Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Αλεξανδρής: “Δεν μου άρεσε καθόλου η Εθνική”

Αλεξανδρής: “Δεν μου άρεσε καθόλου η Εθνική”

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε στον “ΣΠΟΡ FM 94,6” και σχολίασε την εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στη Γαλλία. Ο πολύπειρος τεχνικός τόνισε ότι δεν του άρεσε καθόλου η εικόνα της “γαλανόλευκης”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Για την Εθνική Ομάδα: “Είδα μόνο το χθεσινό παιχνίδι. Δεν μου άρεσε καθόλου η Εθνική μας. Είναι σε περίοδο προετοιμασίας, αλλά όλα αυτά τα παιδιά παίζουν μαζί χρόνια. Δεν είχε ρυθμό, δεν βρίσκει σκορ. Τώρα θα αντιμετωπίσουμε πιο δυνατές ομάδες. Μας έκανε καλό ο πρώτος γύρος των προκριματικών. Είδαμε μια ανανεωμένη Γαλλία, όμως χάσαμε… πανηγυρικά”.

– Για το τι φταίει για τις αποτυχίες της Εθνικής: “Δεν θέλω να αδικήσω τους προηγούμενους προπονητές. Στις πρώτες φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων πηγαίναμε πολύ καλά, αλλά δεν τα καταφέρναμε στα νοκ-άουτ. Θα έπρεπε στα 9 χρόνια να είχαμε μια επιτυχία. Δεν μου αρέσει ο προγραμματισμός που γίνεται από την ομοσπονδία. Δεν έχει σταθερότητα η Εθνική ομάδα. Δεν είναι ωραίο να αλλάζουμε προπονητές τόσο συχνά. Δεν με ενθουσιάζουν ιδιαίτερα τα νέα παιδιά της Εθνικής. Μακάρι να ήταν παρών ο Αντετοκούνμπο. Παίκτες καλοί υπάρχουν, αλλά πρέπει να έχεις αστέρια για να φτάσεις σε επιτυχίες. Χρειάζεσαι παίκτες… extra class”.

– Για το ταλέντο του Μήτογλου και του Παπαγιάννη: “Ταλέντο υπάρχει σε αυτά τα παιδιά. Ο Παπαγιάννης π.χ. έπαιξε στο ΝΒΑ, αλλά δεν τον βλέπω να προοδεύει. Δεν γίνεται να τον εμπιστεύονται έτσι οι Αμερικανοί. Ο Μήτογλου έχει ταλέντο, όμως του λείπει η εμπειρία. Το είδαμε χθες κόντρα στον Φολ. Κόντρα στη Γαλλία μας έλειψε και ο Μπουρούσης. Ταλέντο λοιπόν υπάρχει, όμως δεν μου αρέσει ο τρόπος που αγωνιζόμαστε. Θα ήθελα να παίξουμε πιο γρήγορο μπάσκετ. Παίζουμε αναχρονιστικό μπάσκετ. Να φεύγει πιο γρήγορα η μπάλα από τα χέρια των παικτών”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…