Κεντρική Basket League Άρης Ο Άρης παρουσίασε τον Ολυμπιακό

Ο Άρης παρουσίασε τον Ολυμπιακό

georgios printezis celebrates olympiacos piraeus eb18

Άρης αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Ολυμπιακό για την τέταρτη αγωνιστική της Basket League. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρουσίασε το προφίλ των “ερυθρολεύκων” ενόψει της σημερινής (17:00, ΕΡΤ2) αναμέτρησης των δύο ομάδων.

Αναλυτικά:

“Ο Άρης υποδέχεται σήμερα (29/10, 17:00, ΕΡΤ2) τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League. Η ομάδα του Πειραιά μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ενώ προέρχεται από την εντός έδρας επικράτηση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο David Blatt, ο οποίος εργάστηκε στην ομάδα μας το πρώτο μισό της σεζόν 2009-2010, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, δημιουργώντας μια ομάδα με διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο αποκτήθηκαν οι Αμερικανοί Nigel Williams-Goss (24, 1,91) και Zach LeDay (24, 2,01), ο Γάλλος Axel Toupane (26, 2,01) και ο Λετονός Janis Timma (26, 2,01).

Επίσης, μετά από μια τριετία στη Βαρκελώνη ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ (23, 2,06) επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Ολυμπιακού και στο σημερινό παιχνίδι θα τεθεί αντιμέτωπος για πρώτη φορά της ομάδας, στην οποία ανδρώθηκε κι έγινε γνωστός, παίρνοντας μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα.
Οι Πειραιώτες διατήρησαν τον ελληνικό “κορμό” (πλην του Ιωάννη Παπαπέτρου) με τους Βασίλη Σπανούλη (36, 1,93), Γιώργο Πρίντεζη (33, 2,06), Κώστα Παπανικολάου (28, 2,04) και Βαγγέλη Μάντζαρη (28, 1,96) να συνεχίζουν για έναν ακόμη χρόνο στην ομάδα.

Έπειτα από τρεις αγωνιστικές στην Α1, ο Nikola Milutinov είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Πειραιά με 16 πόντους μέσο όρο, ανά παιχνίδι, μαζεύοντας και 5,7 ριμπάουντ. Ο Goss σημειώνει 13,7 πόντους και μοιράζει 4,7 ασίστ. Ο Toupane πετυχαίνει 9,7 πόντους και ο Παπανικολάου 9. Πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας είναι ο LeDay με 6,3 ριμπάουντ, ανά αγώνα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…