε κάτι: “Δεν με εξόργισε τίποτα. Ρωτήστε τι εξόργισε τον Παναθηναϊκό.  Τι τον εξόργισε; Αν είδατε το βίντεο, εμένα δεν με εξόργισε τίποτα. Εγώ σέβομαι τον Παναθηναϊκό και τον coach Πασκουάλ. Η αρχή του ανταγωνισμού είναι η φιλοσοφία του παιχνιδιού. Παίξαμε ένα παιχνίδι, υπήρχε μια κατάσταση που οι διαιτητές την αξιολόγησαν, έτσι όπως την αξιολόγησαν. Προχωράμε παρακάτω και συνεχίζουμε… Καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό και συγκεντρωνόμαστε στις δικές μας υποχρεώσεις”.

Για το αν θα έπρεπε να αξιολογήσει καλύτερα την κατάσταση: “Σαφώς. Η ομάδα δεν είναι δικό μου παιδί. Εγώ είμαι παιδί της ομάδας. Η ομάδα έχει διοίκηση και εγώ είμαι υφιστάμενος της διοίκησης. Το ότι κάποια στιγμή η δική μου απόφαση μπορεί να κριθεί σωστή ή λάθος, είναι δεκτό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…