Κεντρική NBA Ο νέος… Κάρι “διέλυσε” τους Καβαλίερς! (vid)
NBA

Ο νέος… Κάρι “διέλυσε” τους Καβαλίερς! (vid)

trae young hawks

Ο Τρέι Γιανγκ έχει ήδη αποκτήσει από πολύ κόσμο τον τίτλο του διαδόχου του Στεφ Κάρι, με την τιμή αυτή να βρίθει υπερβολής αλλά να έχει και μια δόση αλήθειας μέσα της. Όπως κι ο Κάρι, έτσι κι ο Γιανγκ ξεκινά την καριέρα του ως ένας μικρόσωμος γκαρντ δίχως αθλητικά προσόντα, με μέτριες αμυντικές επιδόσεις κι αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά του ως πλέι-μέικερ.

Υπάρχει, όμως, ακόμη ένα θεμελιώδες στοιχείο. Κι αυτό είναι το “φονικό” μακρινό σουτ

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έγιναν μάρτυρες του πακέτου ικανοτήτων του Τρέι Γιανγκ. Ο 20χρονος ρούκι οδήγησε τους Ατλάντα Χοκς στη νίκη με 133-111 μέσα στο Οχάιο, έχοντας 35 πόντους (7/9 δίποντα, 6/14 τρίποντα,  3/3 βολές) κι 11 ασίστ σε 37 λεπτά συμμετοχής, διαπράττοντας μονάχα 1 λάθος!

Η εκτελεστική του δεινότητα είναι το κάτι άλλο, με τον Γιανγκ να διαθέτει ταχύτατη release και άψογη ισορροπία, σουτάροντας με άνεση από πολύ μεγάλες αποστάσεις. Ο πρώην σταρ του πανεπιστημίου της Οκλαχόμα σούταρε μετά από ντρίμπλα, έβγαινε από σκριν -σε κάποιες περιπτώσεις αφού πρώτα έδινε ο ίδιος σκριν- ενώ χειραγωγούσε τα μις-ματς στην περιφέρεια για εύκολα drives. Το ανύπαρκτο rim-protection των Καβς τον βοήθησε ιδιαίτερα στο να βρει άνετους πόντους.

Τα highlights του Γιανγκ 

https://www.youtube.com/watch?v=b39IrZdfvKw

Το “μενού” του Τρέι Γιανγκ περιελάμβανε και ρεκόρ. Συγκεκριμένα, έγινε μόλις ο 5ος ρούκι τα τελευταία 25 χρόνια με +35 πόντους και +10 ασίστ σε ένα ματς! Οι υπόλοιποι της λίστας; ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι, Άλεν Άιβερσον, Τζέισον Κιντ. Όχι κι άσχημη παρέα…

Ακόμη, ο Γιανγκ έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία του NBA με +35 πόντους και +10 ασίστ σε 1 από τα πρώτα 3 παιχνίδια της καριέρας του (ο Αϊζέια Τόμας ήταν ο πρώτος) αλλά κι ο 2ος πιο νεαρός που κατορθώνει κάτι τέτοιο μετά τον ΛεΜπρόν!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…