Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Παπούλης: “Όλα ξεκινούν από την άμυνα”

Παπούλης: “Όλα ξεκινούν από την άμυνα”

giannis papoulis

Η Εθνική Κορασίδων κράτησε το αήττητο στη φάση των ομίλων, τερμάτισε την πρώτη θέση και συνεχίζει για το δυσκολότερο και πιο ψυχοφθόρο κομμάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 Β’ Κατηγορίας: Τους νοκ άουτ αγώνες.

Ο Γιάννης Παπούλης, μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Ομάδας τόνισε για την αναμέτρηση με την Μεγάλη Βρετανία: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, γιατί είχαμε την ασφάλεια της πρώτης θέσης και θέλαμε να δώσουμε ένα κίνητρο στην ομάδα, να έχουμε ρυθμό, κάτι το οποίο καταφέραμε. Χρησιμοποιήσαμε όλες τις παίκτριες, πήραν χρόνο συμμετοχής όλα τα κορίτσια, αλλά και ξεκουράσαμε κάποιες, δοκιμάσαμε διάφορα σχήματα και όλα πήγαν πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο¨.

Τι έγινε στο δεύτερο μισό; Η ελληνική ομάδα δέχθηκε συνολικά οχτώ (8) πόντους: Τρεις στο τρίτο δεκάλεπτο και πέντε στο τέταρτο: «Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα. Μπαίνουν τα θεμέλια. Τώρα θα κοιτάξουμε και να ξεκουραστούμε, καθώς υπάρχει ρεπό αύριο, αλλά και να κάνουμε μια καλή προπόνηση, ενόψει του αγώνα με την Σλοβενία».

Όπου Σλοβενία ο επόμενος αντίπαλος και ο πρώτος σε μια σειρά νοκ άουτ αγώνων: «Ήταν δεύτερη στον όμιλό της, αλλά δεν θα πρέπει να σταθούμε σε ότι έγινε μέχρι τώρα. Τα νοκ άουτ παιχνίδια είναι μια τελείως διαφορετική κατάσταση. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο με το 5-0 σε αυτή την πρώτη φάση. Ο επόμενος στόχος δεν είναι άλλος από το επόμενο παιχνίδι. Δεν κοιτάμε πιο μακριά. Είναι ομάδα που έχει αρχές στο παιχνίδι της και προσπαθεί για το καλύτερο».

Την παράσταση σήμερα έκλεψε σε μεγάλο βαθμό η Δανάη Παπαδοπούλου. Μια κοπέλα που στον προηγούμενο αγώνα, με τη Ισλανδία δεν πάτησε καν παρκέ. Σήμερα είχε 23 πόντους με 10/10 εντός πεδιάς. Πόσο εύκολο είναι αυτή η «διαφορά» για ένα κορίτσι 16 χρονών; «Είναι ένα παιδί πολύ προσηλωμένο σε αυτό που κάνει και σε αυτό που πρέπει να κάνει. Ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των προπονητών και είναι ένα ταλέντο που προσπαθούμε να αναδείξουμε. Ο αγώνας με την Ισλανδία δεν της «ταίριαζε», αλλά σήμερα ήταν εξαιρετική».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…