Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πρωταθλητής Ευρώπης ο Τεντόγλου! (vid)

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Τεντόγλου! (vid)

tentoglou854

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Μιλτιάδης Τεντόγλου! Ο 20χρονος άλτης του μήκους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στο Βερολίνο, με άλμα στα 8,25 μ.

Δείτε το άλμα που τον… έστειλε στην κορυφή!

Έτσι, λοιπόν, χάρη στον Μίλτο Τεντόγλου, η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 24ο στην ιστορία της  στο θεσμό.

Ο αγώνας του Τεντόγλου

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,96 μ. και στις δύο επόμενες προσπάθειες έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο δεν μπόρεσε να το «βγάλει» στον αγωνιστικό χώρο. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάκσι στο 5ο άλμα και ενώ ήταν στην τρίτη θέση, βρήκε το σωστό πάτημα και είδε τον πίνακα να γράφει το 8,25 μ., που είναι φετινό του ρεκόρ και δεύτερη επίδοση της καριέρας του πίσω από το ατομικό του 8,30 μέτρα.

Η χώρα μας κατέκτησε το ένατο χρυσό της μετάλλιο, ενώ για τρίτη φορά άλτης του μήκους ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, ωστόσο η πρώτη που σκαρφαλώνει στην υψηλότερη θέση. Τα άλλα δύο ελληνικά μετάλλια έχουν κατακτήσει ο Λούης Τσάτουμας (ασημένιο) το 2014 και ο Κώστας Κουκοδήμος (χάλκινο) το 1994 στο Ελσίνκι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…