Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Θα πω περήφανα αντίο, ο Σπανούλης είναι πρώτος στον Ολυμπιακό”

“Θα πω περήφανα αντίο, ο Σπανούλης είναι πρώτος στον Ολυμπιακό”

giorgos printezis

Γιώργος Πρίντεζης σε συνέντευξη, που παραχώρησε, τόνισε ότι θέλει να αποσυρθεί περήφανα από τα παρκέ. Παράλληλα, ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού σημείωσε ότι ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο πρώτος στην ομάδα του Πειραιά, ενώ έκανε γνωστό ότι δάκρυσε όταν έβαλε την υπογραφή του στο νέο τριετές συμβόλαιο με τους “ερυθρόλευκους”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στα νέα:

Για τη στιγμή που θα πει «αντίο» στην ενεργό δράση: “Αν και συναισθηματικός, είμαι ένας πολύ συνειδητοποιημένος άνθρωπος και αυτό αφορά ακόμη και το αντίο μου, όταν κρίνω ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Πρόκειται για μια νομοτελειακή και αναπόφευκτη κατάσταση, την οποία δεν αντιμετωπίζω με τρόμο. Έχω το γνώθι σαυτόν και δεν σκοπεύω να ξεχειλώσω την καριέρα μου κυνηγώντας ανεμόμυλους! Θα πω περήφανα το αντίο”.

Για την πορεία του: “Δεν το έβαλα ποτέ κάτω, ούτε κώλωσα. Μέχρι τα 26 χρόνια μου δεν μου χαρίστηκε τίποτε, δεν βρήκα στρωμένο τραπέζι και όλα τα διεκδίκησα με μόχθο. Είδα τον εαυτό μου να είναι ο 15ος παίκτης της ομάδας, να γίνεται 12ος, 10ο, 5ος, 2ος και πάει λέγοντας”.

Για τον λόγο που δεν είναι πρώτος: “Διότι πρώτος στον Ολυμπιακό είναι ο Σπανούλης, όλοι οι υπόλοιποι έρχονται και παρέρχονται στην ιεραρχία της μιας βραδιάς”.

Για το Παγκόσμιο του 2019 με την Εθνική και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: “Αν είμαστε πλήρεις, προετοιμαστούμε καλά, βρούμε τους ρόλους μας και επιστρέψει ο Αντετοκούνμπο, μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα. Πέρυσι στενοχωρήθηκα πάρα πολύ για την απουσία του Γιάννη, αλλά τον καταλαβαίνω, διότι προφανώς στο μυαλό του φαίνεται πολύ κουραστικό να παίζει μπάσκετ επί έντεκα μήνες. Όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο και ασύλληπτο μέγεθος, που το νυχάκι του να πονέσει, θα πέσουν πάνω του δέκα γιατροί”.

Για τα συναισθήματα τη στιγμή που υπέγραψε το τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό τον Ιούνιο του 2017: “Είμαι πολύ συναισθηματικός και παραδοσιακός τύπος και δεν αλλάζω εύκολα συνήθειες, περιβάλλον, φίλους. Εκείνη τη στιγμή συγκινήθηκα διότι συνειδητοποίησα ότι κατλα 99% θα τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό, κάτι που το ονειρευόμουν από μικρός και με πήραν τα ζουμιά”.

Για τον σεβασμό που του δείχνουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού: “Γιατί με σέβονται οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού; Δεν το έχω σκεφτεί, αλλά νομίζω ότι εκτιμούν τον τρόπο που παίζω, το ότι δεν προκαλώ και είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα μου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…