Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Ο αντίπαλος μας χθες έπαιξε με τον Άρη και είχε λιγότερες δυνάμεις…”

“Ο αντίπαλος μας χθες έπαιξε με τον Άρη και είχε λιγότερες δυνάμεις…”

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα την Μπουγιουκσεχίρ η οποία πάντως την Τετάρτη είχε αγωνιστεί 45′ (κανονικός αγώνας και παράταση) απέναντι στον Άρη, ένα δεδομένο που στους “ασπρόμαυρους” το έχουν κατά νου σε ό,τι αφορά την σημερινή νίκη απέναντι στους Τούρκους. Ο κόουτς του “Δικεφάλου” είπε:

Για το αν είναι στόχος η φετινή ομάδα να θυμίσει την περσινή απέναντι στην ΑΕΚ: “Αυτό θέλουμε να κάνουμε αλλά όπως λέει και ο Ομπράντοβιτς, αυτό έγινε last year… Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με διαφορετικό ρόστερ, με άλλη φιλοσοφία και υπό διαφορετικές συνθήκες. Αυτό που είδατε σε επανάληψη στην τηλεόραση έγινε Μάιο και τώρα έχουμε Σεπτέμβριο. Θέλουμε να παίξουμε έτσι όπως τελειώσαμε πέρυσι το πρωτάθλημα”.

Για το ματς με την Μπουγιουκσεχίρ: “Ήταν ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι για εμάς στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε θέματα τραυματισμών τα οποία έπρεπε να διαχειριστούμε αλλά ήταν απαραίτητο να δούμε την ομάδα σχετικά μαζεμένη. Έχουμε βγάλει συμπεράσματα όμως προσμετράμε γεγονός ότι αντίπαλος μας χθες το βράδυ έπαιξε ένα φιλικό με τον Άρη και είχε λιγότερες δυνάμεις. Είδαμε πράγματα τα οποία έχουμε δουλέψει αλλά και παίκτες οι οποίοι επέστρεψαν υγιείς. Θέλουμε να συνεχίσουμε με όλο το υλικό από τη Δευτέρα για να βγάλουμε πιο ουσιαστικά συμπεράσματα”.

Για το αρνητικό στοιχείo του φιλικού: “Ο ρυθμός μας δεν είναι ακόμη υψηλός γιατί δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε πολλές προπονήσεις στο πέντε εναντίον πέντε και δεν έχουμε αναπτύξει το παιχνίδι μας όπως θα θέλαμε. Αυτός είναι και ο λόγος των κενών που έχουμε. Συν τοις άλλοις, θέλουμε να δούμε περισσότερο την ομαδική λειτουργία στην άμυνα, σε σύνθετες καταστάσεις, αλλά αυτά είναι πράγματα τα οποία δεν τα έχουμε προπονήσει ακόμη. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας λείπουν. Ο ρυθμός είναι κάτι σημαντικό. Εκεί οφείλεται και η έλλειψη συγκέντρωσης που είχαμε στο τέλος του ημιχρόνου με συνέπεια να δεχθούμε ένα μεγάλο σερί. Λείπουν από την ομάδα μικρές λεπτομέρειες στην άμυνα, μικρά πράγματα τα οποία φαίνονται στους επίσημους αγώνες και δημιουργούν προβλήματα. Έχουμε στη διάθεσή μας ένα διάστημα είκοσι ημερών για να τα περιορίσουμε”.

Για την εξάδα των ξένων δεδομένου πως ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή έχει επτά: “Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη. Θα δούμε και τα φιλικά της επόμενης εβδομάδας και θα αποφασίσουμε”.

Για τους rookies: “Προσπαθεί όλη η ομάδα να τους δώσει να καταλάβουν ότι άλλο Ευρώπη κι άλλο κολεγιακό πρωτάθλημα. Έχουμε καλές και κακές στιγμές η ομάδα έχει το ρόστερ για να υποστηρίξουμε αυτό που θέλουμε και να περιμένει να έρθουν τα παιδιά στα δεδομένα που θέλουμε”.

Για τον Γκάρετ: “Ο Γκάρετ έχει δύο πλεονεκτήματα. Εκ φύσεως είναι καλός αθλητής οπότε μένοντας έξω τρεις μήνες, είναι σαν να μην έμεινε καθόλου . Δεύτερον είναι πολύ έξυπνο παιδί. Η δική μου έκπληξη είναι ότι θυμάται πολλά από τη συνεργασία μας στην Κηφισιά εννοώ σε επίπεδο φιλοσοφίας. Αντιλαμβάνεται γρήγορα και ήταν τυχερός γιατί λόγω των απουσιών πήρε πολύ χρόνο τόσο στις προπονήσεις στο πέντε εναντίον πέντε αλλά και στο φιλικό παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ: Παρουσίασε τις εμφανίσεις για τη νέα σεζόν

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε τις νέες της εμφανίσεις για την ερχόμενη σεζόν. Η εκδήλωση πραγματοπ…