Κεντρική Ήφαιστος Λήμνου Ο Φρεϊμάνις τα έκανε… όλα!

Ο Φρεϊμάνις τα έκανε… όλα!

freimanis

Ο Ηφαιστος επικράτησε εντός έδρας του Πανιωνίου, με τον Ρόλαντς Φρεϊμάνις να κάνει τα… πάντα στο γήπεδο. Μια ματιά στα στατιστικά του θα σας πείσει… Ηταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, ήταν πρώτος στα ριμπάουντ αλλά και πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει για το ματς του Σαββάτου σε ό,τι αφορά τα νούμερα:

Την υπογραφή του Ρόλαντς Φρεϊμάνις έφερε η ιστορική, πρώτη νίκη του Ήφαιστου στην Betshop Basket League. Ο Λετονός ήταν στατιστικά αλλά και ουσιαστικός ο κορυφαίος της ομάδας της Λήμνου στη νίκη επί του Πανιωνίου, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος των δύο αγώνων της.

Ο Φρεϊμάνις είχε 19 πόντους, έναν περισσότερο από τις επιδόσεις της πρεμιέρας κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ από τους Σον Έβανς και Τζέρι Σμιθ. Ο Λετονός φόργουορντ βέβαια δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης. Διεθνής από το 2007 με θητεία στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ουκρανία, την Εσθονία, τη Ρωσία και την Τουρκία.

Ο φόργουορντ του Ήφαιστου είναι ένας από τους τρεις Λετονούς της φετινής Betshop Basket League -οι άλλοι δύο αγωνίζονται στον Ολυμπιακό, ο Γιάνις Στρέλνιεκς και ο Γιάνις Τίμα- και συνολικά ο 9ος από τη χώρα της Βαλτικής που αγωνίζεται στην Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί οι Κρίσταπς Βάλτερς, Αλεξάντερ Μέλνικς, Μάρις Λάκσα, Ραϊμόντας Γκάμπρανς, Γιάνις Μπλουμς και Ζάνις Πέινερς.

ΜΙΚΡΑ

 *Η νίκη ήρθε εύκολα για τον Ήφαιστο παρότι δεν πήρε ούτε πόντο από αιφνιδιασμό και έγινε η πρώτη ομάδα του φετινού Πρωταθλήματος που σημείωσε αυτήν την επίδοση. Τέσσερις είχε ο Κολοσσός H Hotels κόντρα στον Χολαργό και το Περιστέρι Βίκος Cola στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ.

*Ο Τζέρι Σμιθ με τα τέσσερα εύστοχα τρίποντα του, ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση. Την ίδια είχαν στην πρεμιέρα οι Τζαμάλ Τζόουνς, Ντιβόν Ουάσινγκτον και Αλέξης Σπυριδωνίδης.

*Από την άλλη πλευρά ο Νταρνέλ Χάρις έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες προσπάθειες για τρίποντο της φετινής Betshop Basket League. Ο Αμερικανός του Πανιωνίου είχε εννιά σουτ από τα 6,75, ένα περισσότερα από τον Στιβ Μπαρτ και τον Στίβεν Γκρέι στην πρεμιέρα.

*Με τους εννιά πόντους του, ο Νίκος Δίπλαρος ξεπέρασε τους 100 στην κατηγορία.

*Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να πάρει σκορ από μέση και κοντινή απόσταση και τα 10 μόλις εύστοχα δίποντα του το επιβεβαιώνουν. Συνιστούν και αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού 12 είχε ο Κολοσσός H Hotels κόντρα στον Χολαργό.

*Αρνητικό ρεκόρ γι’ αυτήν την εκκίνηση του Πρωταθλήματος αποτελούν και οι δύο μόνο πόντοι που πήραν οι κυανέρυθροι από τα λάθη του Ήφαιστου. Είχαν δύο λιγότερους από εκείνους του Λαυρίου Aegean Cargo στο Ρέθυμνο.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Ήφαιστος Λήμνου

Δειτε επισης

Σεγκούρα: «Οι διαιτητές σφύριξαν σωστά, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε»

Ο Κούρο Σεγκούρα στις δηλώσεις του ήταν λιτός και περιεκτικός έδωσε συγχαρητήρια στον Άρη …