Κεντρική Basket League Άρης Γουλιέλμος στην Γ.Σ. του Α.Σ.: “Ο πρωταγωνιστής Άρης και οι ακαδημίες…”

Γουλιέλμος στην Γ.Σ. του Α.Σ.: “Ο πρωταγωνιστής Άρης και οι ακαδημίες…”

aris giorti 1

Την Τρίτη έγινε η Γενική Συνέλευση του Α.Σ. Άρης με θέμα την ΚΑΕ καθώς είχε διακοπεί στις 5/2/18.  Ο μεγαλομέτοχος των “κιτρίνων”, Δημήτρης Γουλιέλμος βρέθηκε στο βήμα και μίλησε για πολλά ζητήματα. Τονισε πως η ΚΑΕ χρωστά πολλά λεφτά αλλά “έχουν μπει όλα σε μια σειρά”, αναφέρθηκε σε μια κουβέντα που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ενώ σχολίασε και το θέμα των ακαδημιών αλλά και ότι οι Παναγιώτης Καπάζογλου, Σπύρος Καλλέργης ήταν μεταξύ αυτών που τον έπεισαν να αναλάβει την ΚΑΕ. Επίσης, ζήτησε συσπείρωση και υπογράμμισε πως στόχος είναι “να ξανακάνουμε τον Άρη μας πρωταγωνιστή”.

Συγκεκριμένα είπε:

“Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Το μπάσκετ έπρεπε να βγει από την στενωπό που βρέθηκε. Με πολύ ρομαντισμό, με πολύ συναίσθημα και αγάπη για τον Άρη και το μπάσκετ. Για όλα αυτά που μπορεί να γίνει ο Άρη μας. Ήρθε η ώρα ο Άρης μας να μεγαλώσει. Να διδάξει και πάλι στην Ελλάδα αθλητισμό στην Ελλάδα, να διδάξει ρομαντισμό. Ο Κριστ Ουάμπα ήρθε πρόσφυγας και βρέθηκε να παίζει μπάσκετ στον Αυτοκράτορα. Ο μεγαλομέτοχος είναι ο κόσμος…

Εγώ έχω περισσότερες υποχρεώσεις από εσάς. Αν κατανοήσουμε την δύναμή μας και πορευτούμε συσπειρωμένα, θα μπορέσουμε να μεγαλουργήσουμε. Κλείνοντας αυτό το κενό στην ΚΑΕ, ήρθα μαζί με μια ομάδα ανθρώπων για να φωνάξουμε στους Αρειανούς τι θέλουν να είναι. Θέλουν να είναι ο φτωχός συγγενής ή ο ήρωας πρωταγωνιστής. Ελάτε λοιπόν όλοι, να ξανακάνουμε τον Άρη μας πρωταγωνιστή.

Θέλω να υποσχεθώ το εξής: Εγώ σαν Δημήτρης δεν θα σταματήσω ποτέ να ονειρεύομαι και να υποστηρίζω με τις δυνάμεις μου και το μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι το άθλημα των ευγενών και των σκεπτομένων. Εμείς στον Άρη έχουμε την κοινωνική υποχρέωση ν’ αναδείξουμε το μπάσκετ και μέσα από αυτό να καταξιωθούμε”.

Συνεχίζοντας τόνισε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Α.Σ. γιατί ο πραγματικός αθλητισμός είναι εκεί. Η πραγματική αγάπη για τον αθλητισμό, είναι εκεί που δεν υπάρχουν λεφτά. Η ΚΑΕ είχε τεράστια προβλήματα. Τώρα, το τμήμα μπάσκετ είναι καλά οργανωμένο και αυτό ξέρετε χρειάζεται χρήματα. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι αντίπαλοί μας. Δεν κάνουμε τίποτα φοβερό, κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό. Για το οικονομικό που ρωτάτε, η ΚΑΕ χρωστάει πολλά λεφτά. Έχουν μπει όμως όλα σε μια σειρά. Υπήρξαν άνθρωποι που δέχτηκαν να βοηθήσουν, γιατί ανεξαρτήτου ομάδας, όλοι είναι και λίγο Άρης. Είχα μία κουβέντα με τον Κ. Γιαννακόπουλο και του είπα ότι στο τέλος, ‘είστε και λίγο Άρης’ και μου είπε, ‘ναι!’.

