Κεντρική Γ' Εθνική Αθαναηλίδης : Έχει όλο το “πακέτο” για να… ξεχωρίσει!

Αθαναηλίδης : Έχει όλο το “πακέτο” για να… ξεχωρίσει!

athanailidis 1

Μετά τους Θοδωρή Κουκουλίδη, Δημήτρη Σαμαρά, Πάρη Ακριτίδη. Θάνο Τσιμπή, Πέτρο Αποστόλου, Βασίλη Αγραφιώτη και Ηλία Μόρα, ο Απόλλων Καλαμαριάς παρουσιάζει το προφίλ του Βασίλη Αθαναηλίδη. Επίσης φιλοξενούνται δηλώσεις του παίκτη αλλά και του κόουτς, Δημήτρη Καραμιχάλη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ TO KEIMENO ΠΟΥ ΕΧΕΙ “ΑΝΕΒΕΙ” ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ:

Στα 19 του δείχνει πολύ πιο… ώριμος από την ηλικία του. Και αυτό όχι μόνο από πλευράς χαρακτήρα αλλά και από την μπασκετική άποψη, το πώς δηλαδή συμπεριφέρεται μέσα στο παρκέ. Ο Βασίλης Αθαναηλίδης αποτελεί μια… καλή επένδυση για το μέλλον συνδυάζοντας πολλά θετικά στοιχεία που διαθέτει. Πριν τα αναλύσουμε, ας δούμε την μέχρι στιγμής πορεία του. Ξεκίνησε το μπάσκετ στα 12 του παίζοντας στον ΓΑΣ Κομοτονή. Στα 14 του χρόνια μετακόμισε στον Εργοτέλη και εκεί αγωνίστηκε για δύο χρόνια στο παιδικό. Μάλιστα με τον Αθαναηλίδη στην ομάδα, ο σύλλογος της Κρήτης είχε πάρει την τέταρτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο νεαρός στην συνέχεια ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη από την οποία κατάγεται. Την περίοδο 2015-17 ήταν στον Άρη, στο εφηβικό των “κιτρίνων”… Ηταν ο βασικός πλέι μέικερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης που συμμετείχε στο final four της ΕΚΑΣΘ και πήρε την δεύτερη θέση.

Στον Άρη ο Αθαναηλίδης ήταν από τα 16 του, εκεί έμεινε δύο χρονιές και στα 18 του μετακόμισε στη Μακαμπή. Εκεί είχε τεχνικό τον Δημήτρη Καραμιχάλη, τον τωρινό του κόουτς στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η πρώτη του χρονιά σε ανδρικό τμήμα ήταν πολύ καλή. Αποτέλεσε τον βασικό πλέι μέικερ της Μακαμπή έχοντας μάλιστα μέσο όρο λίγο πάνω από 15 πόντους. Με το τέλος της σεζόν 2017-18, ο Αθαναηλίδης είχε αρκετές προτάσεις από την Β’ Εθνική, ωστόσο αποφάσισε να συνεχίσει να αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Καραμιχάλη στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η συνεργασία τους ήταν άψογη πέρυσι (2017-18), έτσι αυτό το γεγονός έπαιξε σημαντικό ρόλο για τον νεαρό, όπως φυσικά και το πλάνο που του εξηγήθηκε ότι έχει η φετινή ομάδα. Η απόφασή του να συνεχίσει στον Απόλλωνα Καλαμαριάς έγινε πιο… εύκολη γιατί θα συνεργαζόταν ξανά με τον Βαγγέλη Μαχαιριανάκη (νυν συμπαίκτη του στον Απόλλωνα Καλαμαριάς) με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στον Εργοτέλη.

athanailidis 2

Όσο για τις δυνατότητες του Αθαναηλίδη; Είναι πραγματικά μεγάλες… Και αυτό είναι κάτι που παραδέχονται όσοι τον ζουν σε καθημερινή βάση. Στο αμυντικό κομμάτι αποτελεί… λίρα 100, δείχνει μεγάλη προσήλωση και είναι ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχει ως παίκτης. Επιθετικά τον ενδιαφέρει πολύ το οργανωτικό κομμάτι και το πώς θα βρει τον τρόπο να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του. Είναι ιδιαίτερα έξυπνος στο παιχνίδι του, ψάχνει την καλύτερη δυνατή λύση και γενικώς δεν του αρέσει να είναι μονοδιάστατος στο επιθετικό κομμάτι. Δεν κοιτάει αποκλειστικά τους… πόντους αλλά μπορεί να βοηθήσει αρκετά και εκτελεστικά. Είναι δεδομένες οι ικανότητες του στο σκοράρισμα, αλλά σε πρώτη φάση έχει στο μυαλό του να τροφοδοτήσει σωστά τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας.

