Κεντρική Basket League Άρης “Παθιασμένος ο Γουάμπα, πολεμιστής ο Αγγέλου…”

“Παθιασμένος ο Γουάμπα, πολεμιστής ο Αγγέλου…”

lazaros papadopolos giannakis academy

Για τον Κριστ Γουάμπα αλλά και τον Βαγγέλη Αγγέλου μίλησε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ο οποίος είναι ο εμπνευστής της εφαρμογής “Athlenda”.

Συγκεκριμένα ο “Λάζος” είπε στο “Yellow Radio”:

Για το Athlenda:

“Το Athlenda είναι ένα πρόγραμμα που βοηθάει νέους αθλητές να κάνουν το νέο τους βήμα και στις ομάδες βοηθάει να ανακαλύπτουν νέους αθλητές. Αν δεν ήταν το Athlenda δεν θα υπήρχε σήμερα ο Κριστ Γουάμπα. Ο Γιάννης ο Αντετοκούνμπο ήταν ένας αθλητής ο οποίος δεν μπορούσαν να το δούνε ενώ ήταν δίπλα ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, απλώς δεν υπήρχε η τεχνολογία ώστε να πάνε να τον ανακαλύψουν. Σήμερα ταλέντα όπως ο Γιάννης θα μπορούν να ανακαλυφθούν πολύ πιο νωρίς και να κάνουν το νέο τους βήμα. Βοηθάει τα παιδιά να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους”.

Για το πώς λειτουργεί η εφαρμογή:

“Οι αθλητές μπαίνουν μέσα, ανεβάζουν το βίντεο τους, το επεξεργάζονται και με αυτό τον τρόπο φτιάχνουν το προφίλ τους και προωθούν τον εαυτό τους. Από την άλλη μεριά, μπαίνουν οι ομάδες, βάζουν τα φίλτρα, τις αναζητήσεις. Ξέρω ότι ο Άρης έχει μπει με ένα φίλτρο “U18”. Έβαλε να δεις όλους τους αθλητές που έχουν βίντεο, έψαξε ένα-ένα κάποια βιντεάκια και κατέληξε σε ένα παιδί το οποίο είχα ψάξει και εγώ και σε κάποια φάση ήταν 3 ομάδες που κοιτούσαν αυτό το προφίλ και τελικά ο Άρης ήταν ο τυχερός. Έκανε το πρώτο βήμα, δεν κράτησε μόνο την επαφή στο Athlenda τον έφεραν στο γήπεδο, δούλεψαν μαζί του και έγινε αυτό το πάντρεμα”.

Για τον Γουάμπα:

Ο Κριστ έμενε στο hotspot της Σίνδου. Είναι ένα παλικάρι από το Κονγκό ο οποίος πήγε στην αρχή στην Μυτιλήνη μετά άλλαξε hotspot και πήγε στη Σίνδο. Από εκεί βρέθηκε με τον Γιώργο τον Μπαλογιάννη ο οποίος έκανε μία φανταστική δουλειά μαζί του. Δεν μπορούσε να παίξει επειδή δεν ήταν έτοιμα τα χαρτιά του, οπότε έκανε προπονήσεις. Από εκεί τον βρήκε ο Άρης, είχα επικοινωνήσει κι εγώ και κατέληξε να δοκιμαστεί από κοντά. Κατάφερε μέσα από την τεχνολογία να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Εγώ πραγματικά δεν έχω δει παίκτη με τόσο πάθος όχι μόνο στην Ελλάδα, ίσως και στην Ευρώπη στην ηλικία των 17 χρόνων να μπαίνει μέσα και να στέκεται ίσα στους άντρες. Δεν είναι τόσο το ταλέντο του όσο το πάθος που δείχνει μέσα στο γήπεδο. Αυτό που είπε μέσα από τις συζητήσεις μας ήταν ότι ‘δεν με πειράζει αν δεν έχω να φάω, με πειράζει αν δεν έχω μία μπάλα να παίξω’. Πιστεύω ότι μπορεί να είναι από τα νέα ανερχόμενα ταλέντα στην Ελλάδα. Τώρα υπάρχει μία γραφειοκρατία με τα χαρτιά δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει άμεσα, σίγουρα θα χρειαστεί κάποιος χρόνος”.

Για τον Βαγγέλη Αγγέλου:

“Ο κόουτς Αγγέλου ξέρω ότι δίνει έμφαση στους μικρούς και ότι κάθεται με τις ώρες στον υπολογιστή, ψάχνει παίκτες, τα προφίλ και επικοινωνεί ο ίδιος μαζί τους. Τίποτα από αυτά που κάνει ο Αγγέλου δεν είναι στην τύχη.Ο Άρης έχει πάρα πολλά προβλήματα, είναι ιδιότροπος γιατί οι φίλαθλοι είναι πολύ δύσκολοι γιατί ξέρουν μπάσκετ και ξέρουν να κρίνουν. Με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα ένας προπονητής που μπορεί να πετύχει είναι ένας σαν τον Αγγέλου. Είναι πολεμιστής της πράξης, δεν είναι του γραφείου. Μπαίνει στο γήπεδο και κάνει τα πάντα για να πετύχει η ομάδα. Είναι πολεμιστής όπως ο Άρης, οπότε ταιριάζει”.

Για το προαίσθημά του για τον Γουάμπα:

“Έχω πολύ καλό προαίσθημα. Χρειάζεται λίγο χρόνο και μία διαδικασία για να παίξει γιατί το παιδί είναι χωρίς χαρτιά, δεν έχει σπίτι. Πρέπει να λυθούν πρακτικά ζητήματα. Μετά είναι ότι πρέπει να μπει στο κλίμα της ομάδας, είναι παιδάκι ακόμα αλλά η θέληση υπάρχει. Ο Κριστ μπορεί να πετύχει. Δεν είναι με την οικογένεια του, εδώ είναι μόνος του. Τέτοιες συνθήκες πολλές φορές σε δυναμώνουν και σε κάνουν να παλέψουν για το αύριο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…