Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Οι Ιταλοί θυμίζουν στον ΠΑΟΚ κάτι… μελαγχολικό

Οι Ιταλοί θυμίζουν στον ΠΑΟΚ κάτι… μελαγχολικό

paok benetton

O ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Βενέτσια το βράδυ… Ο “Δικέφαλος” έχει πολλά να θυμάται από “μάχες” απέναντι σε ιταλικές ομάδες και είναι γεγονός πως έχει μια πολύ δυσάρεστη ανάμνηση που συνδυάστηκε με την μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία που είχε ποτέ ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Ας θυμηθούμε, με αφορμή το ότι οι Θεσσαλονικείς θα αγωνιστούν απέναντι σε Ιταλούς… Ηταν το final four του 1993 και τότε οι “ασπρόμαυροι” διεκδίκησαν την κατάκτηση του ευρωπαικού πρωτάθληματος (η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης αλλά και το Κύπελλο Κόρατς και “μπήκε” ο στόχος για την κατάκτηση του ευρωπαικού πρωτάθληματος).

Στις 13 Απριλίου του 1993 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε την Μπενετόν στο final four (στον ημιτελικό) που έγινε στο ΣΕΦ. Ο “Δικέφαλος” τότε είχε μια σπουδαία ομάδα η οποία είχε “φτιαχτεί” από τον Νίκο Βεζυρτζή, τον μεγαλύτερο πρόεδρο όλων των εποχών για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Ο “Δικέφαλος” όμως δεν τα κατάφερε… Σε ένα ματς που κρίθηκε στο φινάλε, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε με 77-79. Οπως συχνά έχει τονίσει ο Βεζυρτζής… “αν εκείνο το ματς το είχε πάρει ο ΠΑΟΚ πιθανόν να άλλαζε η ιστορία του συλλόγου”.

Ο Μάσιμο Ιακοπίνι είχε πετύχει τέσσερα σερί τρίποντα που έδωσαν ώθηση στην Μπενετόν, με το σκορ στο 77-77 ο Μπάνε Πρέλεβιτς πήρε μόνος του την προσπάθεια για καλάθι υπό δύσκολες προυποθέσεις, την ίδια στιγμή που ο Κόρφας ήταν αμαρκάριστος ενώ ο “τίγρης” στο 77-79 (το οποίο διαμόρφωσε ο Ραγκάτσι) στο τέλος του αγώνα αστόχησε σε μακρινό τρίποντο.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 101-90 (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέχει μια νίκη από το Final Four Η Ρεαλ Μαδρίτης έκανε το 2-0 απέναντι στ…