Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ντόρσεϊ: “Μετάλλιο στο Παγκόσμιο με Αντετοκούνμπο”

Ντόρσεϊ: “Μετάλλιο στο Παγκόσμιο με Αντετοκούνμπο”

tyler dorsey hawks 1

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήρθε για να μείνει! Στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνου «κόπηκε» από τον Φώτη Κατισκάρη, ενώ ένας τραυματισμός το 2017 δεν του επέτρεψε να συμμετέχει στην προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ. Έχοντας ήδη εμπειρία μίας σεζόν στο ΝΒΑ με τους Ατλάντα Χοκς, ο 22χρονος σκόρερ μετρά αντίστροφα για τους πρώτους επίσημους αγώνες με τη φανέλα της εθνικής ανδρών.

Ποιο ήταν το κίνητρό του για να περάσει τον Ατλαντικό και να αγωνιστεί απέναντι σε Σερβία (13/9) και Γεωργία (16/9); «Μα να προκριθούμε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο, να πάρουμε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όλα αυτά… με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ντόρσεϊ.

Ένας αθλητικός combo γκαρντ, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, εκτός από εξαιρετικός πασέρ, εκτελεί με ταχύτητα και υψηλή ευστοχία στο μακρινό σουτ, σε σουτ τριών πόντων, αλλά και μετά από ντρίπλα.

Συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον στη εθνική ανδρών. «Έρχονται συναρπαστικές ώρες για την εθνική Ελλάδας κι εμάς!» στέλνει μήνυμα στους Έλληνες φιλάθλους, που έχουν να δουν την «επίσημη αγαπημένη» να ανεβαίνει σε βάθρο από το 2009, στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Τάιλερ Ντόρσεϊ στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

-Τάιλερ, θεωρείσαι το “next big thing” της εθνικής ανδρών. Έχεις συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι η παρουσία σου στην εθνική Ελλάδας; 
ΝΤΟΡΣΕΪ: «Εγώ το αισθάνομαι ως μια μεγάλη ευκαιρία για μένα, να είμαι τώρα εδώ με την εθνική ανδρών. Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω στην προετοιμασία και ανυπομονώ να αγωνιστώ πρώτα στα φιλικά ματς στο Παρίσι και μετά στα δύο μεγάλα παιχνίδια, με Σερβία και Γεωργία, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εμάς και θέλουμε δύο νίκες για να θέσουμε τις βάσεις για την πρόκριση στην τελική φάση στην Κίνα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να προετοιμαστούμε σωστά και να είμαστε έτοιμοι».

«ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΜΕ ΣΕΡΒΙΑ»
-Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της καριέρας σου με την εθνική ανδρών θα αντιμετωπίσεις τη Σερβία. Γνωρίζεις πόσο «βαριά» ιστορία έχουν η Ελλάδα και η Σερβία στο μπάσκετ; 
ΝΤΟΡΣΕΙ: «Και βέβαια! Η ιστορία αυτής της ομάδας και της Σερβίας είναι τεράστια! Και ως προς το παρόν, και οι δύο ομάδες είναι ισχυρές, διαθέτουν ταλέντο, διακρίνονται για την ανταγωνιστικότητα και τη μαχητικότητά τους. Θα πρέπει να παλέψουμε για κάθε λεπτομέρεια. Θα παίζουμε στην έδρα μας, στην Κρήτη, θα έχουμε τους φιλάθλους μαζί μας και με αυτή την ενέργεια θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε τη Σερβία».

-Ο τραυματισμός σου δεν σου επέτρεψε να είσαι στο Ευρωμπάσκετ του 2017. Ποιο ήταν το κίνητρό σου αυτή τη φορά για να πεις «ναι» στην κλήση από τον Σκουρτόπουλο; 
ΝΤΟΡΣΕΪ: «Μα για να έχω αυτή τη μεγάλη ευκαιρία, όπως την βλέπω με τα δικά μου μάτια. Για να βοηθήσω να πετύχουμε νίκες και να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το κίνητρο, λοιπόν, είναι να είμαι στην Κίνα, να κατακτήσω ένα μετάλλιο και να πάω με την εθνική και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, το 2020. Εξάλλου, αυτό δεν είναι μόνο για εμένα το κίνητρο, αλλά και για τους Ομοσπονδιακούς προπονητές και όλους τους συμπαίκτες μου σε αυτή την ομάδα».

«ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ»
-Ανυπομονείς να παίξεις στην ίδια ομάδα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Κίνα; 
ΝΤΟΡΣΕΪ: «Αυτό θέλω σίγουρα να κάνω το επόμενο καλοκαίρι! Αυτός είναι ο στόχος! Να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και όλους τους υπόλοιπους Έλληνες διεθνείς. Και να πάρουμε και μετάλλιο! Και να προκριθούμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έρχονται συναρπαστικές ώρες για την εθνική Ελλάδας κι εμάς! Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και θα εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία που μου παρουσιάζεται!».
«ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑΛΕΝΤΟ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ ΦΕΤΟΣ»
-Έχοντας παίξει περίπου 50 αγώνες με τους Χοκς την περυσινή περίοδο, ποιες είναι οι προσδοκίες σου για τη νέα σεζόν στο ΝΒΑ; 
ΝΤΟΡΣΕΪ: «Δεν έχω πολλές προσδοκίες για αυτή τη σεζόν. Βέβαια, έχω τους προσωπικούς μου στόχους, αλλά και όσον αφορά την ομάδα, πρέπει να δούμε κάποια πράγματα, γιατί έχουμε πολλά νέα πρόσωπα στο επιτελείο, ενώ είμαστε εν γένει μία νέα ομάδα στην ουσία. Αν και οι Χοκς έχουν πολλούς νέους παίκτες φέτος, νομίζω πως σιγά σιγά θα “δέσουμε” καλά. Εχουμε πολλά νέα κομμάτια στο παζλ, αλλά διαθέτουμε ταλέντο. Θα βγαίνουμε αποφασισμένοι να φανούμε ανταγωνιστικοί κάθε βραδιά. Όπως είπα, όμως, ο προπονητής, αλλά και οι συνεργάτες του είναι καινούριοι. Πρώτα πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλον και μετά να βρούμε χημεία ως ομάδα. Όλοι δουλέψαμε σκληρά αυτό το καλοκαίρι και ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ατλάντα, μετά τους αγώνες με την εθνική. Να πετύχουμε δύο νίκες με Σερβία και Γεωργία και μετά να ενσωματωθώ στην προετοιμασία των Χοκς».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…