Κεντρική Basket League Άρης Παπαγεωργίου στο eBasket: “Ο κόσμος μας είναι η δύναμή μας…”

Παπαγεωργίου στο eBasket: “Ο κόσμος μας είναι η δύναμή μας…”

papageorgiou proedros mouseio

Όποιος εγκωμιαστικός χαρακτηρισμός και να “δοθεί” στους φίλους του Άρη, δεν έχει καμιά δόση υπερβολής… Όσοι έχουν “ζήσει” την έδρα της ομάδας της Θεσσαλονίκης και όσοι ξέρουν τι εστί Παλέ, αντιλαμβάνονται πλήρως τι εννοούμε μιας και οι οπαδοί των “κιτρίνων” είναι πραγματικά το “υπερόπλο” του Άρη, όπως εύστοχα έχει πει ο Χάρης Παπαγεωργίου. Σήμερα (15/9) δημοσιεύεται το δεύτερο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του προέδρου της ΚΑΕ και αφορά αποκλειστικά τους φιλάθλους των “κιτρίνων” αφού αν μη τι άλλο αποτελούν ένα… ειδικό και ξεχωριστό κεφάλαιο για τον ιστορικό σύλλογο.

Το τμήμα μπάσκετ στην δεδομένη χρονική στιγμή, σε αυτή την κρίσιμη φάση της ιστορίας του, είναι αναγκαίο να έχει στο πλευρό του τον κόσμο τόσο κατά την διάρκεια της σεζόν, όσο και με την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας σε πρώτη φάση. Αυτό το κομμάτι των διαρκείας είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον Άρη, ο Δημήτρης Γουλιέλμος είχε κάνει σχετική αναφορά στην συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ενώ στο φιλικό με την Μπουγιουκσεχίρ “έκοψε” εισιτήριο “στέλνοντας” έτσι το μήνυμα πως οι φίλαθλοι θα πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα και να την ενισχύσουν οικονομικά.

Άλλωστε ο Άρης περνάει μια δύσκολη περίοδο λόγω των “αμαρτιών” του παρελθόντος, οπότε είναι απαραίτητο να τον “σπρώξουν” σε οικονομικό επίπεδο οι οπαδοί του… Ο Xάρης Παπαγεωργίου μιλώντας στο ebasket.gr αναφέρθηκε στους φίλους του Άρη θέλοντας μάλιστα να τους ευχαριστήσει για την συμπαράσταση δεκαετιών προς την ομάδα την οποία ο ίδιος υπηρετεί (και έχει προσφέρει τα μέγιστα) επί σειρά ετών. Τόνισε, ακόμη, πως ο κόσμος των “κιτρίνων” αποτελεί πρότυπο στην Ελλάδα και ότι υπάρχει η προσμονή για αντίστοιχα σημαντική στήριξη στο θέμα των διαρκείας, όπως έγινε με το τμήμα του ποδοσφαίρου.

papageorgiou xaris 3

Παπαγεωργίου για… όλα στο eBasket! “Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για τον Άρη μας”: Θυμηθείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης

Αναλυτικά όσα μας είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης:

Για την εμπιστοσύνη που πλέον απολαμβάνει η ΚΑΕ από τον κόσμο του Άρη μετά το δύσκολο διάστημα του καλοκαιριού:

“Εγώ σε καθημερινές επαφές που έχω με τον κόσμο, γιατί είμαι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, εκείνο που εισπράττω είναι πως έχει ηρεμήσει (σ.σ. ο κόσμος του Άρη). Αυτό είναι σίγουρο. Αντιλαμβάνεται πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από κάποιους ανθρώπους να επαναφέρουν τον Άρη σε μια κανονικότητα. Σίγουρα ο κόσμος του Άρη έχει εθιστεί από τις περασμένες εποχές, τις κατακτήσεις τίτλων και τις διακρίσεις, αλλά αντιλαμβάνεται και την πεζή πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως είναι ήρεμος, αλλά συγχρόνως θέλει να δει και αγωνιστικά πώς θα πάει η ομάδα. Είναι ένα ζητούμενο αυτό. Όμως σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι διάκειται ευμενώς και περιμένει θετικά να δει τα πρώτα αποτελέσματα στο γήπεδο”.

Για την μετάβαση που υπήρξε από την περίοδο που ο κόσμος του Άρη συγκέντρωνε χρήματα μέσω κουπονιών για να πληρωθούν οι παίκτες μέχρι την τωρινή περίοδο που τα πράγματα έχουν ομαλοποιηθεί:

“Ήταν μια τραγική περίοδος και νομίζω έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μια διαφορετική, μια άλλη διοίκηση. Το κλίμα είναι διαφορετικό. Υπάρχει ηρεμία και στους παίκτες αλλά και στην τεχνική ηγεσία. Και νομίζω όλος ο Άρης είναι σε ένα κλίμα ηρεμίας. Ακόμη και τα διοικητικά στελέχη εδώ… Πραγματικά έχουμε όρεξη για να δουλέψουμε ατελείωτες ώρες για να επαναφέρουμε τον Άρη εκεί που του αξίζει”.

