Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Οι κύριοι… double-double!

Οι κύριοι… double-double!

kaklamanakis kouzeloglou

Ο ΕΣΑΚΕ αναφέρεται στα νούμερα του αγώνα Ρέθυμνο-Λαύριο καθώς και στα… κατορθώματα των Κακλαμανάκη και Κουζέλογλου.

Αναλυτικά:

Δεν είναι ένα συνηθισμένο επίτευγμα συνολικά στο ελληνικό Πρωτάθλημα και πολύ περισσότερο για το Λαύριο Aegean Cargo. Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Γιάννης Κουζέλογλου με 11 πόντους και 13 ριμπάουντ, κυριάρχησαν στη νίκη της ομάδας της Λαυρεωτικής στο Ρέθυμνο.

Ήταν η πρώτη φορά που δύο παίκτες του Λαυρίου Aegean Cargo έφτασαν σε «double-double» στο ίδιο παιχνίδι. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη του σεζόν στην Betshop Basket League, το 2015-16, μόνον ο Ουσμάν Κρουμπάλι έφτασε σε μία τέτοια επίδοση (έξι φορές) και πρόπερσι, το 2016-17, υπήρξαν συνολικά δύο «double-double» στα 28 ματς Πρωταθλήματος, ένα από τον Τάιρον Τζόνσον και ένα από τον Χριστόφορο Στεφανίδη.

Στην περσινή σεζόν δύο παίκτες του Λαυρίου Aegean Cargo έφτασαν σε «double-double» από δύο φορές, ο Μακένζι Μουρ και ο Αντουέιν Ουίγκινς. Όχι όμως στο ίδιο παιχνίδι.

Τα 10 αμυντικά ριμπάουντ που είχε ο Κουζέλογλου, αποτελούν ρεκόρ της φετινής Betshop Basket League. Τρεις παίκτες χθες είχαν από εννιά (Χάρις, Χάτσερ και Κλάντον). Τα 13 συνολικά ριμπάουντ του 23χρονου φόργουορντ πάντως δεν αποτελούν ρεκόρ καριέρας αφού είχε 14 με τον Απόλλωνα Πατρών στο ματς της σεζόν 2016-17 με τον Κολοσσό H Hotels στην Πάτρα.

Το χθεσινό ήταν το 30ό παιχνίδι του Κουζέλογλου με την ομάδα της Λαυρεωτικής στην κατηγορία κι έτσι έγινε ο 9ος που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό.

Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Κακλαμανάκης έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Betshop Basket League σε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ, οπότε τα 12 που είχε χθες συνιστούν ρεκόρ καριέρας. Είχε τρεις φορές από οχτώ στο περσινό Πρωτάθλημα.

Με αυτά τα 12 ριμπάουντ που είχε στο Ρέθυμνο, ο Κακλαμανάκης έγινε ο 1ος παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου Aegean Cargo που φτάνει τα 200.

ΜΙΚΡΑ

*Οι νικητές έκαναν εξαιρετική δουλειά στα ριμπάουντ έχοντας 32 αμυντικά, όσα και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ λίγο μετά στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας την κορυφαία φετινή επίδοση.

Τα 47 συνολικά ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική τους, συνιστούν επίσης ρεκόρ περιόδου αφού είχαν δύο περισσότερα από εκείνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ κόντρα στον Άρη.

*Ήταν ένα παιχνίδι με ελάχιστα λάθη, μόλις 12 συνολικά για τις δύο ομάδες. Κάνοντας τέσσερα από αυτά, το Ρέθυμνο Cretan Kings σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση. Έξι είχε ο Ήφαιστος την ίδια ώρα κόντρα στον Πανιώνιο.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Με τους πέντε πόντους που είχε χθες, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξεπέρασε τους 500 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

*Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς μπήκε στην πρώτη 50άδα των ξένων παικτών του Πρωταθλήματος σε συμμετοχές στα χρόνια του ΕΣΑΚΕ. Έφτασε τις 111 και ξεπέρασε τους Αντρέ Χάτσον, Αντρές Γκίμπερτ και Σάσα Χούπμαν.

*Ο Στιβ Μπαρτ με τους 25 πόντους του σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση σκοραρίσματος, έχοντας έναν περισσότερο από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού με τον Χολαργό.

*Με τα οχτώ αμυντικά ριμπάουντ που είχε στο χθεσινό παιχνίδι, ο Τράβις Ντάνιελς έφτασε τα 100 στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Σταματώντας παράλληλα ένα σουτ αντιπάλου, έγινε ο 20ός παίκτης στην ιστορία του Ρεθύμνου Cretan Kings που φτάνει σε διψήφιο αριθμό κοψιμάτων στην κατηγορία.

*Με το 302ο παιχνίδι του στην Betshop Basket League, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης ξεπέρασε τον Μάικ Μπατίστ και έγινε ο 42ος της σχετικής λίστας.

*Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Κιθ Κλάντον είχε 12 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μέξας: «Δεν αντέξαμε στην πίεση του Άρη»

Πρόκληση για το Λαύριο είναι τα play out. Ο τεχνικός του Λαυρίου, Κώστας Μέξας μετά την ήτ…