Κεντρική A2 Eνας σαραντάρης, ίσον 2 εικοσάρηδες

Eνας σαραντάρης, ίσον 2 εικοσάρηδες

Ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία και δυνατά παιχνίδια η 1η αγωνιστική για την Α2. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, για να βγουν συμπεράσματα. Ομως, ένα στοιχείο που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι η παρουσία παικτών που έχουν γράψει άπειρα χιλιόμετρα στην καριέρα τους.

Μιλάμε φυσικά για τους 40αρηδες της κατηγορίας.

Παίκτες που έχουν κατακτήσει από Euroleague μέχρι οποιοδήποτε τίτλο. Δε θα μπούμε στη διαδικασία της ηλικίας, όσο αντέχουν τα πόδια μας παίζουμε το παιχνίδι. Ας ρωτήσει κάποιον τον Κάρτερ στο ΝΒΑ, αλλά και τον Μίντλεντον στην Ισπανία.

Στη φετινή Α2 παίκτες όπως οι Ασημακόπουλος (Ιπποκράτης), Κόμματος (Ερμής), Βαρδιάνος (Αμύντας), Αγγελακόπουλος (Ηρακλής), Μίχαλος (Εθνικός), Νίκου (Αμύντας) και εσχάτως Νικολαϊδης (Εθνικός) κοσμούν κατά την κρίση του μεγαλύτερου κοινού του μπάσκετ την Α2. Θα πει κανείς, θα παίζουν για πάντα; Φυσικά και όχι, oι συγκεκριμένοι παίκτες ξέρουν πότε είναι το τέλος τους. Ο μεγαλύτερος παίκτης που αγωνίζεται στην κατηγορία είναι, πάντως, ο αρχηγός του Χαρίλαου Τρικούπη, Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, ο οποίος είναι γεννημένος το 1975.

*Θα πρέπει να απορήσει κανείς για το που είναι οι 20αρηδες και 18αρηδες που θα έπρεπε να είναι πρωταγωνιστές σε αυτήν την κατηγορία. Δώστε χρόνο στα νέα παιδιά, να μετρήσουν τις δυνάμεις του. Τα εθνικά Πρωταθλήματα είναι το ιδανικό πεδίο δράσης. Ετσι, θα βγει ωφελημένο συνολικά το ελληνικό μπάσκετ, γιατί έχει σταματήσει η παραγωγική διαδικασία σε υψηλό επίπεδο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε A2

Δειτε επισης

Ηρακλής-Μπαχτσεσεχίρ 63-64: Κρίμα η προσπάθεια

Ο Ηρακλής διατηρούσε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, όμως η Μπαχτσεσεχί…