Είναι, πάντως, παίκτης-“μπουκαδόρος” εκμεταλλευόμενος το ιδιαίτερα δυνατό σώμα που έχει. Δεν θα “φοβηθεί” να πάρει την ατομική προσπάθεια αν δεν βρεθεί ο τρόπος να “μοιράσει” ασίστ, την οποία όμως θέλει να την “ψάχνει”. Έχει αγωνιστική “ωριμότητα” και γενικώς ξέρει ότι για να είναι απαραίτητος σε μια ομάδα, θα πρέπει να βοηθά σε διάφορους τομείς.. Επίσης είναι πολύ δουλευταράς, στο μυαλό του είναι η συνεχής βελτίωση ενώ όσοι τον ξέρουν καλά, κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα. Με λίγα λόγια, ο Αθαναηλίδης έχει όλο το “πακέτο” για κάτι… σπουδαίο και γενικώς για να ξεχωρίσει μελλοντικά. Φυσικά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σε κάποιους τομείς, όπως τονίζει και ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Δημήτρης Καραμιχάλης, αλλά γενικότερα ο νεαρός έχει διάφορα ατού. Γι’ αυτόν βασικός κανόνας αποτελεί πρώτα το καλό της ομάδας και μετέπειτα η ανάδειξη των προσόντων του, τα οποία όμως είναι πολλά!

Αθαναηλίδης: “Η διοίκηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς είναι πολύ κοντά στην ομάδα”

Για την φετινή οργάνωση του Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Αθαναηλίδης δήλωσε στο mgsapollon.gr:

“Θα μπορούσα να δηλώσω έκπληκτος όσον αφορά το πώς έχει αντιμετωπίσει η ομάδα τις προπονήσεις, Αφιερώνουν πολλές ώρες στις προπονήσεις οι προπονητές, παρά το ότι δεν θα μπορούσαν να μην το κάνουν αυτό γιατί υπάρχουν καθορισμένες ώρες προπόνησης. Παρ’ όλα αυτά κάνουν πρωινές προπονήσεις και βάρη. Για κανέναν δεν είναι εύκολο να ξυπνήσει 8 το πρωί για να κάνει προπόνηση στην Καλαμαριά, αλλά αυτό γίνεται και είναι κάτι που το εκτιμούμε όλοι. Επίσης όσον αφορά το θέμα των γιατρών, της αποθεραπείας, της αποκατάστασης, η βοήθεια είναι πολύ άμεση και αυτό προσωπικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Η ομάδα έχει τα πάντα σε περίπτωση τραυματισμού. Όλος ο εξοπλισμός είναι πολύ καλός, με τους προπονητές υπάρχει καλή συνεργασία και αυτό μας δίνει όρεξη. Από την διοίκηση είμαι πολύ ευχαριστημένος, είναι πολύ κοντά στην ομάδα. Έρχονται στις προπονήσεις. Αυτό μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά είναι σημαντικό. Ο general manager της ομάδας, ο Θάνος Γιαννικόπουλος είναι κοντά μας καθώς και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι του τμήματος”.

Καραμιχάλης: “Είναι φιλόδοξος με πλούσια σωματικά προσόντα”

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Δημήτρης Καραμιχάλης μιλώντας για τον Βασίλη Αθαναηλίδη στο mgskapollon.gr ανέφερε: “Είναι σκληροτράχηλο γκαρντ. Είναι παίκτης που μπορεί να μαρκάρει από τις θέσεις ‘1’ έως ‘3’. Είναι φιλόδοξος με πλούσια σωματικά προσόντα. Με ειδική δουλειά σε κάποιες αδυναμίες πιστεύω πως θα μπορέσει να κοιτάξει ψηλά όσον αφορά το μέλλον”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Πορφύρας: Δεν συνεχίζει ο Μάντζαρης (pic)

Χώρισαν οι δρόμοι Πορφύρα και Μάντζαρη Με νέο προπονητή θα πορευτεί τη νέα σεζόν στο πρωτά…