Κεντρική Γυναίκες Μποσγανά: “Η Εθνική ομάδα είναι ευλογία”

Μποσγανά: “Η Εθνική ομάδα είναι ευλογία”

bosgana 1

Η Έλενα Μποσγανά είναι η απόδειξη ότι με την σωστή παιδεία μπορείς να φτάσεις ψηλά, ακόμα και αν είσαι μόλις 15 χρονών και έχεις χάσει πριν από λίγο έναν τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

“Σίγουρα θέλαμε όλες να ανέβουμε στο πρώτο σκαλί, να ακούσουμε Εθνικό Ύμνο κλπ κλπ και στενοχωρηθήκαμε που δεν τα καταφέραμε. Αλλά τι να κάνουμε τώρα; Ήρθαμε για να ανεβάσουμε την ομάδα κατηγορία και τα καταφέραμε. Είμαστε χαρούμενες που τα καταφέραμε και όσο περνάει η ώρα πιστεύω θα κυριαρχεί η χαρά γι’ αυτό που πετύχαμε.”

Σχετικά με τα κακά ποσοστά που είχε στα σουτ δεν προσπάθησε να το αποφύγει αλλά είπε μάλιστα τα εξής:

“Καλέ, πείτε το! Καθόλου δεν με πήγε! Τι να πούμε; Ψέματα; Να σας πω, για μένα το κακό είναι όταν είσαι μόνη σου να μην σουτάρεις! Δεν μου βγήκαν τα σουτ που πήρα σήμερα. Είχαμε λίγο χρόνο, έπρεπε να πλησιάσουμε, πήρα τα σουτ, αλλά..”

Σχετικά με το αν περίμενε να βρίσκεται μέσα στην κορυφαία πεντάδα απάντησε με χιούμορ:

“Όχι φυσικά… Τι να το περιμένω. Αφού ακούω τον τύπο που μιλούσε να λέει «Νumber 5, Greece» και λέω «μπα, λάθος κάνει, μπερδεύτηκε ο τύπος». Και δεν κουνήθηκα. Αλλά τελικά δεν μπερδεύτηκε (γελάει). Χάρηκα, αλλά δεν επαναπαυόμαστε”

Για το αν βλέπει τον ευατό της και MVP κάποια στιγμή είπε:

“Μακάρι, γιατί όχι; Αλλά το θέμα είνα να πάει καλά η ομάδα, γιατί διαφορετικά ούτε διακρίσεις έρχονται ούτε τίποτα. Από την καλή πορεία της ομάδας έρχονται και τα άλλα.”

Για την διπλή εκπροσώπηση της Ελλάδας στην κορυφαία πεντάδα είπε:

“Πιστεύω πως έδειξε που βρισκόμαστε. Φάνηκε στην διπλή εκπροσώπηση. Φάνηκε ότι είμαστε πιο ομάδα. Είχαμε όλο το πακέτο. Θα μπορούσε να είναι και τρίτη παίκτρια παρούσα.”

Η Εθνική Γυναικών και η συμπαράστασή της βρήκε τη θέση της και στην κουβέντα με την Μποσγανά:

“Τώρα θα δούμε εμείς το παγκόσμιο κύπελλο και ποιος ξέρει.. Ίσως καταφέρουμε να μαζευτούμε και να στέλνουμε κι εμείς τα δικά μας βιντεάκια, τις δικές μας ευχές. Πω! Πω! Όταν ήρθε η κόουτς Καλέντζου και μας είπε έχετε αυτό το βίντεο μας κόπηκαν τα πόδια σε όλες. Λέμε δεν παίζει αυτό! Μας έβλεπαν και μας στήρίζαν! Είναι όνειρό μου να παίξω στην Εθνική Γυναικών. Και ίσως τα καταφέρω, αν δουλέψω σκληρά.”

Για τους 3001 πόντους της Μάλτση με τα γαλανόλευκα είπε:

“Μακάρι αν φτάσω Εθνική Γυναικών καταρχάς να είναι ακόμη εκεί αν γίνεται! Λοιπόν, τώρα για τους 3001 πόντους… Δεν ξέρω, ή μάλλον ξέρω πως τα κατάφερε και έφτασε σε αυτόν τον αριθμό που όσο τον σκέφτεσαι, τόσο πιο μεγάλος φαντάζει… Με τη δουλειά και την επιμονή της. Μακάρι να καταφέρε κι εγώ να είμαι εκεί για την Εθνική Γυναικών.. Τώρα για τους 3001 δεν ξέρω (γελάει).”

Για το αν θα έλεγε όχι σε μία κλήση της εθνικής είπε:

“Δεν υπάρχει περίπτωση να πως “όχι, φεύγω και παρατάω την Εθνκή Ομάδα”. Και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν είναι κάτι δεδομένο! Είναι ευλογία, είναι τεράστια τιμή να παίζεις για την χώρα σου. Είναι η ομάδα της καρδιάς μας όπως είπε και η Ιωάννα”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Πρωτέα Βούλας – Εσπερίδες Καλλιθέας 72-74

Την 3η θέση κατέλαβαν οι Εσπερίδες. Οι Εσπερίδες Καλλιθέας κατέλαβαν την 3η θέση στο πρωτά…