Κεντρική Elite League Στη Θεσσαλονίκη ο Σοκ! “Όνειρο μου να παίξω στην Ελλάδα” (pics, vids)

Στη Θεσσαλονίκη ο Σοκ! “Όνειρο μου να παίξω στην Ελλάδα” (pics, vids)

sok

Ο Στεν Σοκ έφτασε σήμερα (18/8) το πρωί στη Θεσσαλονίκη από το Ταλίν της Εσθονίας, μέσω Αθηνών, και θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Ηρακλή τη Δευτέρα, στο Ιβανώφειο, στις 17:30. Τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” ο επικεφαλής της Ακαδημίας Μπάσκετ της ομάδας, Μάκης Καλανταρίδης.

Ο 29χρονος γκαρντ δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει τον Γηραιό τη νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Α2.

“Ήρθα σε μια ιστορική ομάδα, είμαι εδώ στη Θεσσαλονίκη, στο νέο μου σπίτι, όλα είναι υπέροχα. Περιμένω να αρχίσουμε προπονήσεις, να ξεκινήσουμε δουλειά, γιατί ξέρω πόσο απαιτητική είναι η Ελληνική λίγκα και στη 2η κατηγορία και ξέρω τι περιμένει ο κόσμος από μένα. Είμαι χαρούμενος, πάντα ήθελα να έρθω κάποια στιγμή να παίξω στην Ελλάδα, ήταν ένα απ’ τα όνειρα μου. Μεγάλωσα, άλλωστε, εδώ, πήγα νηπιαγωγείο και σχολείο τα πρώτα χρόνια εδώ, και κάποια στιγμή ήξερα ότι θα γυρίσω.

Είναι συναρπαστικό ότι το κάνω για μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΗΡΑΚΛΗΣ, κι ας παίζει στην Α2, ξέρω πόσο σκληρό είναι για τον κόσμο αυτό, αλλά θα παλέψουμε να τα καταφέρουμε και να ανεβάσουμε την ομάδα. Είναι πολύ καλό που θα είναι μαζί μας ο Εντβίνας Σέσκους, τον ξέρω σαν παίκτη, έχουμε παίξει αντίπαλοι, ξέρω το στιλ του, έχουμε μιλήσει ήδη και είναι θετικό για κάθε ομάδα να γνωρίζονται οι παίκτες μεταξύ τους. Έχω κάνει τη μελέτη μου, έτσι κι αλλιώς, για όλους τους παίκτες μας, μίλησα και με τον προπονητή, πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε. Η οικογένεια μου είναι πολύ χαρούμενη που θα παίξω εδώ, κι ας λυπούνται που φεύγω μακριά τους, αλλά όλοι μου λένε πόσο τυχερός είμαι που ήρθα στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη. Βρήκα εκπληκτικό καιρό, πολύ καλή υποδοχή από τους ανθρώπους της ομάδας, το σπίτι μου είναι εκπληκτικό και νιώθω ήδη τυχερός.

Ο κόσμος του ΗΡΑΚΛΗ είναι φανταστικός απ’ όσο είδα στο διαδίκτυο, τον περιμένω στο γήπεδο. Ελάτε να μας δείτε, να μας υποστηρίξετε, σας περιμένουμε όλη η ομάδα σίγουρα σε όλα τα εντός αλλά και στα εκτος έδρας. Ελάτε να μας δείτε και νομίζω πως θα ικανοποιηθείτε”, τόνισε μεταξύ άλλων στο iraklis-bc.gr ο Εσθονός με ελληνική υπηκοότητα διεθνής γκαρντ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Στεν Σοκ είναι γιος του νυν προπονητή της Εθνικής Εσθονίας, Τιτ Σοκ, ο οποίος αγωνίστηκε στο παρελθόν στον Παναθηναϊκό και στον Άρη. Ο αθλητής είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής και αγωνίστηκε πρόσφατα ως αντίπαλος της Ελλάδας στους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο (είχε 16 πόντους, 6 ασίστ και 4 τρίποντα σε 28 λεπτά αγώνα). Είναι αναντικατάστο μέλος όλων των Εθνικών ομάδων της χώρας του, έπαιξε στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ 2015 όπου είχε 6 π.μ.ο., 4.5 ασ.μ.ο. και 2.6 ρ.μ.ο, ενώ όσον αφορά σε συλλόγους, τελευταία του ομάδα ήταν η Εσθονική Κάλεβ Κράμο, μόνιμη (…) πρωταθλήτρια στη χώρα της (10 τίτλους σε 15 διοργανώσεις από το 2004 ως φέτος).

Ο Σοκ έπαιξε πρώτη φορά εκτός Εσθονικών συνόρων το 2012 όταν και πήγε στην Ολιμπίκ Τιφλίδας, συνέχισε στην Ρουμανική Οραντέα Κραιόβα, επέστρεψε στην Εσθονία για την Τάρβας, ενώ το 2015 πήγε στη Δυναμό Μόσχας. Την ίδια χρονιά πήγε στην Κάλεβ Ταλίν/Κράμο μέχρι και φέτος. Έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα Εσθονίας, 5 Κύπελλα, 3 φορές αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης και 2 συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος (2011, 2016). Με την Κάλεβ έπαιξε φέτος και στο Basketball Champions League έχοντας 5 πόντους και 6 ασίστ μέσο όρο.

‘Εχει έναν αδερφό, τον Τάνελ, που επίσης παίζει στην Κάλεβ και στην Εθνική, ενώ είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη, την Αλεξάνδρα-Εβίτα, ηλικίας 3 ετών.

Ο Σοκ αγωνίζεται στη θέση του πλέιμεϊκερ και διακρίνεται για τις οργανωτικές του ικανότητες και το μακρινό του σουτ (45,5% φέτος στη VTB League με την Κάλεβ, 38,7% πέρσι, 44,6% πρόπερσι). Του ευχόμαστε καλή σεζόν με υγεία…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…