Κεντρική Ελλάδα Εθνικές FIBΑ: Ο Παπανικολάου, ο Καλάθης και ο Σλούκας μιλούν για την πρόκριση της Εθνικής (vids)

FIBΑ: Ο Παπανικολάου, ο Καλάθης και ο Σλούκας μιλούν για την πρόκριση της Εθνικής (vids)

ellada

Η Εθνική Ελλάδος ύστερα από τη νίκη της κόντρα στη Γεωργία προκρίθηκε και μαθηματικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχοντας μέχρι στιγμής 8 νίκες σε 8 παιχνίδια στα προκριματικά του Παγκοσμίου. Η FIBA έκανε ένα μίνι αφιέρωμα στην Εθνική μας και σ΄αυτό μίλησαν οι Κώστας ΠαπανικολάουΝικ Καλάθης και Κώστας Σλούκας.

Ο Κώστας Παπανικολάου ανέφερε: “Το ότι έχουμε προκριθεί είναι χάρις σε όλους όσους ήταν κοντά στην Εθνική όλο αυτόν τον καιρό. Χαιρόμαστε πολύ που η Ελλάδα θα βρίσκεται σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση αν και ξέρουμε ότι τα επόμενα παράθυρα θα είναι δύσκολα, δεδομένης της κατάστασης. Όλοι οι παίκτες έκαναν φοβερή δουλειά μέχρι στιγμής και θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος”.

Ο Νικ Καλάθης ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής, καθώς πέτυχε 31 ποντους και έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με την Εθνική. Ο ίδιος ανέφερε για την εμφάνιση του: “Υπήρξαν και πιό σημαντικά παιχνίδια νομίζω, σε Eurobasket και Παγκόσμια. Αλλά αυτό εδώ ήταν ξεχωριστό γιατί μας έδωσε τη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, οπότε ναι θα το κατέτασσα ανάμεσα στα πιο καλά μου παινχίδια”.

Τέλος, ο Κώστας Σλούκας σημείωσε: “Ο χαρακτήρας που έχει αυτή η ομάδα φάνηκε ήδη από το 6-0. Κανένας δεν πίστευε σε εμάς για το παιχνίδι κόντρα στη Σερβία όμως και εκεί τα καταφέραμε. Στο παιχνίδι με τη Γεωργία ήρθαν τα πάνω κάτω και καταφέραμε μία πολύ σημαντική νίκη. Πολλοί από εμάς παίζουμε στην Εθνική για πάνω από 10 χρόνια και είναι κάθε φορά τιμή μας να εκπροσωπούμε τη χώρα μας, όποτε μας δίνεται αυτή η ευκαιρία””.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…