Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Νικολαϊδης: “Να μένουμε στο πλάνο μας”

Νικολαϊδης: “Να μένουμε στο πλάνο μας”

76a9c570815d194f9faa79fc9f82cc22 XL

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης ήταν από τους παίκτες που έδωσαν ενέργεια και «σπίθα» στην Εθνική Ομάδα όταν αυτή το χρειάστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους συμπαίκτες του να συμβάλλουν όλοι, ώστε να δημιουργηθεί μια διψήφια διαφορά.

Η συνέχεια όμως για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν ήταν ανάλογη, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την Τουρκία στη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων στο Νόβι Σαντ.

«Αυτό το τελευταίο δεκάλεπτο μας στοίχισε. Ίσως πιστεύαμε πως είχαμε ήδη κερδίσει το παιχνίδι και χαλαρώσαμε λίγο, ήταν και η ζώνη που μας δυσκόλεψε και κατάφεραν στο τέλος να μας νικήσουν. Δείξαμε πως μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι, αλλά άσαμε πολλά εύκολα καλάθια, πολλά λέι απ. Όλα αυτά ήταν θέμα σγκέντρωσης. Δεν καταφέραμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι όταν έπρεπε, χάσαμε λίγο το μυαλό μας και μας στοίχισε. Γιατί κι αυτό και τα χαμενα ριμπάουντ ήταν θέμα συγκέντρωσης. Από την άλλη οι Τούρκοι έβαλαν τα σουτ τους στο αντίστοιχο διάστημα και πήραν τη νίκη».

Ο τραυματισμός του Κωστόπουλου μπήκε κι αυτός στην εξίσωση: «Όταν χτύπησε, όλοι θορυβηθήκαμε και περιμέναμε τα νέα από το γιατρό. Είπαμε πως θέλαμε να πάρουμε τη νίκη και γι’ αυτόν, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Από την άλλη, ευτυχώς είναι καλά τώρα, είναι εδώ μαζί μας και συνεχίζουμε».

Η συνέχεια γράφει Κροατία: «Είναι κι αυτή ψηλή ομάδα σε σχέση με εμάς και αρκετά αθλητικοί. Εμείς θα πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας, με τη δυνατή άμυνα και τον αιφνιδιασμό για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…