Κεντρική Elite League Βουρνάς: “Πρώτα το μπάσκετ, μετά τα χρήματα…”

Βουρνάς: “Πρώτα το μπάσκετ, μετά τα χρήματα…”

nikos vournas

Ο Νίκος Βουρνάς παραχώρησε συνέντευξη στην “Match” κι αναφέρθηκε στον Απόλλωνα Πάτρας και την απόφαση του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο προπονητής των Πατρινών τόνισε ότι στο φετινό ρόστερ, οι παίκτες έχουν πρώτο και βασικό τους κίνητρο το μπάσκετ και όχι τα χρήματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Κόουτς, ανέλαβες την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Τι σε οδήγησε στην απόφαση σου;

«Είναι μια πρόκληση για οποιονδήποτε προπονητή να βρίσκεται στον πάγκο του Απόλλωνα. Παραμένει πάντα ένα πολύ βαρύ όνομα, δεν το σκέφτηκα καθόλου και αποδέχτηκα την πρόταση με μεγάλη χαρά. Όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τον Απόλλωνα να σταθεί στα πόδια του, ενώ μια μεγάλη προσωπική πρόκληση για μένα είναι και η Α2 εθνική».

Τι περιμένουμε να δούμε από την φετινή ομάδα;

«Είναι μια ομάδα με παιδιά θα έλεγα εγώ, όχι τόσο πρωτοκλασάτα ονόματα, όμως προσπαθούν καθημερινά πολύ σκληρά κι εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να φτιάξουμε ένα κορμό για τα επόμενα χρόνια και όχι για μια σεζόν. Θέλουμε να δείξουμε αγωνιστική αξιοπρέπεια και να αποφύγουμε πρώτα απ’ όλα τα χειρότερα σενάρια για κάθε ομάδα, που θα είναι η εμπλοκή στα πλέι-άουτ».

Μιλάμε για μια ομάδα εντελώς διαφορετική σε σχέση με πέρυσι, έτσι δεν είναι;

«Η πιο μεγάλη διαφορά είναι ότι τα παιδιά στο φετινό ρόστερ, έχουν πρώτο και βασικό τους κίνητρο το μπάσκετ και όχι τα χρήματα. Πέρυσι υπήρχε ένα εντελώς αντίθετο σκηνικό. Φέτος όλοι οι παίκτες θα ματώσουν για τη φανέλα της ομάδας και τη δική τους καταξίωση στο χώρο κι αυτό είναι σημαντικό».

Ακόμη δεν έχει απαντηθεί ο «χωρισμός» σου με τον Γλαύκο. Υπάρχει εξήγηση;

«Ήταν θέμα χημείας. Αν κάποιος σε θέλει πολύ, βρίσκει τρόπους για να σε κρατήσει, δεν έχω άλλη απάντηση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite League: Τρεις αγώνες για τα play off και play out

Με τρία παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα η Elite League. Δύο αγώνες για τα play off και έναν γ…