Ο Άρης ένωσε μία χώρα, πίσω από μια ιδέα. Στόχος μας είναι να ξαναφτιάξουμε αυτό το όνειρο. Η ομάδα μας ρυθμίζει, διακανονίζει και προσπαθεί να τα βάλει όλα σε μια σειρά. Η σχέση μας με τον Α.Σ. είναι αγάπης και υπακοής. Το τι θα τηρήσουμε από τις συμφωνίες που έχουν γίνει με τον Α.Σ., γιατί υπάρχει μία συμφωνία για τις ακαδημίες, παιδικό και εφηβικό. Δική μας επιθυμία είναι να μείνουν οι ακαδημίες στον Ερασιτέχνη. Πρέπει αυτή η συμφωνία να γίνει λίγο πιο τεχνική, να την “χτίσουμε” με αυτόν τον τρόπο για να μπορούμε να την στηρίζουμε, πρέπει να την κάνουμε ν’ ανθίσει.

Είναι ντροπή ο Άρης να έχει 400-500 παιδιά. Θέλουμε να έχουμε 1.500 παιδιά και θα τον φτάσουμε αυτόν τον αριθμό. Πρέπει με έξυπνες συμφωνίες να βοηθήσουμε στην άνθηση των ακαδημιών. Το εμπορικό τμήμα της Κ.Α.Ε., το δουλεύει αυτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, γιατί η ΚΑΕ έχει τα δικά της προβλήματα, αλλά θα είναι μία οικονομική βοήθεια στον Α.Σ. Θαυμάζω τον φίλο μου τον Θοδωρή τον Καρυπίδη, που μας έχει κάνει μία τόσο καλή ομάδα. Και το τμήμα βόλεϊ, έχει αποκτήσει έναν πολύ δυνατό έφορο. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε πολλές δράσεις που είναι όμορφες. Αυτό είναι ο αθλητισμός, δεν ανταλλάσσεται με τίποτα”.

 

Γι’ αυτούς που τον έπεισαν να αναλάβει την ΚΑΕ: “Είναι επαγγελματίες του ελληνικού αθλητισμού. Είναι ο κ. Καλλέργης, ο κ. Καπάζογλου. Υπάρχουν ακόμη τρεις άνθρωποι που βοηθούν, αλλά δεν έχω την εξουσιοδότηση να τους αποκαλύψω. Είναι άνθρωποι που χρηματοδοτούν”.

Για το αν δόθηκε κάποιο ποσό για την μεταβίβαση των μετοχών από την πλευρά Λάσκαρη: “Είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, δεν μπορώ να το αποκαλύψω. Έγινε η μεταβίβαση”.

Ψηφίδης: “Δουλέψαμε σκληρά…”

Ο πρόεδρος του Α.Σ., Γιάννης Ψηφίδης ανέφερε: “Ο Άρης μας σε όλα τα τμήματα ευχόμαστε να πηγαίνει όπως στο ξεκίνημα του 2018. Ιδρύσαμε μία πενταμελή επιτροπή για να ασχοληθεί με τον τότε μεγαλομέτοχο, Νίκο Λάσκαρη. Στις 05/02/2018 κάναμε την Γ.Σ. με θέμα την ΚΑΕ και εγκρίναμε την σύσταση της πενταμελούς επιτροπής. Έκτοτε ξεκίνησε ο Γολγοθάς, αλλά δουλέψαμε σκληρά και τον Απρίλιο σώθηκε η ομάδα. Το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι μας, για να βοηθήσουμε την κατάσταση”. Στο μεταξύ, εγκρίθηκαν οι ενέργειες που έκανε η πενταμελής επιτροπή.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…