Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Λουξεμβούργο-Ελλάδα 55-62

Λουξεμβούργο-Ελλάδα 55-62

neanidwn 1

Την 11η θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νεανίδων (Β Κατηγορίας) κατέκτησε η εθνική, καθώς επιβλήθηκε του Λουξεμβούργου με 62-55.

Η Ελλάδα πραγματοποίησε ένα μουδιασμένο ξεκίνημα στα πρώτα λεπτά και οι μεταβάσεις της από την άμυνα στην επίθεση ήταν συνήθως αργές με αποτέλεσμα να εκδηλώνει επίθεση στο τέλος των 24 δευτερολέπτων. Υπεύθυνη για αυτό το μουδιασμένο ξεκίνημα της εθνικής ήταν η πίεση στην επαναφορά της μπάλας από τις παίκτριες του Λουξεμβούργου, όπου δεν επέτρεπαν στην ελληνική ομάδα να περάσει εύκολα την μπάλα από το κέντρο. Στην συνέχεια όμως η εθνική βρήκε τρόπο να σπάσει αυτή την πίεση και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 19-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εθνική ξεκίνησε πάλι κακά το παιχνίδι, επιτρέποντας έτσι στο Λουξεμβούργο να ισοφαρίσει σε 23-23 και τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό, Ιωάννη Γερεουδάκη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ. Μετά από αυτό η Ελλάδα έκανε ένα (5-0) αλλά το Λουξεμβούργο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κατάφερνε να πλησιάζει κοντά στο σκορ. Τελικά, το ημίχρονο βρήκε την Ελλάδα μπροστά στο σκορ με 32-29. Το παράδοξο της περιόδου αυτής ήταν ότι η Ελλάδα έκανε πέντε ομαδικά φάουλ ενώ η αντίπαλη ομάδα κανένα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η εθνική κατάφερε να κρατήσει τα ηνία της αναμέτρησης και να μπει στο σημαντικό τέταρτο δεκάλεπτο με προβάδισμα πέντε πόντων (48-43). Η διαφορά θα μπορούσε να ήταν πιο μεγάλη, αν η εθνική δεν αδρανούσε σε κάποια αμυντικά ριμπάουντ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ελλάδα καρδιοχτύπησε ως το τέλος, καθώς η ομάδα του Λουξεμβούργου πίεσε και λίγο έλειψε να βρεθεί σε διαφορά ενός καλαθιού από την εθνική ομάδα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του παιχνιδιού. Ευτυχώς όμως η αστοχία των παικτριών του Λουξεμβούργου αλλά και κάποιες καλές άμυνες της ομάδας της έφεραν εν τέλει την νίκη με 62-55.

Πρώτη σκόρερ για την ομάδα ήταν η Ιωάννα Κριμιλή με 18 πόντους, ενώ άξιες συμπαραστάτριές της ήταν η Ισμήνη Πράπα με 15 και η Ειρήνη Κούκη με 12.

Από την άλλη για το πολύ ανταγωνιστικό Λουξεμβούργο ξεχώρισαν η Άννα Σιμόν με 16 και την Σβένια Νούρεμπεργκ με 15.

Τα σκορ ανά δεκάλεπτο

14-19, 29-32, 43-48, 55-62

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…