Κεντρική Basket League ΑΕΚ Η συνέντευξη Τύπου “Φιλίας και 1968”

Η συνέντευξη Τύπου “Φιλίας και 1968”

aek1 1

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Σάββατο, 08/09) στο Βελιγράδι, η συνέντευξη Τύπου «Ελληνοσερβικής Φιλίας και 1968», που διοργάνωσε η ΑΕΚ Β.C. και ουσιαστικά συνιστά την αφετηρία για δράσεις, που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο εκπρόσωπος της ελληνικής Πρεσβείας και αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Ευάγγελος Χατζόπουλος και η διερμηνέας-πτυχιούχος ελληνικής φιλολογίας στο Βελιγράδι, Ντιάνα Ντραγκοσάβλιεβιτς.

Εκτός του «αμφιτρύωνος» Ντράγκαν Σάκοτα και του συντονιστή Γιώργου Νικολάου, στο πάνελ παρακάθισαν και οι Λούκα Μπάνκι, Ντούσαν Σάκοτα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία δώρισε στους εκπροσώπους των σερβικών Μ.Μ.Ε. αναμνηστικά, μεταξύ των οποίων, το DVD της ταινίας-έπος «1968».

Η συνέντευξη Τύπου:

Ντράγκαν Σάκοτα (τεχνικός διευθυντής): «Ευχαριστώ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Σερβίας για την στήριξη, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, στο Φάιναλ Φορ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι ιδιαίτερη η σχέση της Ελλάδας και της Σερβίας στο μπάσκετ. Εγώ θεωρώ, ότι Αθήνα και Βελιγράδι είναι το κέντρο του μπάσκετ. Δεν είναι τυχαίο, ότι η Εθνική ομάδα της Ελλάδας πήρε το ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2005 στο Βελιγράδι. Η Ελλάδα ήταν η χώρα, που άνοιξε την αγκαλιά της κάποτε στους Σέρβους όταν υπήρχαν τα γνωστά προβλήματα.

Την περίοδο που τελείωσε είχαμε βάλει στόχο το ευρωπαϊκό τρόπαιο για να γιορτάσουμε την επέτειο από το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του ’68. Και καταφέραμε η περίοδος να είναι απόλυτα επιτυχημένη. Πήραμε και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ταινία, παραγωγής ΑΕΚ, είναι η ιστορία μας. Θέλουμε να τη δείτε. Η ταινία αυτή έχουμε στόχο μέσα στον επόμενο χρόνο να προβληθεί σε μεγάλο φεστιβάλ της Σερβίας.

Ευχαριστούμε και πάλι τα Μ.Μ.Ε. της Σερβίας για τη στήριξη και τον Ερυθρό Αστέρα για τη φιλοξενία και την ανταπόκριση για τη διεξαγωγή του σημερινού φιλικού».

Λούκα Μπάνκι (προπονητής): «Είμαι υπερήφανος, που κάθομαι στον πάγκο, που κάθισαν προσωπικότητες όπως ο Ντράγκαν Σάκοτα και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Καθήκον μου είναι να προσπαθήσω ν’ ανταποκριθώ σε μια απαιτητική περίοδο, αφού η ΑΕΚ προέρχεται από την κατάκτηση δύο τροπαίων. Έχω ξαναπεί, ότι πολλοί μου λένε, ότι είσαι πολύ τρελός που πας τώρα στην ΑΕΚ. Διατηρήσαμε ένα ελληνικό κορμό στην ομάδα. Πήραμε παίκτες με εμπειρίες και τρόπαια, όπως είναι οι Ματσιούλις, Σαντ-Ρος και Γιαννόπουλος. Έχουμε καλούς Αμερικανούς. Και έχουμε ταλαντούχους νέους. Θα ήθελα να συνδυάσω την παρουσία μου με κάτι όμορφο στην ΑΕΚ».

Ντούσαν Σάκοτα (αρχηγός): «Ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε της Σερβίας για την στήριξη προς την ΑΕΚ, σε όλη την πορεία της, στο Τσάμπιονς Λιγκ και κυρίως στο Φάιναλ Φορ. Θέλουμε να δείτε την ταινία. Δεν αφορά μόνο στην ΑΕΚ, αλλά στην ιστορία της όλης της Ελλάδας, και είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος του συλλόγου. Εγώ μεγάλωσα μπασκετικά και οφείλω τις επιτυχίες μου στην Ελλάδα και τρέφω μεγάλο σεβασμό».

Γιώργος Νικολάου (διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ): «Αποτελεί πάντα τιμή και χαρά για μας πέρα από όποιες αθλητικές διαφορές, που βρισκόμαστε για προετοιμασία στη Σερβία, μια χώρα, που παραδοσιακά είναι φίλη με την Ελλάδα. Μας ενώνουν πολλά. Και πιστεύω, ότι θα μας ενώνουν πολλά και στο μέλλον.

Για την ΑΕΚ η Σερβία είναι πολλά περισσότερα πράγματα διότι στο τιμόνι του τεχνικού διευθυντή της βρίσκεται ο Κόουτς Ντράγκαν Σάκοτα, με τον οποίο γευτήκαμε ως σύλλογος τις τελευταίες μεγάλες χαρές της σύγχρονης ιστορίας μας, δηλαδή το Πρωτάθλημα του 2002, το Κύπελλο Ελλάδος του 2018 και το Πρωτάθλημα Ευρώπης (Τσάμπιονς Λιγκ) του 2018.

Η εφετινή χρονιά, 50 χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της Ελλάδας, από την ΑΕΚ, το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1968, είναι επετειακή και ίσως και η αύρα της έφερε και τα αποτελέσματα που όλοι ξέρετε στην εφετινή περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό και η ταινία «1968» (με παραγωγό τον ιδιοκτήτη μας κύριο Αγγελόπουλο και σκηνοθέτη, τον παγκοσμίου φήμης Τάσο Μπουλμέτη), που σας παραδώσαμε και που παίχτηκε φέτος στους ελληνικούς κινηματογράφους και σε διεθνή φεστιβάλ.

Μέσα εκεί στο DVD δεν είναι μόνο η ιστορία μας, ως ΑΕΚ, είναι η ιστορία της Ελλάδας, της Ελλάδας της προσφυγιάς, των αγώνων, των συμβολισμών».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…