Κεντρική Διεθνή Μουρατόρε: “Η FIBA θα είναι πάντα υπόχρεη στον Μπάουμαν”

Μουρατόρε: “Η FIBA θα είναι πάντα υπόχρεη στον Μπάουμαν”

Baumann Muratore

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε  η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για τον αιφνίδιο θάνατο του γενικού γραμματέα της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν μόλις στην ηλικία των 51 ετών.

Συγκλονισμένος από αυτήν την θλιβερή εξέλιξη ο ισχυρός άνδρας της FIBAΟράσιο Μουρατόρε “αποχαιρέτησε” τον αγαπημένο του φίλο, ο οποίος θα μείνει για πάντα  χαραγμένος στης μνήμες όλων για την ανιδιοτελή δουλειά του, άλλα και το πάθος του για το μπάσκετ.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της FIBA: “Εκ μέρους ολόκληρης της οικογένειας της FIBA εκφράζω τα βαθιά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο του Πάτρικ, Πατρίσια, την οικογένειά του και τους αγαπημένους τους. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας θα είναι μαζί τους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ο Πάτρικ ήταν πολύ περισσότερο από ένας γενικός γραμματέας της FIBAκαι μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ήταν ένας πολύ καλός φίλος δικός μου και πολλών ακόμα στο χώρο του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα.

Με τη συμβολή του, η FIBA έκανε μεγάλα βήματα μπροστά ως προς τον εκσυγχρονισμό της σε σχέση με άλλες παγκόσμιες ομοσπονδίες. Ο Πάτρικ πρωτοστάτησε σε σημαντικές αλλαγές της FIBA σε διοικητικό επίπεδο και στην ανάπτυξη του 3X3, που είναι πλέον μέρος του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν καθοριστικός στο ONE FIBA, την ένωση όλων των τοπικών γραφείων της FIBA σε ένα γκρουπ, στο οποίο όλοι πορεύονται προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση για χάρη του αγαπημένου μας αθλήματος. Ηγήθηκε και στη δημιουργία και την εφαρμογή του νέου αγωνιστικού καλενταριού της FIBA. Για όλα αυτά και πολλά ακόμα, η FIBA θα είναι πάντα υπόχρεη στον Πάτρικ. Δεν θα ήμασταν σήμερα στο σημείο που είμαστε χωρίς εκείνον. Η αφοσίωσή του, η επιθυμία του για δουλειά και το αγνό του πάθος για το μπάσκετ θα είναι για πάντα μέρος της ιστορίας της FIBΑ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ ο Πιστιόλης

Ο Ανδρέας Πιστιόλης είναι ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ. Στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ επιστρέφει …