Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Φασούλα: “Έχουμε μάθει στα δύσκολα”

Φασούλα: “Έχουμε μάθει στα δύσκολα”

ethniki neon gynaikon fasoula

Τα 21 της χρόνια συμπληρώνει σήμερα η Μαριέλλα Φασούλα «κουβαλώντας» ήδη στις πλάτες της την εμπειρία από δύο Ευρωμπάσκετ.

Πλέον ετοιμάζεται για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας της κάνοντας λόγο για μεγάλη τιμή και ευθύνη.

Η νεαρή σέντερ μίλησε για την προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών, ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης που ξεκινά σε λίγες ημέρες στην Τενερίφη τονίζοντας χαρακτηριστικά.  «Ξεκινήσαμε προετοιμασία από τις 16 Αυγούστου και έχουμε δώσει και δύο φιλικά με αντίπαλο το Βέλγιο. Στα παιχνίδια αυτά είδαμε τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσουμε και αυτά στα οποία τα πήγαμε  καλά. Όπως πάντα χρειάζεται να δουλέψουμε και να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτερες. Υπάρχει μεγάλη όρεξη στις προπονήσεις και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στους αγώνες».

Η ψυχολογία και η διάθεση παίζει πάντα ρόλο σε μια μεγάλη διοργάνωση και στην προκειμένη περίπτωση σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. «Θα τα δώσουμε όλα μέσα στο παρκέ και με αυτή την ψυχολογία θα πάμε στην Τενερίφη. Το ίδιο είχαμε κάνει και πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ και είχαμε αυτή την καλή πορεία. Δεν τα παρατάμε ποτέ και κυνηγάμε κάθε φάση. Δεν αφήνουμε τίποτα να πάει χαμένο. Εχουμε μάθει να παλεύουμε όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Είμαστε σε έναν όμιλο με δυνατές ομάδες, αλλά όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μάθει στα δύσκολα».

Η Μαριέλλα Φασούλα τέλος δεν κρύβει ότι η είναι μεγάλη τιμή για την Εθνική να βρίσκεται στο Παγκόσμιο λέγοντας. «Ξέρουμε ότι βγήκαμε τέταρτες στην Ευρώπη πέρυσι, αλλά φέτος έχουμε το Παγκόσμιο, τη μεγαλύτερη διοργάνωση που μπορούμε να συμμετάσχουμε. Εκπροσωπούμε την Ελλάδα. Είναι μεγάλη μας τιμή, αλλά και ευθύνη. Γι’ αυτό και πρέπει να παλέψουμε για να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…