Κεντρική Διεθνή “Αιχμές” για Τούρκο διεθνή από την ομοσπονδία της Τουρκίας!

“Αιχμές” για Τούρκο διεθνή από την ομοσπονδία της Τουρκίας!

omer yurceven

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν κλήθηκε στην αποστολή της Εθνικής Τουρκίας για το “παράθυρο” του Σεπτεμβρίου, αλλά ποτέ δεν απάντησε στην τουρκική ομοσπονδία. Η γενικός γραμματεία της τουρκικής ομοσπονδίας, Ομέρ Ονάνέκανε δηλώσεις για το θέμα και άφησε “αιχμές” για τον Τούρκο διεθνή.

Αναλυτικά:

“Καλέσαμε τον Όμερ Φαρούκ Γιουρτσεβέν, αλλά δεν απάντησε. Λυπούμαστε, γιατί εμείς υπηρετήσαμε την εθνική για χρόνια ως παίκτες. Πρέπει να θυμάται αυτό: Πρέπει να νοιάζεται για την χώρα, στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε. Πρέπει να πάρει ως παραδείγματα τους Τσεντί Οσμάν, Φουρκάν Κορκμάζ (θα έρθουν από το ΝΒΑ) και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Χέντο Τούρκογλου.

Τού είπαμε να έρθει στην opening day. Αν υπήρχε πρόβλημα με το Πανεπιστήμιό του, θα επέστρεφε αμέσως. Δεν πιέζουμε κανέναν να παίξει για την εθνική, αν οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες. Τού στείλαμε το εισιτήριό του. Τον καλέσαμε και δεν ήρθε. Τώρα θα αναλάβει η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας το θέμα. Ενδέχεται να τιμωρηθεί.

Αλλά το πιο σημαντικό που πρέπει να ξέρει είναι αυτό: Οι παίκτες μεγαλώνουν με τις εθνικές τους. Ο Χέντο, ο Τζινόμπιλι, τα αδέρφια Γκασόλ… Όλοι έπαιξαν στην εθνική τους με περηφάνια, ενώ ήταν αστέρες στο ΝΒΑ. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα να παίζεις για την εθνική σου και ζήτημα περηφάνιας. Δεν είναι αργά για εκείνον να έρθει. Αν ήμουν εκείνος, θα έπαιρνα αύριο κιόλας το αεροπλάνο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…