Κεντρική Basket League Μπάνκι: “Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι”

Μπάνκι: “Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι”

Στις δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου ο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, έδωσε συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο, ανέφερε το δύσκολο πρόγραμμα που περιμένει την ομάδα του και πως θα πρέπει να είναι έτοιμη σε κάθε παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

” Όπως περιμέναμε, βρήκαμε μια ομάδα με ισχυρό κίνητρο, που δημιούργησε κάποια προβλήματα από την αρχή με την επιθετικότητά της. Είναι σημαντικό να συγχαρούμε το Ρέθυμνο για την προσπάθεια, έπαιξε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Από την πλευρά μας, βρισκόμαστε σε δύσκολο πρόγραμμα, με 5 εκτός έδρας παιχνίδια στα επόμενα 6. Παιχνίδια σαν κι αυτό είναι πολύ σημαντικά, ερχόμενοι από ένα δύσκολο παιχνίδι στην Πράγα, ώστε να δημιουργήσουμε νοοτροπία, για να μην επιλέγουμε παιχνίδια και πώς θα μοιράσουμε την ενέργειά μας, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να προσπαθούμε να βρούμε τα στοιχεία για να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι.

Καλωσορίζουμε στην ομάδα τον Χάουαρντ Σαντ Ρος, αλλά δυστυχώς χάσαμε έναν παίκτη, τον Ντούσαν Σάκοτα. Το παιχνίδι αυτό έδειξε ότι πρέπει να αυξήσουμε τη συνέχεια και τη συνοχή μας ως ομάδα, αλλά το σημείο εκείνο που η ομάδα βελτιώθηκε ήταν η άμυνα. Και αυτό είναι το σημείο αναφοράς μας, από αυτό πρέπει να μας αναγνωρίζουν. Περιμένω καλύτερο ποσοστό στα σουτ και τις βολές, καλύτερη επιλογή στην πάσα και στο σουτ, αλλά είναι σημαντικό να αρχίζουμε από αυτό το επίπεδο προσπάθειας.

Αυτή τη στιγμή έχουμε 2 αξίες, μία η άμυνα, που δείξαμε στο τελευταίο 20λεπτο, αλλά και στα τελευταία λεπτά στην Πράγα πως μπορούμε να σταματήσουμε κάθε αντίπαλο, αλλά και ο κόσμος μας που έδειξαν πως έχουν θέληση και πάθος για τα χρώματα της ομάδας. Αρχίζουμε καλά, αλλά δεν είναι αρκετοί για να κερδίζουμε κάθε βράδυ. Ας συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά και να μεταφέρουμε τη συγκέντρωσή μας στο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ, όπου θέλουμε να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο και περιμένουμε την στήριξη του κόσμου μας”.

Για την εικόνα της ΑΕΚ: “Δεν είμαστε εδώ για να κοιτάμε δικαιολογίες. Είμαστε εδώ για να παίξουμε ένα παιχνίδι, να βρούμε τρόπο να το κερδίσουμε. Μπορεί οι καλοί μας παίκτες να είναι διαφορετικοί, να μην φάνηκαν στην Πράγα, αλλά να τα πήγαν καλύτερα σήμερα. Έχουμε μεγάλο ρόστερ. Πρέπει να βρούμε λύσεις κάθε βράδυ και για να μπορούμε να διαχειριζόμαστε καταστάσεις όπως αυτή του Ντούσαν Σάκοτα που δεν ταξίδεψε μαζί μας. Οπότε, αυτό που απαιτούμε από τους εαυτούς μας είναι να είμαστε έτοιμοι κάθε βράδυ. Το να παίζεις 5 από τα 6 παιχνίδια εκτός έδρας μπορεί να κάνει το έργο μας πιο δύσκολο, αλλά δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει. Αυτό που περιμένω στο τέλος της περιόδου είναι η ομάδα να χτίσει μια καλύτερη ταυτότητα”.

Για το Ρέθυμνο: “Τους έδωσα συγχαρητήρια. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα σε ελληνικό και ιταλικό πρωτάθλημα. Ξέρω ότι στο Ρέθυμνο περίμεναν καλύτερη εκκίνηση. Ήταν καλή ευκαιρία γι αυτούς σήμερα να πάρουν τη νίκη και μπορώ να πω ότι δεν ήταν καθόλου περίεργο που έπαιξαν καλά. Η ατμόσφαιρά τους ήταν πολύ θετική. Για εμάς ήταν ένας τρόπος να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι, για το πώς θα προσεγγίσουμε αυτά τα παιχνίδια, πώς θα αντιμετωπίζεις αυτά τα παιχνίδια και για τον τρόπο που πρέπει να πιέσεις τον αντίπαλο για να αλλάξεις τον ρυθμό. Το Ρέθυμνο έδειξε πως είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά και μια περήφανη ομάδα, η οποία ήταν ικανή να παλέψει μέχρι τέλους ακόμα και σε ένα τόσο δύσκολο και σκληρό παιχνίδι”.

Για την επιστροφή της ΑΕΚ στην Κρήτη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος: “Εκ μέρους του κλαμπ θα πω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε πάλι εδώ. Φτάσαμε χθες πολύ αργά το βράδυ, αλλά είχαμε αρκετό χρόνο να νιώσουμε την αγάπη του κόσμου για την ομάδα, βλέποντας την κερκίδα. Είναι πάντα ξεχωριστό για τον κόσμο της ΑΕΚ να είναι εδώ. Τα τρόπαια είναι αναμνήσεις για την ομάδα, πρέπει να συνεχίσουμε να χτίσουμε την νοοτροπία μας μέσα από τα τρόπαια. Οπότε το Ρέθυμνο και η Κρήτη θα είναι πάντα μέρος των καλών αναμνήσεων της ομάδας μας”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης για την προαδειοδότηση

Συγκροτήθηκε σήμερα (16/6) η Επιτροπή Αξιολόγησης που προβλέπει η υπουργική απόφαση για τη…