Για την σημασία της στήριξης του κόσμου, τον οποίο έχει αποκαλέσει “υπερόπλο”:

“Είναι υπερόπλο… Το έχει αποδείξει όλες αυτές τις δεκαετίες. Και στα δύσκολα και στις καλές μέρες του συλλόγου. Βοηθάει και οικονομικά… Νομίζω πως η παρουσία του μέσα στο γήπεδο και ο τρόπος που ενθαρρύνει και παροτρύνει τους παίκτες, είναι ό,τι το καλύτερο για κάθε ομάδα. Είμαστε πραγματικά αξιοζήλευτη ομάδα όσον αφορά τον κόσμο της. Είμαστε ένα πρότυπο σίγουρα στην Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη σχετικά με το θέμα της έδρας και της δύναμης που αντλεί η ομάδα από τον κόσμο της”.

aris kosmos pale aris

Για την πρώτη εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής για τα διαρκείας, έστω κι αν ακόμη είναι νωρίς καθώς έχει λίγο καιρό που “κυκλοφόρησαν”:

“Ο κόσμος θέλει να δει 1-2 παιχνιδάκια για να ζεσταθεί περισσότερο. Νομίζω πως αυτή την στιγμή επειδή έτρεξε πιο μπροστά το ποδόσφαιρο, που ξεκίνησε το πρωτάθλημα και είχαμε αυτές τις εντυπωσιακές επιτυχίες, δικαιολογημένα το ποδόσφαιρο έχει πάρει την μερίδα του λέοντος. Και καλά κάνει. Το ποδόσφαιρο χρειαζόταν αυτή την τονωτική ένεση μετά τα τέσσερα δύσκολα χρόνια που πέρασε. Πάει καλά… Ο κόσμος πήγε και στήριξε την ομάδα, ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο. Τα διαρκείας εκεί έχουν τρέξει πάρα πολύ από ότι ξέρω. Έτσι, λοιπόν, μοιραία έπεσαν τα φώτα της δημοσιότητας και όλη η αγάπη του κόσμου εκεί πέρα. Εμείς περιμένουμε υπομονετικά. Θα έρθει η σειρά μας… Νομίζω πως με τις πρώτες εμφανίσεις και τα πρώτα δείγματα γραφής που θα δείξει η ομάδα, θα παρουσιαστεί το ίδιο φαινόμενο και στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου, στην ΚΑΕ”.

Για το μήνυμα που θέλει να “στείλει” στους φίλους του Άρη, με αφορμή ότι έχουν “κυκλοφορήσει” τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης σεζόν:

“Με την εμπειρία δεκαετιών και βιωμάτων που έχω σε αυτή την ομάδα, θα ήθελα για όλες αυτές τις δεκαετίες να ευχαριστήσω τους πολυάριθμους φίλους του Άρη που στα εύκολα και στα δύσκολα, είναι δίπλα στην ομάδα. Ο Άρης είναι η κατ’ εξοχήν μπασκετική ομάδα στην Ελλάδα. Έτσι, λοιπόν, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συμπόρευση και την συμπαράσταση των φιλάθλων όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρώ δεδομένο πως θα συνεχίσουν να το κάνουν. Αγαπούν το μπάσκετ και τον Άρη. Και θα συνεχίσουν να το δείχνουν με τον ίδιο και μοναδικό τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν”.

Για το ότι το τμήμα μπάσκετ είναι η ναυαρχίδα του συλλόγου και “κράτησε” τον κόσμο του Άρη:

“Έτσι ακριβώς είναι… Μου κάνει εντύπωση που πολλοί με σταματούν στον δρόμο και μου λένε για το πόσα νέα παιδιά είδαν στο Καυτανζόγλειο (σ.σ. στο ματς του ποδοσφαιρικού Άρη με την Λάρισα). Τα τελευταία 20 χρόνια η ομάδα στο ποδόσφαιρο πέρασε μεγάλες περιπέτειες. Και εγώ λέω πώς γίνεται να υπάρχουν νέοι φίλοι και οπαδοί του Άρη μετά από αυτά που πέρασε η ομάδα; Με τον πολύ κόσμο που συζητάω, αυτό που αναφέρει είναι πως το ‘μπάσκετ κράτησε το φρόνημά τους ψηλά έτσι ώστε να είναι περήφανοι που είναι Αρειανοί’. Το μπάσκετ είναι το πιο προβεβλημένο τμήμα του συλλόγου. Έχει την μεγαλύτερη ιστορία, τις μεγαλύτερες κατακτήσεις τίτλων και διακρίσεων… Αλλά συγχρόνως ο Άρης είναι ενιαίος και εγώ πάντα χαίρομαι για όλα τα τμήματα του συλλόγου και ειδικά για το ποδόσφαιρο που πάει καλά και είναι το πιο λαοφιλές άθλημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Χωρίς θεατές το Λαύριο – Μαρούσι

Χωρίς κόσμο το Λαύριο – Μαρούσι. Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (22/…