Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ο… άλλος Γκάρετ του ΠΑΟΚ, ο “κακός” ενός τελικού

Ο… άλλος Γκάρετ του ΠΑΟΚ, ο “κακός” ενός τελικού

garret

Ο Ντάριους Γκάρετ αποτελεί το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ όσον αφορά την ενίσχυση στο “ζωγραφιστό” και το επίθετό του θυμίζει… πολλά στους φίλους του “Δικεφάλου”. Για την ακρίβεια, “φέρνει” στο μυαλό έναν παίκτη που στον πιο σημαντικό αγώνα της σεζόν 1995-96, στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, ήταν… εξαφανισμένος.

Ο λόγος για τον Ντιν Γκάρετ, ο οποίος στο παιχνίδι (12/3/96) με την Ταουγκρές από την οποία ο “Δικέφαλος” είχε ηττηθεί με 88-81 και έτσι έχασε τον τίτλο, είχε… μηδέν πόντους, με 0/5 δίποντα, τρία ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και ένα λάθος. Ο Αμερικανός, που γενικώς ήταν ένας καλαθοσφαιριστής με ενέργεια και συνήθιζε να προσφέρει θεαματικά καρφώματα, απέναντι στους Ισπανούς έκανε το χειρότερό του ματς στην διοργάνωση.

Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, εκείνη την αγωνιστική χρονιά (1995/96), ο Γκάρετ ήταν συνολικά ο τρίτος σκόρερ του ΠΑΟΚ πίσω από τους Πρέλεβιτς και Στογιάκοβιτς πετυχαίνοντας 13,6 πόντους μέσο όρο. Επίσης, “κατέβαζε” 10,1 ριμπάουντ ανά αγώνα. Κι όμως… Κόντρα στην Ταουγκρές ο Γκάρετ αποτέλεσε τον χειρότερο παίκτη του ΠΑΟΚ, ήταν ο “κακός” εκείνου του πολύ σημαντικού αγώνα (να σημειωθεί πως πριν τον τελικό, ο Αμερικανός είχε αγωνιστεί σε ακόμη 17 ευρωπαϊκά ματς με τον “Δικέφαλο” και μόνο σε τρία από αυτά δεν είχε πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων ενώ ποτέ δεν είχε μείνει άποντος)…

paok taugres

Πριν τέσσερα χρόνια (το 2014) σε ένα blog που ασχολείται με το παρελθόν του μπασκετικού ΠΑΟΚ, το paok-basketballretro.blogspot.com, είχε δημοσιευτεί συνέντευξη του Γκάρετ που μιλούσε για το παιχνίδι με την Ταουγκρές. “Δεν είμαι σίγουρος γιατί έπαιξα τόσο άσχημα εκείνη την μέρα. Δεν έχω απολύτως καμιά δικαιολογία. Δεν έχω παίξει ποτέ τόσο άσχημα σε όλη μου την ζωή. Το παιχνίδι αυτό με ενοχλεί ακόμα και σήμερα. Από όλα τα παιχνίδια που έπαιξα στην καριέρα μου στο Λύκειο, στο κολλέγιο, στην Ιταλία και το ΝΒΑ, θα ήθελα να μπορούσα να επαναλάβω μόνο αυτό το παιχνίδι”, είχε πει μεταξύ άλλων ο Αμερικανός στο “PAOK Basketball Retro” και συνέχισε:

“Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που χάσαμε αυτό το παιχνίδι. Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να ζητήσω συγνώμη από τους εκπληκτικούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι άξιζαν μια καλύτερη απόδοση από εμένα εκείνο το βράδυ και πραγματικά εύχομαι να είχα βοηθήσει να πάρουμε το Κύπελλο. Θέλω να πω ότι λυπάμαι πολύ που έπαιξα τόσο άσχημα”. Πάντως ο άλλοτε σέντερ των “ασπρόμαυρων” είναι γεγονός πως είχε… θέμα με τις εξωαγωνιστικές του συνήθειες.

Είναι χαρακτηριστικό πως πριν λίγο καιρό ο Γιάννης Γιαννούλης (είχε αγωνιστεί τότε στο ματς του ΠΑΟΚ με την Ταουγκρές) σχετικά με τον Γκάρετ -με αφορμή τον χαμένο τελικό απέναντι στους Ισπανούς- ανέφερε στο προσωπικό του blog-site πως την μέρα που αναχωρούσε ο ΠΑΟΚ για την Βιτόρια, ο Αμερικανός είχε… εντοπιστεί έξω από ένα νυχτερινό μαγαζί! Όπως και να έχει, ο Γκάρετ με εκείνο το ματς απέναντι στην Ταουγκρές του οποίου η κρισιμότητα ήταν τεράστια αφού κρινόταν έναν τίτλος (ως “αγκάθι” για τον “Δικέφαλο” σε εκείνο το παιχνίδι ήταν και η διαιτησία μιας και υπήρχαν παράπονα από τους “ασπρόμαυρους”), άφησε “πικρή” “γεύση” στους φίλους του ΠΑΟΚ λόγω της κάκιστης απόδοσής του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…